Érettségi nélkül megszerezhető szakmák – OKJ képzések érettségi nélkül

Érettségi nélkül megszerezhető szakmák – OKJ képzések érettségi nélkül

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 333
    Shares

Sokan érdeklődnek oldalunkon az érettségi nélkül megszerezhető szakmák iránt, ezért bejegyzésünkben összegyűjtöttük a legnépszerűbb érettségi nélkül elvégezhető OKJ képzéseket.

Már az OKJ-s képzés számából meg lehet állapítani, melyek az érettségi nélkül megszerezhető szakmák. Minden OKJ-s képzésnek van egy azonosítószáma, melynek első két számjegye árulkodik a tanfolyamhoz szükséges iskolai végzettségről.

21: semmilyen iskolai végzettség nem kell hozzá.

31: legalább a nyolc általános iskolai osztály elvégzése kell hozzá.

33: legalább a 10. évfolyam elvégzése kell hozzá.

51: középiskolai végzettség kell hozzá (érettségi nem kell hozzá, de a középiskola utolsó évfolyamának elvégzése igen)

 

OKJ képzések érettségi nélkül – Nálunk ezek a legnépszerűbbek

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legnépszerűbb érettségi nélkül megszerezhető szakmákat, melyek megtalálhatóak oldalunkon. Tanfolyamaink nagy része 3-12 hónap alatt elvégezhető, így egy éven belül már el is helyezkedhetsz ezekkel a képzésekkel.

Ráadásul ezeknek a szakmáknak a nagy része hiányszakmának számít, vagy a tanfolyamszervező iskola segít az elhelyezkedésben. Na, de nézzük a konkrét szakmákat.

 

Vendéglátóipar

A vendéglátóipari OKJ-s tanfolyamok nagy része érettségi nélkül is elvégezhető, csak nyolc általános iskolai végezettség szükséges a megkezdésükhöz.

Ilyen tanfolyam például a szakács, a cukrász és a pincér. Utóbbihoz azonban nem árt, ha rendelkezel nyelvtudással. Ha szívesen dolgoznál a vendéglátóiparban, szeretsz sütni-főzni, akkor itt a helyed – válassz az egyik 8 általános utáni okj vendéglátós tanfolyam közül.

 

Oktatás, nevelés

Óvodai dajka OKJ érettségi nélkül
Az egyik legnépszerűbb képzésünk az Óvodai dajka OKJ tanfolyam – ehhez sem szükséges érettségi.

Ha szívesen foglalkoznál gyerekekkel, de nincs érettségid, akkor az óvodai dajka tanfolyamot érdemes elvégezned. Ráadásul, a tanfolyam mellé még egy ajándék bébiszitter képzést is kapsz.

A tanfolyam nem csak Budapesten indul, hanem már összesen 20 helyszínen elérhető.  Itt találod az összes indulási helyszínt.

 

Kereskedelem

Lassan naponta jelennek meg újságcikkek arról, hogy mennyire megnőttek a bérek a kereskedelemben. Ha Te is szeretnél ilyen magas fizetésért dolgozni, akkor kereskedelmi tanfolyamainkon a helyed.

Ha csak egy-egy részterület érdekel, vagy olcsóbb tanfolyamot keresel, választhatod az Élelmiszer-, vegyiáru eladó vagy a Műszakicikk-eladó részszakképesítéseket.

De ha ambiciózus vagy, szívesen betöltenél magasabb pozíciót vagy saját boltot nyitnál, akkor kombinált boltvezető tanfolyamunkon a helyed.

Jó hírünk, hogy itt is elég az alapfokú iskolai végzettség, tehát ezek a kereskedelmi okj képzések 8 általánossal is elvégezhetőek.

 

Építőipar

Építőipari tanfolyamok érettségi nélkül
Építőipari szakmák között is válogathatsz érettségi nélkül

Az építőiparban is nagyon nagy a szakemberhiány, és hatalmas kereslet van a jó villanyszerelőkre, kőművesekre és asztalosokra.

Ráadásul ezekkel a szakmákkal nem csak Magyarországon, hanem külföldön is könnyedén el tudsz helyezkedni.

 

Gépkezelő tanfolyamok

A legnépszerűbb OKJ-s tanfolyamok a gépkezelő képzések. Nem véletlenül.

Targoncavezető vagy Emelőgépkezelő OKJ-s végzettséggel az építőipar, a logisztika, a kereskedelem és a termelőipar területén is könnyen el tudsz majd helyezkedni. Ezekhez a tanfolyamokhoz sem kell érettségi, elég a nyolc általános.

Másik népszerű képzésünkkel, a gépi forgácsoló tanfolyammal pedig külföldön (Németországban) is jól fizető állások közt válogathatsz.

 

Mezőgazdaság, állattenyésztés

mezogazdasági tanfolyamok érettségi nélkül
A mezőgazdaság területén bőven találsz érettségi nélkül megszerezhető szakmákat

Ha olyan munkát keresel, mellyel állatokkal foglalkozhatsz, jó hírünk van, hiszen ezek zömmel érettségi nélkül megszerezhető szakmák.

Lehetsz állatgondozó, kutyakozmetikus, méhész vagy épp haltenyésztő is.

Inkább a növények érdekelnek? Akkor is számos képzés közül válogathatsz. Kertész, kertépítő, dísznövénykertész is válhat belőled.

Ha saját gazdaságot vezetnél, akkor pedig az aranykalászos gazda tanfolyamunkat ajánljuk Neked.

 

Élelmiszeripar

Szívesen elsajátítanád a sajtkészítést, a sörgyártást vagy épp a pálinkakészítést? Akkor élelmiszeripari tanfolyamaink közt érdemes válogatnod.

Tanfolyamainkon nem csak a szakszerű élelmiszergyártást, hanem a vállalkozáshoz szükséges ismereteket is elsajátíthatod.

 

Informatika

Számítógép szerelő tanfolyam érettségi nélkül
Ha a számítógépek világa vonz, abban is boldogulhatsz érettségi nélkül

Érdekel az informatika? Mindig Te szereled össze az ismerősök számítógépeit? Folyamatosan fejleszted, bővíted a saját gépedet?

Számítógép-szerelő, karbantartó OKJ-s tanfolyamunkon kamatoztathatod a szenvedélyedet.

 

Személy- és vagyonőr

Hatalmas a kereslet a munkaerőpiacon a képzett vagyonőrökre. Éppen ezért a Személy- és vagyonőr tanfolyam tanulóinak már a képzés alatt is számos munkalehetőséget ajánlanak a cégek.

Ha olyan szakmát keresel, mellyel a képzés után rögtön el tudsz helyezkedni, ez a Te pályád.

 

Mint látható, szerencsére nem minden OKJ-s képzéshez szükséges érettségi, így Te is könnyen találhatsz hozzád illő szakmát.

Válogass tanfolyamaink közt, és ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 333
    Shares
  • 333
    Shares
Comments are closed.