Targoncavezetőként jól kereshetsz külföldön

Targoncavezetőként jól kereshetsz külföldön

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 41
  Shares

A targoncakezelés elsajátításával olyan biztos állásod lehet, mellyel garantáltan jó keresetet viszel haza. A képzett szakemberekre külföldön is nagy kereslet van, ezért ha szeretnél szerencsét próbálni, egy targoncavezetői OKJ-s végzettséggel csak jól járhatsz.

A targoncavezetés elsajátításával nem csak férfiak, hanem nők is próbálkoznak: jellemzően azok, akiknek már van jogosítványuk, és egyébként is érdeklődnek a gépek iránt.

A női érdeklődés nem véletlen, hiszen a targoncakezelői munka egyáltalán nem megterhelő. Persze, azt azért hozzá kell tenni, hogy nem is teljesen veszélytelen munkáról van szó.

Az oktatás egy részében tanulsz majd a biztonságos munkavégzésről, és tudni fogsz úgy manőverezni, hogy ne menj neki semminek, és még a polc se dőljön le.

Nőként, családanyaként az is számít, hogy a munkát nem kell majd hazavinned: jut bőven időd a párodra, családodra is.

Akkor tanulj targoncásnak, ha tisztában vagy azzal, hogy nem tudsz majd egész nap ülni, bizony pakolnod is kell. A pakolásnál férfiaknál 25, nőknél 16 kg a súlyhatár.

Egy targoncás tanoncnál alapvető, hogy a motiváltság és a szorgalom mellett érdeklődő és kreatív legyen, ugyanis ezt a munkát nem lehet ész nélkül, monoton formában végezni. Mindig dönteni kell ugyanis arról, hogy éppen hogyan szeretnél és tudsz majd a sorok között lavírozni és manőverezni.

 

A targoncakezelői bizonyítványoddal elhelyezkedhetsz:

 • csomagolóüzemekben
 • gyárakban
 • raktárakban
 • üzemekben
 • nyomdákban
 • áruházakban

 

A külföldi munka természetesen maga után vonja a nyelvtudást is, hiszen ebben a szakmában kiemelten fontos az értő kommunikáció.

Van olyan ország, ahol fizetik a repülőjegyedet, a szállást, a munkaruhát, és az étkezést is, ezért érdemes keresgetned az elérhető állásajánlatok között.

Tipp: ha külföldön állsz targoncásnak, akkor kérj a végzettségedről Europass bizonyítványt is.

A targoncavezetői szakma nem csak nálunk, de külföldön is hiányszakmának minősül, azaz, ha elvégzed a tanfolyamot, akkor biztosan lesz állásod.

Targoncás szeretnél lenni? Tanuld meg szakma minden csínját-bínját OKJ-s targoncavezetői képzésünkön!


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 41
  Shares
 • 41
  Shares
Comments are closed.