5 könyv, ami segít a vállalkozás indításban

5 könyv, ami segít a vállalkozás indításban

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 10
    Shares

Saját vállalkozást indítanál, vagy üzletet nyitnál, de nem tudod, pontosan mit kell tenned hozzá? A jogszabályok és engedélyek tengerében nagyon könnyen el lehet veszni, főleg laikusként.

Nem mindenkinek van arra pénze, hogy sikeres szakemberek tanácsadását vegye igénybe, ilyenkor pedig saját magunkat kell képeznünk.

Annyi szerencsénk azonban mégis van, hogy több remek üzletember megosztotta már tudását kiadott könyveiben, ebből láthatsz most egy rövidke listát.

Mindezzel szeretnénk egy kis támpontot adni a vállalkozás indításhoz, üzletnyitáshoz és annak sikeres működtetéséhez.

 

1. Galántai Gergely: Üzletnyitási segédlet vállalkozás indításához (e-book)

Ha van már egy Élelmiszer-, vegyiáru eladó vagy egy Műszakicikk-eladó, esetleg egy Virágkötő és virágkereskedő végzettséged, és most azon gondolkozol, hogy egy Boltvezető tanfolyam után saját üzletet nyiss, akkor ez az e-book nagy hasznodra lehet.

Galántai Gergely, közgaszdász és vállalkozásfejlesztő, ezen könyvében összefoglalja neked, melyek azok a fontos információk és teendők, amelyekkel tisztában kell lenned egy vállalkozás elindításához.

A könyv első fele gyakorlatilag egy útmutató a kezdéshez.

Olyan kérdésekre kaphatsz itt választ, mint például, hogy milyen engedélyeket kell beszerezned, milyen tennivalóid vannak egy üzlethelyiség kibérlése vagy megvásárlása előtt, melyek a legjellemzőbb buktatók az indulásnál.

A könyv második fele pedig 13 féle segédletet tartalmaz különböző típusú üzletek megnyitásához, mint például élelmiszer-vegyesbolt, cukrászda, pizzéria, zöldséges vagy pékség.

Ha úgy érzed, hasznos lenne egy ilyen segédlet a célod eléréséhez, akkor itt tudod beszerezni.

 

2. Csonka-Ambrus Ágnes: Útikalauz kezdő és haladó vállalkozóknak – Szabályok, tippek, sztorik (e-book)

Ha már a vállalkozás indítás kapujában állsz, és szeretnéd egy kicsit jobban megismerni az üzleti világot, szeretnél komplex képet kapni arról, hogy milyen üzletvezetési feladataid lesznek, és mire kell majd odafigyelned vállalkozóként, akkor ebből az e-book-ból remekül tájékozódhatsz.

Itt nem száraz, jogi kifejezésekkel tarkított tudásanyagról van szó, épp ellenkezőleg hétköznapi példákon keresztül mutatja be a vállalkozói tevékenységhez párosuló legjellemzőbb témákat, problémákat.

A könyv többek között foglalkozik a könyvelő választással, a bankolással, számlázással illetve az adózással is. Tehát minden olyan gyakorlati és hasznos információt megkaphatunk belőle, ami szükséges üzletünk sikeres vezetéséhez.

Ehhez a rendkívül fontos ismereteket tartalmazó könyvhöz itt juthatsz hozzá.

 

3. Berger Gábor: Hogyan indítsunk saját vállalkozást és biztosítsuk sikeres működését 7 lépésben?

Cégalapításon gondolkozol, de tanácstalan vagy, mert nem tudod, hogyan kezdj bele?

Akkor Berger Gábor, a Berger könyvelőiroda vezetőjének könyve segíteni fog neked ebben.

A legégetőbb kérdésekre kaphatsz választ ebből a könyvből például a cég bejegyzését, a cégformát, a termékek árazását és az adózási ügyeket illetően.

elfoglalt vállalkozó
Vállalkozóként úgyis rengeteg dolgod lesz, így felesleges pazarolnod az értékes idődet információk keresésével, ha van egy könyv, amiből a legfontosabb témákban hasznos ismereteket szerezhetsz.

Az hogy a saját cégedet elindítsd, majd sikeresen vezesd, nem kevés időt és energiát követel tőled.

Felesleges pazarolnod az értékes idődet az interneten lévő releváns és irreleváns információk keresésével, ha van egy könyv, amiből a legfontosabb témákban hasznos ismereteket szerezhetsz.

Amennyiben úgy gondolod, hogy neked is szükséged van erre a tudásanyagra, kattints ide, és vásárold meg a könyvet.

 

4. Wolf Gábor: Kisvállalati marketing Biblia

Ahhoz hogy vállalkozásunkat sikeresen működtessük, elengedhetetlen a jól átgondolt marketingstratégia.

Persze itt sokan arra gondolnak, hogy ha a marketingben jók akarunk lenni, akkor súlyos összegeket ki kell fizetnünk különböző oktatásokra, vagy ilyen-olyan szakembereknek.

Nem kell azonban már egyből ilyen nagyban gondolkozni. Vannak egyszerűbb dolgok is, amelyek nem igényelnek nagy befektetést, és mégis sikeresebbé teszik üzletünket.

Ha a kisvállalati marketingről van szó, akkor a témában jártas embereknél biztos, hogy Wolf Gábor neve az elsők között ugrik be.

A hvg.hu egyik cikkében például azt olvashatjuk róla, hogy „Hírleveleivel ő teremtette meg a kisvállalati marketing alapjait Magyarországon,…”.

Az tény, hogy nem kis dolgokat tett már le az asztalra, és nem kevés kis- és középvállalkozás köszönheti neki a sikereit.

Ha – tegyük fel – nem rég végeztél el egy Fotográfus és fotótermék-kereskedő OKJ tanfolyamot, már megalapítottad a vállalkozásodat, és most szeretnél kialakítani egy stratégiát arra, hogyan szerezz minél több ügyfelet, akkor ez a könyv remek választás a számodra.

Ki akarod okosítani magad vevőszerzésből? Akkor vásárold meg a könyvet itt.

 

5. Timothy Ferris: 4 órás munkahét – Szabadulj meg a 9-5-ig robottól és élj ott, ahová a szíved húz!

Kinek ne lenne az az álma, hogy sok pénzt keres minimális munkával?

Azt hiszem, még azok is elgondolkoznak néha ezen, akik megszállottan imádják a foglalkozásukat.

Akár már vállalkozó vagy, akár most indulsz el ezen az úton, vagy lehet, hogy még alkalmazottként dolgozol, de már nagyon szeretnél a saját lábadra állni, ez a könyv biztosan megváltoztatja a látásmódodat.

Timothy Ferris, sikeres vállalkozó, ebben a könyvében arra ad tippeket, hogyan érhetjük el, hogy vállalkozásunk szinte önmagától működjön, vagyis ránk a gyakorlati dolgokban minél kevésbé legyen szükség, és mi csak a munka gyümölcsének élvezői legyünk.

A könyvben remek tanácsokat olvashatunk arra, hogyan automatizáljuk, és hogyan szervezzük ki másoknak az üzletvezetéssel kapcsolatos mindennapos, unalmas, gyakorlatias dolgokat.

Amellett, hogy így jóval kevesebb teendő hárul ránk, és több lesz a szabadidőnk, amit utazgatással vagy bármi mással tölthetünk, sokkal több időnk lesz az új ötletek megvalósítására, amelyek a vállalkozásunk növekedését segítik elő.

Ha ez a könyv szerinted nélkülözhetetlen egy üzletvezető gyűjteményéből, akkor vedd meg itt és most.

 

Egy üzlet beindítása nagyon nagy lépés, hiszen a saját lábadra állsz, megpróbálsz egyedül boldogulni.

Nem mindegy azonban, hogy hogyan csinálod mindezt, hiszen rengeteg buktatója van a dolognak.

Körültekintőnek kell lenni, és a későbbiekben az sem mindegy, hogy teljesen magába szippant a munka, vagy van elég időd magadra és a szeretteidre.

Reméljük, hogy ezzel a rövid kis könyvajánlóval hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy kezdő vállalkozóként, vagy még vállalkozás előtt állóként megszerezd mindazt a tudást ebben a témában, amire szükséged van.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 10
    Shares
  • 10
    Shares
Comments are closed.