Miért jó több lábon állni?

Abból, hogy több mindenhez is értesz (azaz, több mindent tanultál), csak profitálhatsz. Többek között azt, hogy nem szúrod el az életed. Lássuk, miért mondjuk ezt, és miért bátorítunk arra, hogy több mindenhez is konyíts?

1. Akinek több szakmája van, azt kevésbé érheti meglepetés a jövőben

Ez valóban így van. Képzeld el, hogy a munkahelyeden leépítés van, és a városodban vajmi kevés esélyed van rá, hogy ugyanabban a munkakörben elhelyezkedj, mint amiben eddig teljesítettél. Bejárni nem tudsz más városba, költözni pedig nem akarsz. De szerencsédre van másik szakmád is, amivel hamar találsz állást.

Vajon neked is lenne ilyen mázlid hasonló esetben?

2. Ha több szakmád is van, nem leszel belekényszerítve egy adott életmodellbe

Nem kell például nyugdíjas korodig asztaloskodnod, ha nem akarsz. Ha úgy érzed, hogy már túl monoton egy munkakör a számodra, akkor nem kell belefásulnod a munkanapokba, dobbanthatsz máshová.

3. Nyugodtabb szívvel mondasz fel

Akadnak előre nem várt helyzetek: kiközösítenek a kollégák, túlterhel a főnök, vagy csak szimplán nem tetszik a munkahelyi légkör. A válaszod erre nem csak a néma szenvedés lehet. Ha annak idején több tanfolyamot is megcsináltál, akkor okosan fel is mondhatsz, és kereshetsz egy neked való állást.

4. Úgy gondolod, egy másik szakmával a kisujjadban többet kereshetsz, mint most?

Mondd, mi tart vissza? A pénz ugyan állítólag nem boldogít, de azért jó, ha van. Ezért ha tudod, hogy képes lennél ellátni egy jobban fizető másik munkakört, akkor megteheted. A te életed.

5. Sokkal színesebbé varázsolhatod az életedet

Ha több szakmád van, akkor „játszhatsz”. Dolgozhatsz 4 órában mondjuk titkárnőként, és négyben pincérként. Vagy ahogy tetszik. A lényeg, hogy sosem lesznek egyformák a munkanapjaid. Plusz, bátrabban válthatsz munkakört, hiszen senki sem mondta, hogy kötetező egész életedben ugyanazt csinálnod. Nem az.

Tervezd újra az életedet! Milyen szakmákat szeretnél tanulni? Várunk OKJ-s tanfolyamainkon!

Kapcsolódó cikkek

  • Odavagy a programozásért? Ha van már némi tapasztalatod a programozás szövevényes világában, érdemes megismerkedned a…

  • A koronavírus terjedésének megállítása miatt egyre megszokottabbá válik a távoktatás 2020-ban és 2021-ben. De a…

  • Pincér szeretnél lenni? Akkor tisztában kell lenned azzal, hogy a vendégek szerint ki is az…