Külföldi munka: keresett szakmák külföldön

Külföldi munka: keresett szakmák külföldön

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 29
    Shares

Az elmúlt években egyre többen próbálkoznak meg a külföldi munka adta lehetőségekkel, hiszen kint a magyarországi bérek többszörösét is meg lehet keresni. Ráadásul a piaci igényekhez igazodva több külföldi munkaközvetítő cég is segít a gyors elhelyezkedésben.

Mielőtt azonban beleugranál az ismeretlenbe, abban bízva, hogy egy külföldi betanított munka végzésével a jelenleginél magasabb életszínvonalon élhetsz majd, érdemes átgondolni, hogy melyek a külföldön jól fizető szakmák, milyen szakmával lehet külföldön elhelyezkedni.

 

Külföldi állások nyelvtudás nélkül

Fontos tudni azonban, hogy bár rengeteg külföldi állás közül lehet válogatni, megfelelő képzettség és alapfokú nyelvtudás nélkül továbbra is nehéz az elhelyezkedés. A legtöbb OKJ-s tanfolyamon a tananyag része az angol vagy német szakmai nyelv elsajátítása. Itt persze nem felsőfokú nyelvvizsgát kapsz a kezedbe, de az elhelyezkedéshez szükséges szakkifejezéseket már ismerni fogod.

Nem csak a nyelvtudás megszerzése miatt érdemes itthon megszerezni a megfelelő szakmai végzettséget. Külföldön a szakképzések ára jóval borsosabb, mint a Magyarországon elvégezhető tanfolyamoké. A tanfolyami rendszerű képzéseket viszonylag rövid idő alatt elvégezheted, és a tanfolyam díja már az elhelyezkedés utáni első hónapokban megtérül. Ennél gyorsabban megtérülő befektetést biztosan nem találsz.

 

OKJ, EUROPASS

Az OKJ-s képzéseket az EUROPASS bizonyítvány-kiegészítő kiváltásával lehet külföldön elfogadtatni. A bizonyítványnál jóval részletesebb dokumentum eligazodást nyújt a külföldi munkaadók részére a magyar OKJ-s szakképesítések között, tartalmazza, hogy az adott képzés keretében milyen kompetenciákat szerzett meg a munkavállaló. Külföldi munkavállalás esetén mindenképpen érdemes kiváltani.

 

Milyen szakmával lehet külföldön elhelyezkedni

Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a szakmákat, melyek az állásközvetítő portálok és a külföldi munkaerő-közvetítő cégek kínálata alapján keresettek Angliában, Németországban és Ausztriában.

 

bébiszitter külföldi munkaBébiszitter

Ha szereted a gyerekeket, szívesen vigyázol az ismerősök, rokonok és barátok csemetéire, miért ne kereshetnél pénzt is ezzel?

A nyugat-európai országokban rendszeresen alkalmaznak bébiszittert a szülők, hogy biztonságban tudják gyermekeiket, amíg dolgoznak vagy szórakoznak. Bébiszitter tanfolyamunk rövid idő alatt elvégezhető, a tanfolyam végén pedig magyar és angol nyelvű tanúsítványt kapnak kézhez a végzett tanulók.

Amennyiben szeretnéd bővíteni az ismereteidet, vagy szükséged van a megpályázott külföldi álláshoz az OKJ-s bizonyítványra, akkor Óvodai dajka tanfolyamot érdemes elvégezned.

 

szakács és cukrász külföldi munkaSzakács és Cukrász

A gasztronómia a szenvedélyed? Imádsz sütni-főzni? Akkor szakács és cukrász szakma az ideális választás.

Szakácsokért és cukrászokért kapkodnak az éttermek, így rövid idő alatt el tud helyezkedni, akinek megvan hozzá a megfelelő végzettsége. Ráadásul számos külföldi munka szállással együtt van meghirdetve a vendéglátóiparban, hiszen rengeteg szálloda keres munkaerőt az éttermébe.

Ha inkább a kalandokat keresed a hagyományos éttermi munka helyett, akár luxushajókon is dolgozhatsz szakácsként.

 

Pincérpincér külföldi munka

Bár sok külföldi munka nyelvtudás nélkül azonnal betölthető, a pincér állások nem ilyenek.

A jó felszolgálók több nyelven is fel tudják venni a rendelést, és tájékoztatni tudják a vendéget az étterem egyes fogásaival kapcsolatban. Éppen ezért a külföldi pincér állásokra csak akkor jelentkezz, ha biztos nyelvtudással rendelkezel.

Ha felkészülten szeretnél pályázni a külföldi munkalehetőségekre, akkor az OKJ-s tanfolyamunkon a helyed!

 

Targoncavezető külföldi munkaTargoncavezető

Targoncavezetőkre a kereskedelem és az ipar területén hatalmas kereslet van, így azok, akik munkát keresnek külföldön, hamar el tudnak helyezkedni ezzel a szakmával.

Ha az építőiparban szeretnél elhelyezkedni, érdemes a targoncavezető mellett az emelőgépkezelő végzettséget is megszerezni, hiszen csak egy modul a különbség a két képzés közt.

 

Programozó külföldi munkaProgramozó, szoftverfejlesztő

Nem véletlen, hogy Magyarországon is 20 000 informatikus hiányzik a munkerőpiacról. Bár a bérek Magyarországon is nagyon magasak az átlagkeresethez képest, külföldön akár a hazai fizetések két-háromszorosát is megkeresheted.

Az OKJ képzések keretében nem lehet minden programnyelvet elsajátítani, melyre piaci igény lenne, de több iskola is indít versenyképes tanfolyamokat. Itt nézheted meg képzéseinket.

 

Személy- és vagyonőr

A képzett biztonsági őrökre Magyarországon is nagy kereslet van, a legtöbb esetben már a tanfolyam befejezése előtt lecsapnak a munkaadók a frissen végzett vagyonőrökre. A külföldi állásokat bújva láthatjuk, hogy ez Angliában, Németországban és Ausztriába sincs másképp.

 

 

Gépi forgácsoló és CNC gépkezelő

A gépiparban az alkatrészek gyártásához folyamatosan szükség van gépi forgácsolókra és CNC gépkezelőkre.

Németországban a fejlett ipar miatt különösen nagy a kereslet a jó szakemberekre. Nem véletlen, hogy rengeteg állásközvetítő portálon találkozhatunk hasonló hirdetésekkel, mint például „Külföldi munka Németországban”.

A gépi forgácsoló képzés további előnye, hogy már alapfokú iskolai végzettséggel is megkezdhető.

 

külföldi építőipari munkákÉpítőipari tanfolyamok (villanyszerelő, ács, burkoló, kőműves)

Magyarországon már lasszóval kell fogni a villanyszerelőket, ácsokat, burkolókat és kőműveseket, mert az építőipar egész Európában pörög. Ráadásul a hatalmas kereslet miatt jelentősen megnőtt az építőiparban dolgozó szakemberek fizetése.

Ha szívesen végzel fizikai munkát, most számos külföldi munkát találsz nyelvtudás nélkül Hollandiában, Angliában, Németországban.

 

Eladó Külföldi munkaEladó

Az utóbbi időben rengeteg újság cikkezett arról, hogy a magyarországi diszkontláncok is jelentősen növelték a kereskedelemben dolgozók fizetését. Ez nem véletlen, hiszen rengeteg eladó ment külföldre dolgozni magasabb fizetésért.

Az eladó tanfolyammal többféle munkakörben is elhelyezkedhetsz például élelmiszerboltokban, áruházakban, ruhaboltokban. Ha más országban is szívesen kipróbálnád magad, számos külföldi munkalehetőség közül válogathatsz eladóként.

 

Szociális gondozó külföldi munkaSzociális gondozó

A szociális gondozók rendkívül felelősségteljes hivatást választanak, ugyanakkor ez Magyarországon sajnos nem feltétlenül jelenik meg a fizetésükben.

Angliában, Németországban és Ausztriában a hazai bérek többszörösét is hazaviheted, ráadásul egy társadalmilag is megbecsült szakmád lehet.

Ha nem szeretnél intézményi keretek közt dolgozni, házi szociális gondozóként is segédkezhetsz idős vagy fogyatékkal élő embereknek.

 

Takarító külföldi munkaTakarító

A külföldi munkák közül, melyekhez nem szükséges nyelvtudás, a takarítás az egyik legnépszerűbb.

Több ausztriai és németországi munka szállással is segíti a dolgozókat, így jelentősen több pénzt tehet félre a munkavállaló. A tisztítás-technológiai szakmunkás OKJ-s tanfolyam elvégzésével jelentősen növelheted az esélyeidet a jobb állások megpályázásához.

 

Fogászati asszisztens külföldi munkaFogászati asszisztens

Ausztriából ma is rengetegen jönnek át Magyarországra, ha fogorvosi ellátásra van szükségük. Ez ezért van, mert Nyugat-Európában rendkívül drága az egészségügy, és megfizetik a jól képzett szakembereket.

Ennek ellenére az egészségügyben nagyon nagy a munkaerőhiány nyugaton is, így fogászati asszisztensként külföldön is keresett szakmád lehet.

 

Mint a fentiekből látható, a jó szakemberekre külföldön is rendkívül nagy a kereslet, és sok esetben elegendő az alapfokú nyelvtudás is az elhelyezkedéshez.

Mielőtt azonban belevágnál, érdemes tájékozódni, hogy mi kell a külföldi munkavállaláshoz, milyen buktatói lehetnek, így biztosan nem ér majd csalódás a későbbiekben.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 29
    Shares
  • 29
    Shares
Comments are closed.