9 szakma, amiben híres emberek is dolgoztak

A sztárok is voltak egyszer hétköznapi emberek – 9 szakma, amiben hírességek is dolgoztak

Meglepődnél, ha tudnád, hány olyan híres színész és énekes van, aki teljesen hétköznapi szakmákban tevékenykedett, mielőtt még elérte őket a változás szele, és hatalmas sztárokká nem váltak.

Sokan tudatosan fejlesztették magukat és szép fokozatosan váltak hétköznapi emberből filmcsillaggá, vannak azonban, akik jókor voltak jó helyen.

Érdekes látni, hogy ki honnan indult, és milyen életet élt a hírnév előtt.

Cikkünkben most bemutatunk 9 hírességet, akik mindennapi foglalkozásokban is kipróbálták magukat több-kevesebb sikerrel.

Ozzy Osbourne – vízvezetékszerelő

15 évesen otthagyta az iskolát, és elég sok szakmában megfordult, többek között vízvezeték-szerelőként is dolgozott.

Ozzy egykori osztálytársával Terence “Geezer” Butler-rel 1967-ben megalapította Rare Breed nevezetű bandát. Rövid időn belül különváltak, 1968-ban azonban újra együtt zenéltek a The Polka Tulk Blues Band-ben, amelynek  Tony Iommi és Bill Ward is tagja volt. Később a banda nevét Earth-re változtatták, de mivel ilyen nevű együttes már létezett, ez nem volt megfelelő.

Egyik alkalommal moziban nézték meg Boris Karloff Black Sabbath című filmjét, ez pedig olyan hatással volt rájuk, hogy Butler ugyanezzel a címmel írt is egy dalt, végül pedig 1969-ben Black Sabbath-ra változtatták a banda nevét a szerzemény alapján.

A hírnév pedig csak ezután következett.

Hozzád is közel áll a kétkezi munka, és szívesen dolgoznál az építőiparban? Akkor ne legyen benned több kétség, végezz el gyorsan egy Víz-, csatorna- és közmű- rendszerszerelő tanfolyamot.

Bruce Willis – magánnyomozó, biztonsági őr

Bruce Willis is kipróbálta magát jó néhány szakmában középiskola után. Többek között dolgozott biztonsági őrként és magánnyomozóként is. Filmjeit látva azért azt megállapíthatjuk, hogy valóban nem áll messze tőle ez a két foglalkozás.

Később azonban felhagyott ezekkel a munkákkal, és a színészet felé fordult, majd New Yorkba költözött. Nagyon sok meghallgatáson vett részt, karrierje legelején szerepelt például a Miami Vice című sorozat egy epizódjában illetve egy Levi’s reklámban is.

Willis ezután úgy döntött, Kaliforniába költözik, hogy minél több meghallgatáson tudjon részt venni. Ez remek elhatározásnak bizonyult, hiszen nem sokkal később több ezer színész közül választották ki A simlis és a szende férfi főszerepére.

A Nem látni és megszeretniben Kim Basinger mellett játszotta első komoly filmszerepét, a nagy áttörést viszont a Drágán add az életed! hozta el a számára, amiben több olyan jelenetet is ő maga csinált végig, amit egyébként kaszkadőr segítségével forgattak volna le.

Ha te is hasonló babérokra törsz, mint Bruce Willis, aki nem csak hogy dolgozott magánnyomozóként és biztonsági őrként, de ráadásul filmjeiben is többször űzte ezt a két mesterséget, akkor végezz el gyorsan egy  Személy- és vagyonőr tanfolyamot vagy egy Magánnyomozó képzést. És ki tudja, ha a jövőben belőled is akciósztár lesz, jól fog még jönni ez a tudás.

Amy Adams – pincérnő

Lehet, hogy meglepő, de Amy Adams tinédzser korában dolgozott pincérnőként a Hooters étteremlánc egyik étkezdéjében.

Biztosan sokan tudják, hogy a Hooters a mellben erős, feszes pólós pincérnőkről ismert. Amy azonban nem volt még 18 éves, amikor itt dolgozott, így tőle nem volt elvárt ez a megjelenés.

Egyébként balerinának készült, táncleckéket vett, és egy táncszínház tagja is volt. Egy étterem-színházban tevékenykedett, amikor egy filmproducer felfigyelt rá. Első filmszerepét a Kegyetlen játékok 2-ben játszotta, ezután kisebb munkákat kapott több sorozatban is.

Majd jött egy nagyobb szerep, amikor is Steven Spielberg Kapj el, ha tudsz! című vígjátékában játszhatott Leonardo DiCaprio mellett.

A Junebug című film hozta el számára a sikert, alakításáért elnyerte a Sundance Filmfesztivál zsűrijének különdíját. Ezt követő szerepeiért pedig számos Oscar-díj és Golden Globe jelölést kapott.

Szívesen kipróbálnád magad a vendéglátásban? Egy Pincér tanfolyam elvégzése után már munkába is állhatsz, amely kevesebb, mint egy év alatt teljesíthető.

Matt LeBlanc – asztalos

Nagyapja asztalos volt, aki saját bútorgyártó cégét vezette.

Nem olyan meglepő tehát, hogy az ifjú Matt kitanulta az asztalos szakmát, és egy ideig ezen a területen tevékenykedett.

A középiskola után a bostoni főiskolára járt, de 1 év után otthagyta.

Édesanyja biztatta arra, hogy színészkedjen. Kezdetben reklámfilmekben szerepelt, illetve feltűnt a Rém rendes családban is néhány epizód erejéig. 1994-ben válogatták be a Jóbarátokba, ami meghozta számára a sikert.

Szeretnél olyan szuper szekrényeket készíteni, mint Joey a Jóbarátokban? Akkor nincs más dolgod, mint jelentkezni egy Asztalos tanfolyamra.

Sean Connery – kőműves

A sármos színész csak 13 éves koráig járt iskolába, azután fizikai munkás lett, majd 15 évesen belépett a királyi haditengerészethez.

Onnan 3 év múlva gyomorfekélye miatt leszerelték, így visszatért szülővárosába, Edinburghbe és kőművesként kezdett dolgozni.

Erejét nem csak házak építésénél kamatoztatta, hiszen testépítéssel is foglalkozott, ami olyannyira jól ment neki, hogy 1950-ben harmadik helyezett lett a londoni Mr. Universe testépítő versenyen.

Ezután elment egy szereplőválogatásra, ahol szerepet kapott a South Pacific című musicalben, itt szerette meg a színészkedést. Ettől fogva kisebb-nagyobb szerepeket játszott különböző produkciókban, majd az áttörést 1962-ben a Dr. No hozta meg neki, amelyben a híres titkosügynököt, James Bondot alakíthatta első ízben.

Nos, még a 007-esnek is volt egyszer hétköznapi szakmája.

Ha téged is érdekel ez a foglalkozás, akkor egy Kőműves képzés elvégzésével hamar munkába is állhatsz.

Johnny Depp – telemarketinges

Hányattatott gyerekkorának köszönhetően Johnny Depp elég kicsapongó, lázadó tinédzser volt. Viselkedése, alkohol és drogproblémái miatt 17 évesen ki is csapták a középiskolából. Ezután csak a zenének élt, több bandában is játszott.

A zenélésből azonban nem tudta magát fenntartani, ezért vállalt el egy telemarketinges melót, ahol tollakat árult. Ez a munka azonban egyáltalán nem tetszett neki, és nem is volt jó értékesítő.

20 évesen feleségül vette zenésztársa húgát, aki sminkesként dolgozott. Neki köszönheti, hogy elindult színészi pályája, hiszen felesége révén ismerkedett meg Nicolas Cage-dzsel, akivel nagyon jóban lettek, és aki beajánlotta Depp-et a Rémálom az Elm utcában című klasszikus horrorfilm egyik szerepére.

Ezt követően játszott még néhány filmben és sorozatban, majd jött az áttörés, az Ollókezű Edward című film Tim Burton rendezésében. A színész és a rendező jó barátok lettek, ezt az is bizonyítja, hogy mindeddig 8 alkalommal dolgoztak együtt jobbnál jobb filmekben.

Ha Johnny Deeppel ellentétben te imádod az értékesítő szakmát, és folyton új tudásra szomjazol, szeretnél minél jobb lenni, akkor ajánljuk figyelmedbe Sales online tanfolyamainkat, amelyek sokat segíthetnek számodra a fejlődésben.

Nicole Kidman – masszázsterapeuta

Kislány korától kezdve tanult színészetet Ausztráliában, tanulmányait azonban 16 éves korában szüneteltetnie kellett, mert édesanyjánál mellrákot diagnosztizáltak, így felgyógyulásáig neki segített. Ennek hatására kezdett el masszázsterapeutának tanulni, hiszen édesanyja felépülésében ez sokat segített.

Később visszatért a színészkedéshez, és Ausztráliában már befutott színésznőnek számított, amikor Hollywood felfigyelt rá. Első amerikai szerepét a Mint a villám című filmben játszotta Tom Cruise-zal. Ekkor kezdődött kapcsolatuk, amiből nem sokkal később házasság lett.

Ahogy Nicole Kidman, úgy hivatásoddal te is szeretnél tenni valamit kuncsaftjaid egészségéért?  Akkor remek választás lehet számodra a Gyógymasszőr szakma. Jelentkezz egy Masszőr tanfolyamra, hogy hamarosan el is kezdhess dolgozni.

Connie Britton – aerobicoktató

A színésznő a Dartmouth Egyetemen diplomázott, majd 1989-ben New York-ba költözött, ahol színészetet kezdett tanulni. Mivel színészkedésből ekkor még nem tudott megélni, így aerobicoktatóként dolgozott. Színésznőként 1995-ben debütált a McMullen fivérek című vígjátékban. Ezután folyamatosan kérték fel kisebb-nagyobb szerepekre.

Ki ne szeretne 52 évesen is olyan fittnek kinézni, mint Connie Britton. Ha a te életedben is hasonlóan fontos szerepet tölt be a mozgás valamint az egészséges életmód, és ezt a szemléletet, életmódot, tudást szeretnéd másnak is átadni, akkor figyelmedbe ajánljuk Fitness instruktor, Sportoktató (Aerobic) és Személyi edző képzéseinket.

Chris Pratt – pincér

Chris Pratt korántsem tört színészi babérokra, inkább véletlennek mondható, hogy mégis erre a pályára keveredett.

19 évesen Hawaiira költözött, ahol egy étteremben pincérkedett, és elmondása szerint csak annyit dolgozott, amiből fedezni tudta életmódját, ami a haverokkal való bulizásban és a horgászatban nagyjából ki is merült.

A szerencse azonban rátalált, egy nap ugyanis Rae Dawn Chong színésznőnek szolgált fel, aki szerepet ajánlott neki a Cursed Part 3 horrorkomédiájában.

2 évvel később beválogatták az Everwood című sorozat szereplőgárdájába, ezután pedig sorra jöttek az egyre jobb szerepek különböző filmekben és sorozatokban.

A szerencse bárhol ránk találhat, akár a munkahelyen is.

Főleg igaz ez például egy pincérre, aki rengeteg emberrel találkozik nap, mint nap.

Úgy érzed illik hozzád ez a szakma? Akkor, ahogy már fentebb is említettük, mindössze egy Pincér végzettség szükséges ahhoz, hogy munkába állj.

Akár sztár lesz az emberből akár megmarad a hétköznapi emberek szintjén, az biztos, hogy jó szakma aranyat ér.

Lehet, hogy egyszer majd ugródeszkaként szolgál álmaink eléréséhez, de ha már csak azt elmondhatja az ember, hogy szeretem, amit csinálok és jól is élek belőle, mindenképpen sikerként könyvelhető el.

Képek forrása: flickr, Wikipédia

Kapcsolódó cikkek