7 önfejlesztő könyv, ami nem hiányozhat a könyvtáradból

Mostanság teljesen kedvtelen vagy a munkádban és gyakran a magánéletben is? Belesüppedtél az unalmas hétköznapok mocsarába, és nem tudod, hogyan kászálódj ki onnan?

Többet szeretnél az élettől, de nem tudod, hogyan haladj előre? Úgy érzed megrekedtél, és a semmi sem motivál?

Egy ilyen helyzetből remek kiutat jelenthetnek az önsegítő könyvek. Rengeteg új módszert megismerhetsz belőlük, amelyeket sokan sikerrel alkalmaztak saját életükben.

Amellett, hogy új ötleteket meríthetsz ezekből az olvasmányokból, sokkal motiváltabbá is válsz, ezáltal saját magadat ösztönzöd majd, hogy haladj a kitűzött céljaid felé.

Összeválogattunk most neked 7 remek könyvet önismeret, önfejlesztés és motiváció témakörökben.

Igykeztünk a legjobb önsegítő könyvek közül válogatni, mindenképpen magyar nyelvű, és a magyar piacon elérhető kiadványokat kerestünk.

A következőkben bemutatjuk ezeket a szerzeményeket, és ha bármelyik megtetszene, pár kattintással meg is vásárolhatod őket.

1. Szabó Péter: Állj félre a saját utadból!

Ha még nem mélyedtél el sosem az önfejlesztő irodalomban, akkor is mondhat számodra valamit Szabó Péter neve.

Ő az egyik legsikeresebb motivációs előadó ma Magyarországon. Az évek során számos előadássorozatot indított már többféle témában.

Az Állj félre a saját utadból! című könyvében saját tapasztalatairól, életeseményeiről is beszél, és arról, hogy mindezek hatására, hogyan érte el céljait, és hogyan lett belőle az az ember, aki.

Az általa elmesélt történetek, saját felfedezések elgondolkodtatják az embert és pontosan ezért segít ez a könyv abban, hogy őszintén átgondold saját életedet, ennek köszönhetően pedig tisztába kerülj önmagaddal.

Ahhoz, hogy a megfelelő célokat tűzd ki magad elé, és hogy elindulj a megvalósítás (néha rögös) útján, először mindenképpen meg kell ismerned saját magadat.

Ha őszinte vagy, és belátod a hibáidat, valamint felismered a jó tulajdonságaidat illetve azt, hogy mely dolgokban vagy kiemelkedő, akkor sokkal könnyeben rájössz majd, hogy mit kell tenned céljaid eléréséhez.

Ha úgy érzed, ez a könyv nem hiányozhat a gyűjteményedből, akkor itt tudod beszerezni pár kattintással.

2. Charlie Jones: Az élet fantasztikus!

Ez a könyv igen hasznos tanácsokat tartalmaz az életvezetésre vonatkozóan.

A szerző saját élményeket mesél el, és ezeken keresztül világít rá olyan törvényszerűségekre, amelyek nem csak a munkában, hanem az élet más területein is érvényesek. Sőt arra a 3 döntésre is rámutat, amelyek meghatározzák életünket.

Egy sajátos hangulatú könyvre tehetsz szert, ha beszerzed ezt az olvasmányt.

A történetek hol mosolyt csalnak az arcodra, hol könnyeket fakasztanak, de miután befejezted, az biztos, hogy te sem fogod másképp gondolni, minthogy az élet fantasztikus. És éppen ennek köszönhetően kapsz majd egy olyan löketet, ami segít, hogy minél előbb a tettek mezejére lépj, és változtass a mostani életeden.

Ne gondolkozz hát túl sokáig, rendeld meg a könyvet itt.

3. Szikszay Csaba: Tudatos életmód feketén-fehéren

Nos, ha egy kicsit utánanézünk a könyvnek, és elolvassuk az összefoglalót, már egyből kiderül, hogy a szerző nem árul zsákbamacskát.

Kertelés nélkül leírja, hogy az, ha elolvasod a könyvet, önmagában még semmit nem segít az életeden. A benne leírtak csakis akkor válnak értékké, ha gyakorlatban tudod őket hasznosítani.

Szikszay Csaba egyébként őszintén ír az életét befolyásoló eseményekről, éppen ezért nem hatnak légbőlkapottnak tanácsai.

Ír például arról, hogy a képzelőerő, a kreativitás mennyire fontos ahhoz, hogy olyanná változtasd az életedet, amilyenné szeretnéd. Vagy beszél arról is, hogy a jelenben éljünk, és ne hagyjuk, hogy a múlt rossz eseményei túl nagy befolyással legyenek mostani életünkre.

A könyvből többek között megtudhatjuk, hogyan legyünk kiegyensúlyozottabbak, illetve azt is, hogyan tűzzünk ki olyan célokat, amelyek napról napra motiválnak bennünket.

Sőt az eddig elképzelhetetlennek tűnő lehetőségek kihasználásáról is szó esik.

Ha ez a mű is felkeltette az érdeklődésedet, ne habozz itt megrendelni.

4. Juhász Péter: Karrierem könyve – Interaktív önismereti könyv

Ahogy ez a címből is kiderül, itt nem egy hagyományos könyvről van szó, amiből az ember azt hasznosít, amit jónak lát.

Itt gyakorlatilag te írod a történetet, hiszen különböző kérdéseket tesz fel neked a szerző, amelyekre, ha valóban szeretnél előrelépni, fejlődni, őszintén válaszolsz majd.

Valószínűleg lesznek olyan kérdések is, amelyekre nem könnyű válaszolni, lehet, hogy első nekifutásra nem is fog menni. A lényeg az, hogy reálisan lásd az eddig megtett utat.

A könyv segítségével összegyűjtheted, milyen sikereket értél el eddigi pályád során, de emellett a kudarcokkal is segít szembenézni.

És ami a legfontosabb, mindezeket átértékelve kitűzheted új céljaidat.

Ha egy nem mindennapi önfejlesztő könyvre vágysz, akkor kattints és rendeld meg most.

5. Kerner Tibor: Az öt év csodája – Önszervezési titkok kézikönyve

Kerner Tibor könyve azon az elven alapul, amely szerint 5 év kell ahhoz, hogy életünkben valamilyen meghatározó változás menjen végbe.

Ha tehát úgy érzed, hogy még nem ott tartasz az életed valamelyik területén, ahol szeretnél, akkor a könyv tanácsait megfogadva, 5 év alatt gyökeres változást érhetsz el.

A szerzemény valóban egy önszervezési kézikönyv, több témát jár körül, mint például a célok kitűzése és elérése, a hatékony időgazdálkodás, az egészséges életmód vagy a pénzkezelés.

Csak álmodozol, vagy végre tenni is akarsz álmaidért?

Évek óta tervezed, hogy tanulj valamit, esetleg elvégezz egy OKJ képzést, de csak halogatod? Tudod, hogy néha le kellene menned edzeni, de a kanapé mindig jobban hívogat? Nem tudod, hova folyik a pénz a kezed közül, és végre tennél ellene? Kezdd el még ma olvasni ezt a könyvet, és indulj el végre a haladás útján.

Természetesen ezt a kiadványt is sorolhatjuk a motivációs könyvek közé, de ez ennél sokkal több: kész útmutatót kapsz a következő hónapokra ahhoz, hogy minden álmodat valóra tudd váltani.

Az élet számos területén kaphatunk hasznos tippeket és tanácsokat a könyvből, amely egyébként a nagyvilágból vett érdekes, témába vágó történetekkel van megspékelve.

Ha úgy gondolod, ráférne az életedre egy kis szervezettség, és szeretnéd tudatosan élni mindennapjaidat, ehhez pedig szükséged lenne hasznos életszervezési ötletekre, akkor minél előbb vásárold meg ezt a könyvet.

6. Gary Keller, Jay Papasan: Az 1etlen dolog

Manapság az embereknek annyi dolga van nap mint nap, hogy azt se tudják, melyikkel kezdjék.

Egyetlen napba annyi programot és tennivalót sűrítünk bele, hogy az időnk és figyelmünk teljesen elaprózódik.

A szerzők szerint sokaknak pont emiatt nem sikerül elérniük az áttörést, hiszen nem összpontosítanak megfelelően a valóban fontos dolgokra.

Mindenkinek meg kell találnia azt az 1 dolgot, amire ha teljes intenzitással fókuszál, eléri a kitűzött célokat. Ez nem könnyű feladat, de ebben segítségünkre lesz ez a könyv.

Ráadásul ezt a technikát nem csak a munkában, hanem a magánéletben is sikerrel alkalmazhatjuk.

Ha neked is eleged van abból, hogy úgy érzed, ha kétfelé szakadnál, sem érnél a végére a rengeteg elintéznivalónak, közben pedig a számodra valóban fontos dolgokkal nem haladsz, akkor érdemes a kezedbe venned ezt az irományt. Rendeld meg minél hamarabb, hogy megtudd, számodra mi az az 1etlen dolog.

7. Brian Tracy: Teremtsd ​újra az életed! – Keress új utakat a sikerhez és a boldogsághoz

Ha elégedetlen vagy az életeddel, változtass rajta.

Hát igen, könnyű ezt mondani, de annál nehezebb véghezvinni.

Mit is akarok valójában? Hogyan kezdjek bele? Nem egyszerű dolog, de Brian Tracy könyve segít újjászervezni az életünket, ha tényleg elszántuk magunkat.

Brian Tracy neve azok számára is ismerős lehet, akik az üzleti világban nincsenek annyira otthon.

Ő az USA egyik legismertebb és legkeresettebb üzleti tanácsadója és motivációs trénere. Kiemelkedő sikereket ért el a szakmájában, számos világhírű cég vette igénybe szolgáltatásait, így hát a tanácsai eléggé mérvadónak számítanak ebben a témában.

Szerinte a változásnak 7 kulcsa van, ez az újraértékelés, újragondolás, újraszervezés, újrastrukturálás, újraépítés, újrateremtés és az irányítás visszaszerzése. Ha végigmész ezeken a stációkon, és követed a szerző javaslatait, akkor elérheted azt az életet, amelyet mindig is szerettél volna.

Nem vétellen, hogy Brian Tracy szerzeménye is bekerült a legjobb önfejlesztő könyveket bemutató felsorolásunkba.

Tedd meg az első lépést az új élethez, és rendeld meg a könyvet.

Remélem, hogy ez 7-es könyvlista a segítségedre lesz abban, hogy céltudatosabban és kiegyensúlyozottabban éld a mindennapjaidat.

Biztos vagyok benne, hogy találsz majd bennük olyan praktikus módszereket, tippeket, amelyeket kiválóan hasznosíthatsz majd saját életedben, ezzel is közelebb hozva azt, hogy minden szempontból elégedett legyél saját magaddal és a környezeteddel.

Bátran forgasd ezeket az olvasmányokat, jegyzeteld ki a lényeges dolgokat, és próbáld meg fokozatosan alkalmazni őket.

Sok mindent tanulhatsz belőlük, és a tanulásra szánt idő sosem vész kárba.

Kapcsolódó cikkek