Kevesebb ügyviteli OKJ képzés lesz 2021-től

Mint azt korábban is írtuk, 2021-től jelentősen átalakul a szakképzésben megszerezhető szakmák rendszere, sok képzés eltűnik vagy módosul, és az OKJ változás az irodai, ügyviteli képzéseket sem hagyja változatlanul.

Az Országos Képzési Jegyzék módosításáról szóló kormányrendelet radikálisan lecsökkentette a szakképzésben megszerezhető szakmák számát.

A legtöbbet pedig csak iskolai rendszerű képzésben, azon belül pedig csak nappali vagy esti tagozaton lehet majd megszerezni, minimum két év alatt – iskolarendszeren kívüli, vagyis tanfolyami formában nem.

Az ügyviteli képzéseket is érinti a változás

A titkársági és irodai munka területén az eddigi – iskolai rendszerű és tanfolyami formában is megszerezhető – irodai titkár képesítést a számítógépes adatrögzítő váltja majd, amelyhez egy 320-480 órás tanfolyamra lesz szükség, iskolai rendszerben nem lehet majd megszerezni.

De teljesen eltűntek – az eddig kizárólag tanfolyami formában megszerezhető – könyvtári tanfolyamok és levéltári képzések, és nem indul üzleti szolgáltatási munkatárs képzés sem.

Válogass a 2020 év végéig elérhető irodai és ügyviteli tanfolyamokból, és biztosítsd be a helyedet utoljára induló csoportjainkba.

A felnőttképzők 2020. december 31-ig indíthatnak a jelenlegi rendszerben képzéseket, így ügyviteli tanfolyamokat is.

Ha még a jelenlegi rendszer szerint szeretnél OKJ szakképesítést szerezni, foglald le a helyed induló tanfolyamainkon.

Kapcsolódó cikkek