Szakmák extrovertáltaknak

Szakmák extrovertáltaknak

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 10
  Shares

Amikor tanulásra adod a fejed, számos dolog mellett azt is mérlegelned kell, hogy extrovertáltként milyen szakmák illenek a személyiségedhez.

Nézzük, hogyan dönthetsz okosan, a szakmák extrovertáltaknak című fejezetben pedig kedvedre böngészhetsz a legjobb tanfolyamok között.

Tudtad? Nem vagy egyedül, hiszen a Career Assessment Site kutatása alapján az emberek 60%-a extrovertált típus.

 

Nos, ilyenek az extrovertáltak:

 

Nyitottak a világ, és az emberek felé

Kezdeményező típusok, szívesen barátkoznak másokkal. Számukra egyáltalán nem nehéz odamenni egy idegenhez, és mosolyogva bemutatkozni.

Az ilyen habitusú emberek pedig mint tudjuk, remekül megállják a helyüket az életben, már csak azért is, mert értékes kapcsolatokat tudnak kialakítani a körülöttük élőkkel.

Szeretik a pezsgést, a társas eseményeket, és sokszor válnak annak középpontjaivá is.

Számukra egyáltalán nem bénító, ha mindenki őket figyeli, sőt, inkább inspiráló hatással van rájuk, szinte lubickolnak az őket körbevevő figyelemben.

 

Ezt a tanulás során is tudják kamatoztatni.

Az órákon bátran jelentkeznek és kérdeznek, és szívesen segítenek a társaiknak az otthoni feladataik megoldásában. Úgy szívják magukba a tudást, akár a szivacs.

 

Egy kis érdekesség: amennyiben egy extrovertált személy jelentkezik egy olyan OKJ-s tanfolyamra, amely egy másik városban van, sokkal nyitottabb lesz arra, hogy albérlőtársai legyenek, mint egy introvertált tanuló.

 

Nem félnek a kihívásoktól

Ők aztán tényleg nem anyámasszony katonái.

Amin egy introvertált típus akár órákig is hezitál, egy extrovertált ember se perc alatt túl van.

Ez persze néha azt jelenti, hogy fejjel mennek a falnak, ám megfelelő higgadtsággal és türelemmel felvértezve ez a csapda elkerülhető.

 

Természetesen ahogyan nincs egyforma ujjlenyomat, úgy nincs két egyforma extrovertált ember sem, hiszen az extrovertáltságnak is megvannak a fokozatai, amik az egyéb személyiségjegyek miatt még finomodnak is. Vannak például olyanok, akik hajszál híján introvertáltak, és még éppen hogy beleesnek az extrovertáltak csapatába.

 

Te is az extrovertáltak népes táborát gyarapítod? Akkor néha biztosan megkapod azt a környezetedtől, hogy túl sok vagy, de ugyan miért kellene megváltoznod?

 

Az extrovertált munkavállalóknak számos előnyös tulajdonsága van.

 

Nézzük, mik ezek!

 

 • Mivel a személyes interakciók feltöltik őket, kiválóan teljesítenek az ügyfelekkel való kapcsolattartás során. Könnyedén emelik fel a telefont, hogy felhívjanak egy külföldi partnert, és nem jönnek zavarba egy reklamáló telefonhívástól sem. Ők a legjobb ügyfélkapcsolati munkatársak.

 

 • Az ügyfelekkel való tárgyalások előtt sem kezdenek el túlzottan izgulni, nyugodtan, magabiztosan fogadják a partnereket, és magabiztosságukból az akár több órás tárgyalás sem zökkenti ki őket. Képesek a tárgyalásokat izgalmassá tenni, és szenvedélyesen küzdenek az ügyfelekért.

 

 • Szívélyesek, kedvesek, ezért remekül képviselhetik a céget, hiszen mindenkit levesznek a lábukról.

 

 • Az extrovertált ember a környezetéből meríti az energiát, szívesen kiáll prezentációt vagy előadást tartani.

 

 • Gyors a reakcióideje, így probléma esetén nem bénul meg, hanem inkább gyorsan felméri a helyzetet, és mielőbb cselekszik. Munkahelyi „tűzoltásban” tehát jeles.

 

 • Igazi Főnök-típus. Mivel határozott, kedves, nyitott jellem, ezért alkalmas erre a munkahelyi szerepre. Be lehet tehát osztani csoportvezetőnek, nem fog elvérezni a feladatban.

 

 • A társaság hajtómotorja, így biztosan számíthatnak rá a csapatépítő események szervezésében, és népszerűsítésében.

 

Amire viszont oda kell figyelniük az extrovertáltaknak, az, hogy mivel „nagyban” gondolkodnak, néha elfeledkeznek a részletekről, és arról, hogy beváltsák az ígéreteiket.

Az is fontos, hogy ne csak a saját gondolataikra, és ötleteikre koncentráljanak, hanem az ügyfél igényeire és aggodalmaira is.

extrovertáltak előnyei
Az extrovertáltak, más néven kifelé forduló személyiségű emberek könnyen teremtenek kapcsolatot, szívélyesek, gyorsan kapcsolnak, szívesen dolgoznak emberekkel, emberek között.

Mivel gyorsan pörög az agyuk, ezért arra is figyelniük kell, hogy ne hadarjanak.

Szóval az extrovertáltság sem jelenti azt, hogy valaki tökéletes, az ő esetükben is szükség van személyiségfejlesztésre.

Egyébként az sem üdvözítő megoldás, ha valaki megpróbálja elnyomni az alapvető személyiségjegyeit, és mondjuk extrovertáltként introvertáltnak tűnni, mert ez csak ideig-óráig megy, egyszer úgyis lehullik az álarc, és az ébredés keserű lesz. Az ember nem tudja meghazudtolni önmagát.

 

Tipikus szakmák extrovertáltaknak

Az alábbi extrovertált szakmák tanulásával tuti jól jársz, mert illenek a személyiségedhez.

 

Kereskedelmi szakmák extrovertáltaknak

Eladóként kedvedre pezseghetsz, hiszen nap mint nap emberek fognak körülvenni.

Ezzel a tanfolyammal például konfliktuskezelést is tanulhatsz, amire nagy szükséged lesz: Eladó OKJ-s tanfolyam + AJÁNDÉK Konfliktuskezelés a kereskedelemben OKJ-n kívüli képzés Budapesten vagy Eladó tanfolyamok országosan

 

Műszaki cikk eladóként hosszú beszélgetésekbe bonyolódhatsz a termékek iránt érdeklődőkkel, hiszen műszaki cikket nem vesz hasra ütésből az ember.

Érdekelni fogja a termék összes adata, hogy mit tud, és hogy tényleg jobb-e az X termék, mint az Y, sőt, azt is meg fogja kérdezni, miért ajánlod neki. Unatkozni biztosan nem fogsz. Szuper, ugye?

 

Az ember azt hihetné, hogy egy Virágkötő és virágkereskedő csak a virágjaival beszélget maximum, de ez nem feltétlenül van így, hiszen az üzletbe betérő vásárló nem csak a virágkölteményeket látja, hanem téged is.

Amennyiben pedig mesélsz az egyes virágfajtákról egy-két érdekességet, vagy megosztod a vásárlóval, hogy például hol tartsa a lakásban, milyen gyakran öntözze, akkor a hasznos tanácsaidnak hála biztosan megjegyez téged, és máskor is hozzád fog betérni, ha virágvásárláshoz van kedve.

 

A coachok világában is otthon fogod magad érezni. Hogy miért? Egyrészt azért, mert segítőként a középpontban lehetsz, másrészt azért, mert a munkád végzése során rengeteget kommunikálhatsz az ügyfelekkel.

Tipp: coachként folyamatosan törődnöd kell azzal, hogy rendben legyen a lelkivilágod, hiszen csak kiegyensúlyozottan tudsz motiválni másokat.

 

Neked ajánljuk:

 

extrovertáltként lehetsz üzletkötő
Coach, üzletkötő, értékesítő, vezető – ezekben a szerepekben könnyen boldogulhatsz extrovertált személyiségűként.

 

Extrovertáltként egyes Művészeti tanfolyamokat is élvezni fogsz.

Ilyen képzés például a Tánc instruktor. Táncosként a koreográfiák betanulásához bizony szükséged is van a kitárulkozó személyiségedre, hiszen szemben állsz majd az emberekkel, és mindenki a te mozgásod próbálja utánozni.

Itt nem csak a testeddel, hanem a szavaiddal is tudnod kell bánni ahhoz, hogy finoman kijavíts, és utasíts másokat.

 

Kedvet kaptál ahhoz, hogy Fotós legyél? Akkor vizsgáld meg magad, elég karizmatikus jelenség vagy-e ahhoz, hogy mosolyoddal, szavaiddal kihozd a modellekből a legszebb, legelőnyösebb oldalukat.

 

A Rendezvényszervezői tanfolyamok elvégzéséhez nem csak a jó beszélőkédre, hanem arra is szükséged lesz, hogy átlásd a dolgokat, hiszen a szervezés során millió egy dolgot kell a fejedben tartanod egyszerre.

Az extrovertáltság mellett türelmesnek is kell lenned, hiszen a dolgok – mivel rengeteg emberrel leszel kapcsolatban – csak ritkán mennek annyira gördülékenyen mint ahogyan azt előre elképzeled.

Ha viszont megvan benned ez a bizonyos plusz, akkor kiváló Kulturális rendezvényszervező, Rendezvényszervező leszel.

 

Elérkeztünk az extrovertáltak Kánaánjához, a színházhoz, valamint a Gyakorlatos színész szakmához. Ha imádod az irodalmat, rajongsz a színházért, betéve tudsz már szerepeket, verseket, dalokat, és nem pirulsz el, miközben ezeket előadod, akkor neked a mindent megváltó deszkákon a helyed.

 

Extrovertáltként az oktatás világa is tárt karokkal vár. Lehetsz például Bébiszitter, csoportos fitness instruktor, fitness instruktor, gyógypedagógiai segítő munkatárs, kisgyermekgondozó, -nevelő, óvodai dajka, de akár személyi edző, sportoktató is.

Amint látod, a legtöbb legutóbb említett tanfolyamhoz a gyermekeket is kedvelned kell, de ugye ez számodra nem gond?

 

Nem jöttek be az eddigi extrovertált szakmák? Mit szólsz az Ingatlanközvetítéshez?

Az ingatlanos szakmában az extrovertáltság mellett szükséged lesz egy jó adag magabiztosságra, szenvedélyre, energikusságra, és megnyerő fellépésre, valamint lehengerlő prezentációs képességekre is. A nagy ismeretségi kör pedig még egy plusz pont ahhoz, hogy belevágj.

 

No és persze ne felejtsük ki a Vendéglátóipari tanfolyamokat sem, hiszen ezek közül a Pincér és a Vendéglátó-üzletvezető OKJ-s tanfolyam téged szólít meg.

Számodra szerinted melyik extrovertált szakma lenne az ideális?

 

Extrovertált ismerősödnek pályaválasztási tanácsra van szüksége? Mutasd meg neki ezt a cikket.

 

Tanfolyamkereső oldalunkon rengeteg szakma található extrovertáltak számára.

Drukkolunk, hogy megtalálhasd a neked való foglalkozást.

 


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 10
  Shares
 • 10
  Shares
Comments are closed.