Keresett férfi szakmák

Léteznek olyan kifejezetten fiús szakmák, amelyek képzésének elvégzése esetén az elhelyezkedés szinte garantált. Az ok az adott területen kialakult munkaerőhiány.

Nézzük, mely szakmák ajánlottak fiúknak!

A keresett férfi szakmák főként fizikai munkát foglalnak magukba, olyanokat, amelyeket a nők adottságaiknál fogva nem, vagy csak nehezen tudnának ellátni.

Fizikai munkavégzés során a munkafeladatot elsősorban testi erő útján látod el, és a munkatevékenység energiaigénye nagy. Akkor végezz ilyen munkát, ha a testi erőd, kondíciód megfelelő hozzá, különben nem fogod bírni, és károsodik a váz- és izomrendszered, az anyagcseréd, és a vérkeringésed.

Ha vonz a fizikai munka, az alábbi OKJ-s és 2021-es új típusú szakmákkal könnyen el tudsz majd helyezkedni:

Kiemelten népszerű az építő- és anyagmozgató gép kezelője – targoncavezető tanfolyam is.

A fenti szakmákban dolgozókra minden régióban szükség van. Ezen kívül találhatsz még olyan szakképesítéseket, amelyek a “fiú szakmák” kategóriájába tartoznak.

Ahol még érdemes nézelődni:

A fizikai szakmák jó része sok-sok éve a piacképes foglalkozások közé tartoik.

Diplomásként, főiskolai és egyetemi végzettség mellé is megtanulhatsz egy szakmát, ki tudja, mikor lesz rá szükséged.

Előnyük, hogy kitanulásuk rövid ideig tart, és hamar el lehet bennük helyezkedni, így biztos megélhetésed (sokszor átlagon felüli fizetéssel) lesz.

Az OKJ képzések és az új típusú szakképesítések gyakorlatias tudást adnak, és felnőttképzésben jellemzően pár hónap, hosszabb tanfolyamok esetén 1-1,5 év alatt kitanulhatóak.

Inkább szellemi munkát szeretnél végezni férfiként?

Szellemi munkavégzés során gyakorlatilag a külvilágból érkező információkat észleled, dolgozod fel, gondolkozol, döntést hozol, és kivitelezed azt.

Téged várnak az informatikai és számítástechnikai tanfolyamok.

Szemezgess bátran képzési kínálatunkból, és találd meg azt a férfi szakmát, amelybe szívesen belevágnál.

Kapcsolódó cikkek