Keresett női szakmák, amelyekben biztosan érvényesülni fogsz nőként is

Keresett női szakmák, amelyekben biztosan érvényesülni fogsz nőként is

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 7
    Shares

Szeretnéd tudni, melyek azok az ágazatok, amelyekben jól érvényesülhetsz nőként, és még keresettek is? Összegyűjtöttük őket neked.

Mitől lesz egy szakma női? Ugyan lassan már nincs olyan foglalkozás, amelyet nem végezhetne egy nő (lehet taxis, kamionsofőr, és építész is), de a női szakmák igen jellegzetesek: olyan empátia, és báj szükséges az elvégzésükhöz, amelyekkel csakis kizárólag a nők rendelkeznek.

Az alábbi tanfolyamokat már csak azért is a hölgyek figyelmébe ajánljuk, mert ők azok, akikhez sokkal szívesebben fordulnak az ügyfelek, mint a férfiakhoz.

 

Íme a legkeresettebb női szakmák!

Kisgyermekgondozó, -nevelő OKJ-s szakma

Valljuk be őszintén: kisgyermekekkel egy bölcsődében dolgozni főként a nőknek van kedve és türelme. Ráadásul a gyermekek is sokkal nagyobb bizalommal vannak a nők felé, sokkal inkább szót fogadnak nekik, és szívesebben vannak velük. Ez az oka annak, hogy csak nagyon kevés óvó bácsiról hallhattál eddig.

Kisgyermekgondozó országos tanfolyamajánlatainkat itt találod.

 

Virágkötő és virágkereskedő OKJ-s szakma

A női lélekbe ősidők óta bele van táplálva a virágok szeretete. A virágkötő tipikusan egy női szakma, hiszen a hölgyek azok, akik szívesen töltik a mindennapjaikat illatos virágok körében. Ráadásul meseszép csokrokat képesek készíteni.

Virágkötő budapesti tanfolyamunkat itt találod.

 

A 2018/2019-es tanév tipikusan női hiányszakmái: ápoló, női szabó. Ha érdekelnek a részletek, nézd meg a Magyar Közlöny mellékletét.

 

Programozó

Ugyan ez a szakma nem tűnik tipikusan femininnek, de az, aki szereti a számítástechnikát, jól boldogulhat benne. Ráadásul állandó benne a kihívás, hiszen a folyamatos önképzés alap.

Jó hírünk van – most rengeteg programozó, fejlesztő tanfolyamot találsz budapesti oktatási intézményekben, ide kattintva.

 

Ha pedig a legnépszerűbb OKJ-s képzések sorában kutakodunk, ott is találunk bőven nőkre szabott szakmát: társadalombiztosítási ügyintéző, bérügyintéző, pénzügyi-számviteli ügyintéző, vállalkozási mérlegképes könyvelő, sportedző, IFRS mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, államháztartási mérlegképes könyvelő, pénztárkezelő és valutapénztáros.

 

Bármelyik keresett női szakmára is essen a választásod, kívánjuk, hogy tudj benne érvényesülni.

További szakmákért nézz körül oldalunkon!


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 7
    Shares
  • 7
    Shares
Comments are closed.