Így lehetsz jó pincér

Így lehetsz jó pincér

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 16
  Shares

Pincér szeretnél lenni? Akkor tisztában kell lenned azzal, hogy a vendégek szerint ki is az igazán jó pincér. Te leszel az ugyanis, aki a legerőteljesebb benyomást fogod tenni rájuk. A te viselkedésed és stílusod nyom majd a legnagyobbat a latba, amikor eldöntik, ellátogassanak-e még egyszer az adott vendéglátó egységbe.

 

 1. Fejlett az egyensúlyozó képességed, és általános mozgásügyességgel rendelkezel?

Ha igen, akkor bingó. A vendégek lelkiállapotának is jó, ha nem csetlesz-botlasz, és nem tányércsörömpölés kíséri az utadat.

 

 1. Jó pont: azonnal észreveszed, ha megérkezett a vendég, és hellyel kínálod, de nem rontasz rá azon nyomban, hogy mit szeretne inni.

A frissen érkezett vendégeket ne hagyd toporogni az ajtóban, de ne is támadd le azonnal. Aki étterembe érkezik, szeret előbb egy kicsit körülnézni, szusszanni az út után, feltérképezni a választékot. Szóval pár percet hagyd magára, mielőtt felvennéd a rendelést, nem gyorsétteremben vagytok.

Tipp: rendelésfelvételkor ne tarts nagyon kis távolságot, az egy méter bőven elegendő. Ez az a távolság, ahonnan szuperül fel lehet venni a szemkontaktust, de nem gázolsz bele a vendég intim szférájába.

 

 1. A türelem mindig kifizetődik.

Ebben a szakmában a türelem alapkövetelmény. Ezredjére is késznek kell lenned flegmázás, szemforgatás és hadarás nélkül kedvesen elmondani, mit tartalmaznak az egyes ételek, benne van-e az árban a szervizdíj, és hogy merre is van a mosdóhelyiség.

Tipp: ne rágógumizz, mert könnyen azt hihetik, hogy ideges vagy.

 

 1. Mosolyogj!

Két ember között még mindig a mosoly a legrövidebb út. Ráadásul nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy elégedetten távozzanak.

Ne feledd: „Amelyik pincér nem tud mosolyogni, jobban tette volna, ha vendégnek születik.”

 

Mire lehet még szükséged, ha jelentkezel a budapesti pincér képzésre? Kitartásra és állóképességre mindenképpen!

U.I.: Ha a pincér szakmát választod, garantáltan minden egyes nap fogd hallani a köszönöm szót, és munkád függvényében borravalót is kaphatsz. Ez jó hír, igaz?


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 16
  Shares
 • 16
  Shares
Comments are closed.