12 rövid tanfolyam, ha gyorsan akarsz szakmát

12 rövid tanfolyam, ha gyorsan akarsz szakmát

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 151
    Shares

12 rövid tanfolyam arra az esetre, ha csak pár napod vagy pár heted van tanulni.

Új szakmát vagy kompetenciát szeretnél, de nincs rá sok időd? Szeretnél valamit tanulni, de félsz a komolyabb elköteleződéstől?

A legnagyobb hiba, ha elkönyveled magadban, hogy nincs időd, és nem leszel elég kitartó egy hosszú tanfolyamhoz. Ha tanulnál, de nincs most egy éved egy felnőttképzésre, ne halogass, válassz egy rövidebb képzést.

Súlyos tévhit, hogy egy tanfolyam csak hosszú és drága lehet.

 

Átnéztem a képzéskínálatunkat, és rengeteg érdekes kurzust találtam, amelyek pár nap vagy pár hét alatt elvégezhetőek. Ebből kiválogattam Neked 12 tanfolyamot – szándékosan különböző kategóriákból a szociális szolgáltatásoktól kezdve az informatikán át a gépészetig.

Ezek között van pár „igazi szakma” is, amelyekkel a tanfolyam után hamar elhelyezkedhetsz akár belföldön, akár külföldön.

Nézzük a 12 rövid tanfolyamot

 

1. ECDL tanfolyam

Ez egy alapozó informatikai tanfolyam, melyhez kapsz egy nemzetközi szinten elismert ECDL Start bizonyítványt.

Lehet, hogy ez kicsit erős, de én ezt a képzést kötelezővé tenném mindenkinek, aki valaha számítógéphez nyúlt, vagy tervez nyúlni a jövőben. Az ECDL Start olyan alap számtech tudást ad, amelyre SZÜKSÉGED van akkor, ha bármilyen szinten számítógépezni szeretnél.

A képzés lényege, hogy az ECDL végbizonyítvány megszerzéséhez szükséges 7 modul helyett kezdetként elegendő legyen 4 modulvizsgát letenned ahhoz, hogy hozzájuss az első, az informatikai írástudást igazoló nemzetközi bizonyítványodhoz.

Ez a tanfolyam több különböző időpontban és ütemezésben indul, így a 100 órás kurzust elvégezheted akár 5 hét alatt, de választhatod a 3 hónapos, lazább verziót is.

Alapozd meg a számítógépes tudásod, mert nem csak a munkahelyeden, de a mindennapi életben is hasznodra lesz. Ha pedig a tudás már megvan, szerezd meg hozzá a „papírt” is.

Választhatod a START-ot, vagy egyéb ECDL tanfolyamainkat is.

 

 

2. Sportoktató, edző, fitness instruktor tanfolyamok

Ha szeretsz mozogni, közel áll hozzád a sport, és emberekkel is szívesen foglalkoznál, akkor jó hírünk van:

Többféle OKJ-s edző és sportoktató képzést is tudunk ajánlani számodra, ezek ráadásul sok helyszínen indulnak szerte az országban.

A kurzusok 5 hónap alatt elvégezhetők, mert az elméleti oktatás online folyik. Emiatt a tanfolyam ára is kedvező, ráadásul a bejáráson is tudsz spórolni.

A képzési program egyébként úgy lett összeállítva, hogy egyedi módon, személyre szabottan kapd meg a hőn áhított szakképesítésed.

Elismert oktatók segítenek a tananyag elsajátításában, a gyakorlatorientált edző, sportoktató tanfolyamainkkal profi szakemberré válhatsz.

Az iskola a fentieken kívül rengeteg pluszt nyújt számodra, de ezeket most nem sorolom fel, mert a tanfolyamok linkjén részletesen leírtunk mindet.

Budapesti linkek:


Országos linkek:

 

 

3. Bébiszitter tanfolyam

Ha szívesen vigyáznál gyermekekre, tanulj bébiszitternek 42 órás képzésünkön Budapesten vagy országosan. És amilyen rövid a tanfolyam, olyan sok lehetőség van benne!

Egyik alapelvünk, hogy azt csináld, amit szeretsz, de nyilvánvaló, hogy az anyagiak is számítanak egy munkánál. Ebből a szempontból a Bébiszitter tanfolyammal jó lóra tehetsz:

Háztartási alkalmazottként a bébiszitterek hazánkban kedvező adózásban részesülnek. De ha nem rémít meg az országhatár átlépése, akkor kinyílik számodra a világ – a nyugati országokban jobban kereshetsz, és az iskola által nyújtott magyar-angol nyelvű tanúsítványnak köszönhetően külföldön is dolgozhatsz bébiszitterként.

Ha még nem tiszta Neked, hogyan fogsz majd munkát találni, az sem gond: a tanfolyam után az oktatási centrum díjmentesen segít a munkakeresésben fél évig. Mindezt nem csak az elhelyezkedési tanácsadásaival, hanem munkaerő-közvetítő szolgáltatásával is.

Budapesti Bébiszitter tanfolyam itt, az összes helyszínen pedig itt

 

 

 

4. Excel tanfolyam

Felesleges lenne részleteznem – Te is tudod, hogy az informatika mennyire beleivódott a mindennapjainkba, és számítógépek nélkül már semmire sem mennénk.

Ha az ECDL helyett inkább egy rövidebb, de ugyanúgy hasznos tanfolyamot végeznél el, és nem igazán van szükséged a nemzetközi tanúsítványra, az Excel jó választás lehet.

A sikeres vizsgát követően képes leszel az alapvető táblázatkezelésre: táblázatok létrehozására, gyakori függvények használatára, diagramok létrehozására, táblázatok nyomtatására.

Főleg akkor hasznos számodra az Excel tanfolyam, ha irodai munkát végzel – akkor viszont nem hogy hasznos, de nélkülözhetetlen!

 

 

5. Aranykalászos gazda OKJ-s képzés

Ha érdekel a mezőgazdaság, esetleg később földet akarsz venni, vagy őstermelő szeretnél lenni, végezd el az Aranykalászos gazda képzést.

Mivel csak az vásárolhat mezőgazdasági földterületet, aki legalább három éve igazolhatóan mezőgazdasággal foglalkozik, vagy erdészeti, mezőgazdasági szakképzettséggel rendelkezik, ezért nyilvánvaló:

Ha nincs mezőgazdász múltad, akkor csak úgy juthatsz földhöz, ha elvégzel egy ilyen irányú OKJ-s képzést.

Ilyen például az Aranykalászos gazda szakképzés, mely nem hiába népszerű az elmúlt években. Ez OKJ-s képzés, tehát a hasznos ismeretek mellett egy OKJ-s bizonyítvánnyal is gazdagabb leszel a kb. 3 hónapos tanfolyam és a vizsgák elvégzését követően.

Választhatod budapesti képzésünket vagy böngészhetsz országos Aranykalászos gazda tanfolyamaink között is.

 

 

 

6. Gyorsolvasás online tréning

Ha megkérdeznek, melyik az a 3 képzés, amit mindenkinek el kell végeznie, ez a gyorsolvasás tanfolyam garantáltan benne lenne.

Sőt, amit még inkább ajánlok, hogy ha bármilyen képzést elkezdesz, mellette sajátítsd el a gyorsolvasást, mert így sokkal jobban fogsz boldogulni a tanulással… és úgy általában az olvasással a jövőben.

gyorsolvasás tanfolyam
Gyorsabban szeretnél olvasni? EZT IMÁDNI FOGOD! Programunkkal játékos, interaktív formában sajátíthatod el a gyorsolvasás képességét, és csak napi fél óra ráfordítást igényel egy hónapon keresztül.

A program rengeteg hasznos funkciója közül az egyik, hogy felméri a jelenlegi olvasási sebességedet, és Hozzád igazítja a feladatok nehézségét.

Bárhol, bármikor gyakorolhatsz, és a fejlődésedet is folyamatosan nyomon követheted a program segítségével.

Az interaktív tréning elkészítésében tanulásmódszertanban jártas pedagógus és pszichológus is részt vett, így biztos lehetsz abban, hogy már kipróbált és jól működő technikákat sajátíthatsz el.

 

7. TÜV Minősített hegesztő

Biztosan Te is tapasztaltad, mekkora hiány van a minőségi szakemberekből. Ez a hegesztőkre is vonatkozik, hiszen túl kevesen jelentkeznek erre a férfias, gyakorlatias szakmára, és akik elvégzik, azok közül is rengetegen külföldön keresnek boldogulást.

De ami az egyiknek probléma, a másiknak lehetőség:

Ügyes kezű, minőségi hegesztő szakemberekre egyrészt itthon is szükség van, másrészt a nemzetközi szinten elismert TÜV hegesztő minősítéssel külföldön is jól kereshetsz.

Mindezekben segítségedre lesz az iskola, akik levizsgázott beiratkozóikat hatékonyan helyezik el a magyar és külföldi munkaerőpiacokon.

Budapesten és más városokban is hirdetünk 4 hónap alatt elvégezhető TÜV minősített hegesztő tanfolyamokat.

 

 

8. 3D nyomtatás

Ha érdekelnek a technológiai újítások, és van mellette némi műszaki érdeklődésed, bizonyára kíváncsisággal vegyes csodálattal szemlélted a 3D nyomtatás elterjedését és fejlődését.

Bár a technológiát leggyakrabban gyors prototípus gyártás esetén alkalmazzák, a 3D nyomtatás alkalmazási területei, és a technológiában rejlő lehetőségek jóformán végtelenek. Az ipari felhasználásában is hatalmas fantázia van, de az orvosi alkalmazása is egyre gyakoribb.

Ha valamire azt mondhatjuk, hogy a jövő iparága, akkor ez az.

Meg fogsz lepődni, hogy mennyi minden belefér az 1 napos oktatásba. CAD-es alapismeretek azért nem ártanak hozzá, azt meg meg tudod szerezni itt.

Ne agyalj túl sokat, jelentkezz a 3D nyomtatás tanfolyamra.

Most még talán lehetsz úttörő, egyelőre nem telített a piac – MÉG!

 

 

9. Targoncavezető

A targoncavezető tanfolyamot, gondolom, nem kell bemutatnom. Ha irodai munkát végzel, akkor…

…nincs rá szükséged! 🙂

De ha esélyes, hogy kereskedelemben, raktárban, telepen, gyárban fogsz dolgozni, vagy bármilyen olyan helyen, ahol anyagot, árut kell mozgatni, akkor ez pont jól jön Neked, és jól fog mutatni az önéletrajzodban is!

Természetesen a tanfolyam és sikeres vizsga után OKJ-s bizonyítványt és gépkezelő jogosítványt is kapsz – de ha csak a targoncás jogsi kell, akkor azt is külön megszerezheted, ezt beszéld meg az ügyfélszolgálattal jelentkezéskor.

A – hivatalos nevén Építő- és anyagmozgató gép kezelője (targoncavezető) képzés – az oktatóközpont szervezésétől és a képzés intenzitásától függően lehet pár hét, de akár 2 hónap is.

Itt az egyik budapesti tanfolyam, de országosan is számos targoncás tanfolyamot is tudunk ajánlani.

 

 

 

10. Munkahelyi elsősegélynyújtó

Ez nem külön szakma, de attól még nagyon fontos!

Egy jogszabály értelmében minden munkahelyen kell lennie olyan személynek, aki jártas elsősegélynyújtásban.

Légy Te ez a fontos alkalmazott – és álláskeresésnél büszkén írd bele az önéletrajzodba!

(És amúgy a hétköznapokban sem haszontalan, ha tudsz elsősegélyt nyújtani – bármikor történhetnek balesetek, és gondolj bele, hogy mennyivel nagyobb biztonságban tudhatod a családodat, ha tudod, hogy ilyen helyzetben mit kell csinálni)

Itt tudsz jelentkezni a budapesti tanfolyamra, a többi helyszínt pedig itt tekintheted meg.

 

 

11. CAD (Számítógéppel segített tervezés)

CAD = Számítógéppel segített gépészeti tervezés tanfolyam – műszaki és gépészeti beállítottságúaknak ajánlott, 3 hónap alatt elvégezhető szép szakma.

A tanfolyam elvégzése után szoftver segítségével tudsz majd virtuálisan modellezni, szerkezeteket összeszerelni, vizsgálatokat végezni, rajzokat készíteni, gyártási dokumentációt létrehozni. Tudod kezelni az ehhez szükséges számítástechnikai eszközöket is.

Ha elvégezted, utána kvázi továbbképzésként szerintem csináld meg a 3D nyomtatás kurzust is, mert csak 1 napos, és kivételes képességek birtokába kerülhetsz…

A CAD tanfolyam rendszerint 4-5 városban is indul, itt találod, hogy éppen hol.

 

 

 

12. Gyümölcspálinka-gyártó

Valószínűleg nem kell bemutatnom, hogy a pálinkafőzésnek mekkora hagyománya van Magyarországon. A finom, tiszta, minőségi párlatokra mindig lesz igény.

Ha már eddig is főzögettél kisüsti pálinkákat (vagy láttál olyat, aki főzött), akkor hobbidat most hivatalossá teheted, és mesteri szintre emelheted ezzel az OKJ-s képzéssel.

Nem beszélve arról, hogy az egyik legmeghatározóbb élmény, amikor a saját főzetedbe először belekortyol a család!

Sikeres vizsga után a finom pálinka mellé OKJ-s bizonyítványt is kapsz jutalmul.

Országszerte sok helyszínen hirdetünk Pálinkafőző tanfolyamot – itt meg tudod nézni, most éppen hol indul.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 151
    Shares
  • 151
    Shares
Comments are closed.