Nem ciki az OKJ-s tanfolyam!

Valamiért elterjedt az a nézet, hogy aki nem megy főiskolára, egyetemre, az buta.

Itt az ideje levetkőzni ezt az értelmetlen hiedelmet, és azokat is megbecsülni, akik az OKJ-s tanfolyamok mellé teszik le a voksukat.

Téged is UFO-nak néznek a döntésed miatt? Ne hallgass azokra, akik szerint elherdálod a tehetséged, mert nem mész főiskolára, hanem mondjuk „csak” OKJ-s tanfolyamra.

Te jól tudod, hogy ez nem azt jelenti, hogy elherdálod a tehetségedet, és az életedet.

Ha egy OKJ képzésen tanulod meg azt, amihez kedvet érzel, akkor ez egy jó, és járható út. Ettől még igenis intelligens, és tehetséges vagy.

Az emberi közösségek, a tehetségek sokféleségére épülnek. Az embereknek rengeteg adottságuk és hajlamuk van. Miért ne használhatnád ki te a tiédet úgy, ahogyan akarod?

A lényeg az, hogy azt tanuld, azt csináld, amihez kedved van, ami felé igazán nagy szenvedéllyel viseltetsz. Amikor olyat csinálsz, amit szeretsz, egy óra is öt percnek tűnik, hiszen lelkesít, és feltölt energiával. Az idő csak úgy szalad.

Az ügyfeleink között és szoros baráti körben is rengeteg olyan példát tudunk említeni arra, hogy egy diplomás ember nem volt elégedett az eredeti munkájával, ezért pályát módosított: elvégzett egy OKJ képzést, és az új szakmájában megtalálta a boldogságot.

Ezért érdemes OKJ-s tanfolyamot választanod:

  • nem szeretnél több évet tanulni
  • inkább gyakorlati típusú ember vagy, a sok magolás és könyv fölött való görnyedés nem neked való
  • minél előbb szeretnél belépni a munka világába
  • feleslegesen kidobott pénznek tartanád az egyetemi éveket, mert amúgy is csak azért csinálnád, hogy másoknak megfelelj (nagy hiba)
  • nagyon sok társadalmilag fontos szakma vagy hivatás van, amihez nem szükséges egyetemi végzettség, tehát nem kell félned, hogy nem fogsz tudni elhelyezkedni

Az is nagy tévedés, hogy OKJ-s bizonyítvánnyal a zsebedben nem kereshetsz sokat, hiszen egyes szakmák nagyon jól fizetnek. Egy jó szakmával sokszor többre viszed, mint a diplomával.

Olyan tanfolyamot válassz, amely megrezegteti a lelkedet, ami tűzbe hoz, és igazán érdekel!

Néhány tippet is tudunk adni ahhoz, milyen szakmát tanulj.

Jelentkezz OKJ-s tanfolyamaink valamelyikére, és valósítsd meg a legmerészebb álmaidat!

Merj az lenni, aki igazán szeretnél!

Az alábbi cikkeink is érdekelhetnek:

Ezért érdemes fizetős OKJ képzést választani

Új tanfolyamaink 2020

A legjobb szabadúszó munkák, amikkel sokat kereshetsz

Kapcsolódó cikkek