Igyál-tanulj-igyál

“Víz!
Se ízed nincs, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”
(Saint-Exupéry)

Azt már tudjuk, hogy a vízivás segíti a koncentrációt, és hogy a dehidratáltság súlyos tanulási problémákat okozhat. A kérdés már csak az, hogyan kivitelezhetjük a kellő vízfogyasztást. Íme, pár ötlet, melyet az évek során kifejlesztettünk.

A reggelt kezdd egy nagy pohár vízzel!

Sokkal jobb kedved lesz, ha lehúzol egy pohárnyi vizet. Vidámabban mész el a suliba, és még a tudás is gyorsabban áramlik majd a fejedben.

Otthon, tanulás esetén legyen egy flakonnyi víz az asztalodon

Ez akkor különösen hasznos, ha az íróasztalodtól fel sem állva hajlamos vagy belefeledkezni az anyagba. Egy fél-1 literes flakon remek emlékeztető lesz arra, hogy itt az ideje innod. Legyen egy karnyújtásnyira, hogy ne kelljen érte nyújtózkodnod.

Post it a WC ajtóra

A mellékhelyiség meglátogatása után célozd meg a konyhát, és igyál egy pohár vizet.

Hívd segítségül a technika angyalait

Állítsd be a telefonodat, hogy óránként csipogjon, vagy tölts le egy alkalmazást, ami rendszeresen figyelmeztet arra, hogy itt az ideje az utánpótlásnak.

Szívószálazz!

Szívószállal egyszerűen több vizet sikerül egy alkalommal felszippantanunk, mintha kortyolnánk.

Intézkedsz a városban? Egy tapodtad se a vizes flakonod nélkül!

Akárhová mész, vigyél magaddal egy kis itókát.

Enni készülsz? Igyál!

Elsőre furán hangzik, de ha étkezés előtt minimum fél órával iszol 1-2 pohár vizet, akkor nem csak a megfelelő hidratáltságról gondoskodsz, de még a diétádnak is adózol, hiszen kevesebbet fogsz kívánni enni.

Kolis vagy? Versenyezz a szobatársakkal!

A ki tud több vizet inni egy nap nagyszerű játék lehet. Ha szeretitek, hogy van tétje a játéknak, megegyezhettek egy jelképes összegben, amit a nyertesnek ajánlotok fel. Jó buli lesz, és még a tanulás is sokkal jobban fog menni!

Próbáld ki a tippjeinket, igyál eleget, és nemcsak okosabb, hanem vidámabb is leszel.

Kapcsolódó cikkek