A tea hatása a tanulásra

Nagyon sokan a koffein sokkal próbálják a megfelelő éberséget és összpontosítást fenntartani tanulás közben – akár energiaitalok vagy erős kávék fogyasztásával –, azonban szerintünk nem biztos, hogy ez a legjobb út, ami választható.

Memória javítása

A zöld, fehér és a fekete tea is jótékony hatással bír a memóriádra. Tegyél egy próbát, és figyeld, ahogy javulnak az eredményeid.

A zöld, fehér és a fekete tea is jótékony hatással bír a memóriádra. Mindhárom teatípus gátolja azon neurotranszmittereknek a meghibásodását, amelyek az emlékek eltárolásához szükségesek. A kávé ilyen tulajdonsággal nem bír.

Ezen túlmenően a tea az agyfokozó funkciókban is előrébb jár, mint a kávé.

A zöld, fekete illetve fehér teák tartalmaznak egy L-theanin nevű vegyület, melynek szorongásoldó hatása van, így sokkal nyugodtabb leszel, jobban tudsz majd koncentrálni.

Koncentráció és összpontosítás javítása

Ezen kívül a szálas zöld teában epigallocatechin-gallát (EGCG) nevű kémiai vegyület is található, amely elősegíti az idegsejtek képződését, így javítva a memóriát és fejlesztve a rövidtávú memóriát, egészségesebbé teszi az agyadat.

Szeretnél fókuszált, mégis nyugodt lenni vizsga előtt? Olvasd tovább a cikket, adunk pár jó tippet.

A tanuláshoz a legjobb választás

Szeretnél nyugodt, relaxált, fókuszált és kiegyensúlyozott lenni, miközben tanulsz vagy vizsgázol?

Akkor igyál szálas teát!

A zöld illetve fehér teában több ECGC és L-Theanin van, mint a feketében, de mivel a fekete tea is rendelkezik ezekkel, a magasabb koffein tartalom mellett, ha a fekete teát kedveled a legjobban, akkor ugyanolyan társ tud lenni a megfelelő tanuláshoz vagy bármilyen magas koncentrációt igénylő feladathoz.

Tudtad, hogy az organikus szálas tea sokkal több hatóanyagot tartalmaz, mint a filteres társai?

Ahhoz, hogy elérd a legjobb eredményt a vizsgán, igyál meg 20 perccel előtte 1-2 csésze teát, mert ennyi idő kell, hogy a tea elkezdjen hatni, ami akár 6 órán keresztül is kifejti majd a jótékony hatásait.

Ha elkezdesz stresszelni a vizsga miatt, akkor is igyál meg nyugodtan egy teát. Az egyben meg is fog nyugtatni, hiszen a tea antidepresszáns és kedvcsináló tulajdonsággal is rendelkezik, sőt biztosak vagyunk benne, hogy már a készítési procedúra alatt is elkezded elengedni a stresszt.

Fontos a mértékletesség, ezért még a legkeményebb vizsgaidőszak alatt se fogyassz napi 4-5 csésze teánál többet.

Jó teázást kíván a TEAPOINT – A szálas tea webáruház csapata.

Kapcsolódó cikkek