Élethosszig tartó tanulás & közösségi média

Élethosszig tartó tanulás & közösségi média

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 15
  Shares

Ma már nem úgy van, mint rég, hogy az ember tanult egy szakmát, aztán elhelyezkedett valahol és onnan ment nyugdíjba. Most már bizony folyamatosan fejleszteni kell magunkat.

Az élethosszig tartó tanulás egy nagyon fontos, meghatározó fogalommá vált.

Azonban nem csak arra érdemes gondolni, amikor kötelezően új dolgokat, új szakmákat kell megtanulni.

Azzal, hogy ha valaki nyitott, érdeklődő a világ dolgai iránt, akkor egy kicsi utánajárással rengeteg lehetőséghez juthat hozzá, amikről korábban nem is tudott. Például ösztöndíjak, pályázatok vagy akár olyan szakmák, amiknek a létezéséről eddig nem is hallott az illető.

Sajnos azonban ez a rengeteg infó nem ugrik csak úgy elénk, kutatni kell, sokat kell olvasni.

Sokan mondják, hogy nincs idejük olvasni, és valóban, nagyon elfoglaltak, túlterheltek vagyunk. Ebben segíthet egyébként a szuper hatékony, online, interaktív gyorsolvasás tréningünk, mellyel hihetetlenül sok időt spórolhatsz.

Érdemes azonban megfigyelni saját szokásainkat, mert könnyen előfordulhat, hogy nagyon is könnyen találunk arra időt, hogy segítsünk magunknak.

Sokan szidják a közösségi médiát és a rajtuk eltöltött rengeteg időt. Mi most nem ebben szeretnénk állást foglalni, hanem inkább azt szeretnénk megmutatni, hogyan lehet ezeket ügyesen használni.

Sokszor, amikor az ember fáradt, önkéntelenül is nyúl a telefonja után, hogy céltalanul görgessen és olvasgasson.

Ez rendben is van, kell néha egy kis pihi, nem lehet mindig mindent szuper tudatosan csinálni, minden percet beosztani.

 

Ha Te is szoktál ilyesmiket nézegetni, akkor próbáld ki a következőket:

 

 1. Szánj rá egy délutánt, hogy átgondolod, milyen témák érdekelnek, mi az, amiről szívesen olvasnál egy kicsit többet. Keresd meg ezeknek a területeknek azokat a szakértőit, akiknek szívesen követed a munkáját. Ezen a ponton legyél kritikus, csak olyat válassz, akitől tényleg szívesen olvasgatsz.

 

 1. Keresd meg ezeknek a szakértőknek, cégeknek, véleményvezéreknek az oldalait és jelöld meg, hogy követed őket.

 

 1. Tilts le minden más olyat, ami nem érdekel. Beleértve azokat az ismerőseidet is, akik olyan dolgokat posztolnak, amik nem fontosak Neked. A facebookon például be lehet jelölni, hogy valakinek ne jelenítse meg a posztjait úgy, hogy ő erről nem kap értesítést, így még sértődés sem lesz belőle.

 

 1. A közösségi média felületekben az a szuper (és persze egyben egyáltalán nem szuper), hogy minden bitjükkel figyelik, hogy mi érdekel Téged. Ha tudatosan megtanítod neki, hogy milyen tartalmakat mutasson, akkor olyan témáról szóló infók fognak szembe jönni a faladon, amik az épülésedet szolgálják. Akkor is, amikor reggel, útközben munkába menet még félig szundikálva kellemesen bambulod a képernyőt.

 

Talán olvastál arról, hogy a közösségi média egy buborékot teremt körülötted és csak azok a hírek jutnak el hozzád, amik a Te buborékodban, vagyis a Te érdeklődési területeden belül jelennek meg.

Használd ezt ki, teremtsd meg azt a buborékot, ami előre lendít.

Így a görgetéssel eltöltött idő sem megy annyira kárba.

 

Érdemes kipróbálni, ha pedig szeretnél többet tudni arról, hogyan lehet szövegeket gyorsan és hatékonyan feldolgozni, nézd meg az oldalunkon a Gyorsolvasás – interaktív online tréninget!

 


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 15
  Shares
 • 15
  Shares
Comments are closed.