5+1 képzés, mellyel könnyen indíthatsz saját vállalkozást

A vállalkozói életforma egyre vonzóbb a fiatalok körében, de sokaknak nincs ötlete, milyen vállalkozást indítsanak.

Szerencsére ma már rengeteg szakmai képzés van, melyek elvégzése után viszonylag gyorsan, jelentős befektetés nélkül, akár egyedül is el lehet indítani egy vállalkozást.

A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső portál összegyűjtötte, mely képzések elvégzésével lehet könnyen piacképes vállalkozást indítani.

1. Edző, fitness instruktor

Mindened a mozgás, szeretsz emberek között lenni? A haverok mindig hozzád fordulnak edzési tippekért?

Váltsd készpénzre a hobbid, tarts profi egyéni vagy csoportos edzéseket, készíts személyre szabott edzéstervet, esetleg oktatóvideókat.

Ehhez első lépésként érdemes elvégezni egy Sportoktató vagy Fitness Instruktor tanfolyamot.

2. Sminkes és szempillaépítő

Az emberek általános igényszintje erőteljes emelkedésen ment át, és egyre többen áldoznak ezekre a szolgáltatásokra, maguk jobbá és szebbé változtatására.

A szépségipari képzések közül az egyik leginkább keresett szakma.

Igényes vagy a külső megjelenésedre, és vonz a szépségipar? Kívülről fújod a barátnőid bőrtípusát? Örömmel tölt el, ha arra gondolsz, hogy vendégeid kisimultan távoznak majd a szalonodból?

Belőled biztosan jó sminkes fog válni!

Sminkes és szempillaépítőként professzionálisan ismered és kivitelezed a különböző műszempilla-technikákat, képes vagy a vendég stílusának megfelelő smink elkészítésére. Különböző test-, és arcfestési technikákat tudsz alkalmazni. Tanácsot tudsz adni a nem professzionális kozmetikumok használatával kapcsolatban.

Természetesen nyithatsz szalont, szépségstúdiót is, ha nagyobb fába szeretnéd vágni a fejszédet.

De ha egyelőre kicsiben gondolkodsz, és kevés pénzből megvalósítható vállalkozási ötletek érdekelnek inkább, akkor nagyon egyszerű a megoldás: járj ki az ügyfelekhez, vagy fogadd a kuncsaftokat a saját otthonodban.

3. Marketing kivitelező

Csak a magyar piacon vállalkozások tízezrei küszködnek a vevőszerzéssel, és nyitott pénztárcával állnak sorba olyan szakembereknél, akik segítenek megoldani a problémáikat.

Nem muszáj komplett marketing kivitelezést vállalnod, azaz nem kell értened mindenhez.

Kiválaszthatod a marketing egy részterületét, és vállalhatsz kivitelezési munkákat csak ezen a területen. Például foglalkozhatsz Google Ads kampányokkal, vállalhatsz Facebook hirdetést, Instagram fiók kezelést.

4. Grafikus

Grafikusként cégek arculatát, online és offline hirdetési anyagait tervezheted meg.

Ha kreatív vagy, és a nap nagy részében szívesen dolgozol számítógéppel, egyedül, a saját környezetedben, ez Neked való szakma lehet, bátran nevezz be egy grafikus szakképesítésre.

Ügyfelekkel persze fogsz kapcsolatot tartani, de ez az időd kisebb hányadát teszi ki.

5. Weboldalkészítő

Az alap, hogy egy vállalkozásnak legyen saját weblapja és saját blogja.

Még ma, a social média korában is elengedhetetlen, hogy legyen egy saját felületed: egy saját domainen lévő weboldal, amit Te tartasz kézben, és nem függsz a közösségi oldalak folyton változó algoritmusaitól. Ezen a téren elképesztő hiányosságokkal lehet találkozni.

Itt a lehetőség, hogy kiszolgáld a weblappal nem rendelkező (vagy silány weblappal rendelkező) vállalkozók ezreit.

A grafikushoz hasonlóan, a weboldalkészítő munkát is akkor érdemes választanod, ha vonz a számítógépes munka, és előnyként éled meg, ha az időd nagy részében egyedül dolgozol, a saját tempódban.

Ajánlott képzésünk még a WordPress tanfolyam, hiszen WordPress-ben is készíthetsz weboldalakat megrendelőidnek.

Persze ügyfelezni itt is kell valamennyit, de ha egyszemélyes vállalkozásban gondolkodsz, akkor a munkaidőd nagyobb része egyedül telik.

+1 Vállalkozás indítás online mini tanfolyam

Egy jó ötlet elengedhetetlen, de közel sem elég egy vállalkozás sikeres működéséhez.

Ezen kívül otthon kell még lenned olyan témákban, mint mondjuk a piackutatás, a különböző üzleti modellek, a vevőszerzés, az online marketing, az olcsó és hatékony hirdetés, és valamilyen szinten természetesen az adózási kérdések.

A vállalkozásod kezdő lépéseiben nagy segítség lehet egy olyan képzés, mely gyakorlatias tanácsokat ad az induláshoz.

A sikeres vállalkozások alapja a folyamatos fejlődés.

A TanfolyamOKJ.hu tanfolyamkereső portálon további képzéseket és ötleteket találsz, melyek segítenek, hogy vállalkozásod hatékony és eredményes legyen.

Kapcsolódó cikkek

  • Lehetnél hivatásos ceruzahegyező, vagy golflabdaszedő is, de mi most olyan érdekes szakmákat ajánlunk, amelyekkel biztosan…

  • Léteznek olyan kifejezetten fiús szakmák, amelyek képzésének elvégzése esetén az elhelyezkedés szinte garantált. Az ok…

  • „A biztonság pénzzel, vagy bármi mással meg nem váltható.„ Amennyiben gáz és olajfogyasztó tárgyakat kezelsz,…