A gyerekek nagy barátja: az óvodai dajka

A gyerekek nagy barátja: az óvodai dajka

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 87
    Shares

Ha szereted a kisgyermekeket, és nyitott, mosolygós személyiség vagy, dajkaként jól fogod magad érezni, hiszen munkaidőben gondoskodhatsz róluk.

 

Gondozó-nevelő feladataid: játszol a gyerekekkel, foglalkozásoknál segítesz szétosztani az eszközöket, (akár ceruzát is hegyezhetsz), segítesz nekik a mosdóban, mikor milyen feladat van.

Többek között segítesz az étkezéseknél, előkészíted az ételt, felszeleteled a gyümölcsöket, mosogatsz, takarítasz, megágyazol, altatsz, gondozod az udvart, a kertet.

A hivatalosan megfogalmazott munkaköreid: gyermekgondozás, higiénés feltételek biztosítása, környezet rendjének, tisztaságának megteremtése, balesetvédelmi teendők.

Adminisztrációs feladataid nem lesznek. Konkrétan a gyerekekkel keveset leszel, de mindenben aládolgozol az óvónők keze alá.

A feladataid az adott óvoda határozza meg. A munkád nem lesz könnyű, de cserébe sok szeretetet kapsz majd a gyerekektől.

 

Szükséges előképzettség: alapfokú iskolai végzettség.

Leendő tantárgyaid: pedagógia, pszichológia, egészségtan, nevelési ismeretek, baleset-, munka- és tűzvédelem, elsősegélynyújtás, környezetvédelem, egészségnevelési és gyermekgyógyászati alapismeretek, munkajog, élelmezési-és környezethigiéné, kisgépkezelés, digitális írástudás.

Az óvónők legnagyobb segítsége leszel, tiszteletreméltó, megbecsült, kreatív munkát végzel majd, kellemes, nyugodt, stresszmentes környezetben.

Mivel az óvodakötelezettség nem csak óvodában teljesíthető, ezért dajkaként bölcsődében, családi napköziben is dolgozhatsz.

Dajkaként igazán értékes munkát végzel majd, hiszen segíted a kisgyermekek szocializációját, érzelmi nevelését, egészséges életmódra való nevelését.

Nagy a felelősséged: napi munkáddal a gyermekek jövőjéhez járulsz hozzá. Hozzájárulsz ahhoz, hogy ügyesebbek és önállóbbak legyenek, biztonságos, szeretettel teli környezetben töltsék el az ovis órákat.

Jelentkezz dajka képzésre még ma!

Óvodai dajka tanfolyam

 


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 87
    Shares
  • 87
    Shares
Comments are closed.