A legérdekesebb szakmák

Lehetnél hivatásos ceruzahegyező, vagy golflabdaszedő is, de mi most olyan érdekes szakmákat ajánlunk, amelyekkel biztosan el tudsz helyezkedni Magyarországon is.

Az alábbi kreatív, érdekes szakmák kitanulása után soha nem fogsz unatkozni.

Állatgondozó tanfolyam Budapesten

Az állatgondozó feladata a haszonállatok gondozása, etetése az állathigiéniai, állatjóléti és környezetvédelmi követelmények betartása mellett.

Ezzel a képesítéssel állatkertekben, vadasparkokban is dolgozhatsz.

Viszonylag békés, nyugodt munka, és ráadásul egész nap állatok közelében tartózkodhatsz.

Végre mindent megtudhatsz az általad gondozott állatokról!

3D nyomtatás tanfolyam országosan

A 3D nyomtatás alapjainak elsajátításával háromdimenziós tárgyakat alkothatsz digitális modellekből.

Ez egy olyan érdekes szakma, amellyel bepillanthatsz a jövőbe, ugyanis hamarosan egyre népszerűbb lesz az ipari és orvosi alkalmazása. A 3D nyomtatás korunk egyik legnagyobb technológiai vívmánya, sokan egy újabb ipari forradalom előfutáraként emlegetik.

Nem mellesleg szuper elhelyezkedési lehetőségekkel kecsegtet.

Mozgókép- és animációkészítő tanfolyam Budapesten

Ezen a nem mindennapi tanfolyamon bepillanthatsz a rajzfilmkészítés tudományába, és garantáltan kiélheted a kreativitásodat.

Lakberendező tanfolyam Budapesten

Szeretnél bekukkantani mások lakásába, és megtervezni, kialakítani a belső tereiket?

Szabad a pálya, hiszen az OKJ képzés elvégzése után lakberendezőként pont ez lesz a feladatod!

Habilitációs kutya kiképzője tanfolyam Budapesten

Trükkökre tanítgatni, és nevelni a kutyákat igazán érdekes foglalkozásnak bizonyul.

Ha szereted az állatokat, és szívesen segítenél mozgás- és látássérült embereknek, akkor ez a te pályád.

Magánnyomozó tanfolyam országosan

Ha érdekel a személy és tárgykutatás, a nyomozás, az ellenőrzés, és a bűnmegelőzés, akkor mindenképpen javasolt, hogy Sherlock Holmes nyomába lépj.

Érdekes, titkokkal teli szakma a magándetektívé.

A magánnyomozó OKJ képzés több helyszínen is indul országosan.

Business Coaching tanfolyam Budapesten

A Business Coach már csak azért is érdekes szakma, mert bepillanthatsz mások szakmai életébe, és hozzájárulhatsz a sorsuk jobbá tételéhez.

Különös “mellékhatása”, hogy üzleti coachként (vagy ahogy egyes helyeken emlegetik: üzletfejlesztési tanácsadóként) a saját bizniszed folyamatait is könnyebben rendbe tudod tenni, és a vállalkozásodat könnyebben fellendítheted.

Cukrász tanfolyam Budapesten

Finom, és pompás sütikölteményeket készíteni felettébb felemelő és izgalmas dolog.

Ha viszont nem érzed elég nagy kihívásnak, specializálódj: például a cukrász OKJ képzés után végezz el egy diétás cukrász tanfolyamot, ahol megtanulhatsz például különleges diabetikus, gluténmentes, laktózmentes cukrászati termékeket készíteni.

Rendezvényszervező tanfolyam Budapesten

Ha pörgős vagy, szívesen tartod a kapcsolatot másokkal, szeretsz beszélgetni, társaságban lenni, és imádsz szervezkedni, akkor a rendezvényszervező szakma épp Rád lett szabva.

Szervezhetsz esküvőt, céges rendezvényeket, konferenciát, de akár koncertet és kultúrális programokat is.

Ha ezt a hivatást választod, rengeteg emberi kapcsolatra teszel szert, és minden problémád esetén lesz valaki, akit fel tudsz hívni.

Webdesigner

Egyeseknek a pörgős, emberektől hemzsegő, kommunikációval teli munkák valók – mások a csendes, számítógép előtti alkotásban szeretnék kiélni magukat.

Ha az utóbbiba tartozol, érdekes szakma lehet számodra a webdesigner: dolgozhatsz egy grafikai stúdióban, de ha jobban szeretnéd, otthonod csendes magányában is alkothatsz. A környezetet megválaszthatod, de ami mindkettőben közös:

A számítógép előtt élheted ki kreativitásod.

Munkát nem lesz nehéz szerezned: szerencsére egyre több cégnél ráébrednek arra, milyen fontos a profi internetes jelenlét, a jól kinéző – és ami fontosabb – könnyen használható honlap, a letisztult, webes arculat.

Tervezz nagyszerű honlapokat, segítsd ügyfeleidet professzionális webes megjelenésük megalkotásával, és ha elég bevállalós vagy: alakítsd a jövő webdesign trendjeit!

Fitness instruktor tanfolyam több helyszínen

A fitnesz szerelmeseként imádni fogod a munkád: minden nap új embereket ismerhetsz meg, és motiválhatod őket a vágyva vágyott alak és egészségi állapot elérésében.

Nagyon érdekes szakma ez is. Mint a legtöbb sporttal kapcsolatos szakma esetén, segítheted és figyelemmel követheted az ügyfeleid fejlődését.

További érdekes szakmákért nézz körül oldalunkon!

Kapcsolódó cikkek