Mit érdemes tanulni?

Mit érdemes tanulni?

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 68
    Shares

Azon tűnődsz, milyen szakmát érdemes tanulni?

A cikkünk végén konkrét tanfolyamokat is ajánlunk, de előtte egy kis általános útbaigazítás.

Ha nincs pontos elképzelésed arról, mit szeretnél tanulni, a következő szempontok alapján érdemes válogatnod.

 

Mi az, ami érdekel?

Legfontosabb kérdés az, hogy egyáltalán milyen szakma érdekel? Mi az, amit szívesen tanulnál? Milyen szakma az, amit évekig-évtizedekig is végeznél anélkül, hogy megunnád?

Persze, sok más fontos szempont is van, de valljuk be, leginkább az nyom a latban, hogy szereted-e a munkádat vagy sem. Kereshetsz sok pénzt nemszeretem munkákkal is, de hosszú távon akkor fogod Magad jól érezni, és akkor indulsz jó kedvvel munkába nap mint nap, ha örömet leled a szakmádban.

 

Milyen szakma illik a személyiségedhez?

Gondold át azt is, hogy a választott szakma ne csak érdekeljen, de passzoljon is a személyiségedhez, igényeidhez.

Lehet, hogy például érdekel a kereskedelem, de ha zavar, hogy napi 8 órában vásárlókkal kell foglalkoznod, akkor nem tanácsos a bolti eladó képzést választanod. Ugyanígy, ha érdekel az építőipar, de nem bírod a fizikai munkát, akkor valószínűleg nem a kőműves szakma a legjobb választás számodra.

De hogy ne csak arra írjak példákat, milyen szakmát ne tanulj, adunk konkrét segítséget is:

Van egy pályaválasztási tesztünk, mely segítséget nyújthat abban, mit érdemes tanulnod, milyen munka illik a személyiségedhez.

Töltsd ki, 2 perc az egész, hátha utána tisztábban látsz.

 

A két „belső” szempont után következzék két külső szempont is.

 

Milyen szakmákra van kereslet?

Előny, ha a választott szakmával el is tudsz helyezkedni, ezért vedd számításba azt is, hogy mire van munkaerő-piaci igény.

Érdemes figyelembe venni az állásközvetítő portálok felméréseit. A média is folyamatosan felhívja a figyelmet azokra az ágazatokra, ahol épp munkaerőhiány van.

Ezen kívül itt, a blogon is írtunk a legkeresettebb szakmákról, de a Facebook oldalunkon is rendszeresen teszünk közzé állásajánlatokat, híreket hiányszakmákról, munkaerő-piaci igényekről.

 

Melyek a jól fizető szakmák?

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a várható fizetéseket sem.

Hogy megkönnyítsük a dolgodat, a TanfolyamOKJ.hu közvetítőoldalunkon a tanfolyamok részleteinél feltüntettük a várható fizetéseket.

Persze fontos megemlíteni, hogy a bérek területenként változnak, és még fontosabb, hogy vállalkozóként, vagy külföldön munkát vállalva a feltüntetett összegek többszörösét is könnyen megkeresheted.

 

Ennyit tehát a legfőbb szakmaválasztási szempontokról.

 

És hol vannak az ígért konkrét javaslatok, tanfolyamok?

Úgy érzem, hogy a felhozott példák és a pályaválasztási teszt konkrét segítséget nyújt Neked abban, mit érdemes tanulnod. De ha ezt kevésnek érzed, megtoldom még pár tippel:

 

Nézd meg a legkeresettebb szakmákról szóló posztunkat, és válaszd ki valamelyik képzést, mellyel könnyen elhelyezkedhetsz.

Olvasd el további tippeinket arról, milyen szakmát tanulj.

Böngészd át legolcsóbb tanfolyamainkat és rövid idő alatt elvégezhető képzéseinket, valamint gyors tanfolyamainkat is. Szerintem ezek között találsz olyan szakmát, ami érdekelhet.

 

Tanfolyamközvetítő oldalunkon bármelyik számodra szimpatikus tanfolyam iránt kötelezettségmentesen tudsz érdeklődni. Töltsd ki nyugodtan az űrlapot, ez nem kötelez semmire. A kitöltés után megkapod az iskola elérhetőségét, és máris fel tudod Velük venni a kapcsolatot.

Az űrlapon tegyél fel minden kérdést, amire szeretnéd tudni a választ, kérdezz bármit, ami felől esetleg kétségeid merülnek fel, és a tanfolyamot szervező suli ügyfélszolgálata készségesen válaszol Neked.

Ha még mindig nem döntöttél, merre tovább, akkor nézd meg az utóbbi időszak legkeresettebb szakmáit:

Legkeresettebb szakmák


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 68
    Shares
  • 68
    Shares
Comments are closed.