50 ezer forint ösztöndíj hiányszakmákra?

50 ezer forint ösztöndíj hiányszakmákra?

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 43
  Shares

Gyakran kérdezitek tőlünk, hogy indul-e nálunk olyan szak, amely nem csak ingyenes, de ösztöndíjat is kaphatnak a képzés résztvevői. Most van ilyenünk, a cikk végén konkrétan fel is sorolom, melyek ezek, és hogyan tudsz jelentkezni.

Tanfolyam közvetítő oldalunkon leginkább önköltséges, azaz fizetős tanfolyamok találhatók, ezeknél alapból kizárt az ösztöndíj lehetősége. Ahol egyáltalán felmerülhet, azok az ingyenes iskolarendszerű nappali képzések, ezekből is csak azoknál van lehetőség pénzt keresni, amelyek hiányszakmák az adott megyében.

 

Akár havi 50 ezer forintot is kaphatnak azok a diákok, akik hiányszakmát tanulnak, és jó tanulmányi átlaggal rendelkeznek.  A pontos jogszabályt és a 2017/18-as tanévre maghatározott hiányszakmák listáját itt találod.

A Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjat azok a tanulók kaphatják, akik az adott megyében hiányszakmát tanulnak. Az ösztöndíj csak az első szakmánál jár, ehhez államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű képzésben kell tanulni.

 

Az ösztöndíjjal akár havi 50 ezer forintos támogatást is elnyerhetsz, a tanulmányi eredményedtől függően. Fontos, hogy ezt nem alanyi jogon kapod, hanem a tanulmányi eredményeid függvényében pályázhatsz rá – a részletekről kérdezd meg az oktatási intézményt, ahová beiratkozol.

 

Kínálatunkban az alábbi 6 képzés indul ilyen formában:

 

 

A képzésen való részvételnek van néhány feltétele – például az, hogy csak akkor kezdheted el, ha 18-24 év között vagy, illetve ha még nincs egyetlen ingyenesen megszerzett OKJ-s képzésed sem. Felvételi eljárás NINCS!

Ezeken a képzéseken rengeteg előny vár Rád, így az ösztöndíj lehetősége mellett még egy csomó minden miatt érdemes jelentkezned:

 • nappali jogviszonyt és TB ellátást kapsz
 • diákigazolványod is lesz, és minden diákkedvezmény megillet, beleértve az utazási kedvezményeket
 • 20 éves korig családi pótlékot is kapsz
 • lesz egy keresett, jól fizető szakmád, ez egy jó alap a későbbi életedhez
 • később még mehetsz főiskolára vagy egyetemre (az OKJ-s képzéssel nem használsz el az ingyenes félévekből)

 

Ha megfelelsz a feltételeknek, és szimpatikus valamelyik államilag támogatott szak, jelentkezz minél előbb, mert a helyek fogynak, és a felvételnél a beiratkozás sorrendje számít – így ha későn kapcsolsz, lemaradhatsz.

Itt tudsz érdeklődni.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 43
  Shares
 • 43
  Shares
Comments are closed.