11 hobbi, amivel pénzt lehet keresni

Szakmák, melyek egyben jövedelmező hobbik is

Ahogy a mondás tartja: csináld azt, amit szeretsz, és nem kell dolgoznod egész életedben.

Én is híve vagyok ennek az elvnek, éppen ezért összegyűjtöttem pár olyan szakmát, melyek egyben jövedelmező hobbik is.

A felújított blogposztunkban főként már az új, 2021-es rendszer szerinti szakmai képzéseket találsz!

Sokan ezeket a tevékenységeket csak kikapcsolódásnak használják, és nem is gondolnak bele, hogy vállalkozásként akár meg is élhetnének belőlük.

Nézzük hát a listát, íme a 11 hobbi, amivel pénzt lehet keresni:

1. Sütés, főzés

A sütés és főzés sokakat kikapcsol, a jó ízek szeretete és az alkotás öröme is benne van egy-egy ízletes fogás elkészítésében, vagy egy szemet gyönyörködtető torta kidekorálásában.

Miért ne űznéd hivatásszerűen is a konyhaművészetet?

Szakács és cukrász szakképesítéseinken olyan ismeretekre tehetsz szert, mellyel könnyedén el tudsz majd helyezkedni a szakmában. Ha mindig is saját cukrászdáról vagy étteremről álmodoztál, akkor pedig a Vendéglátó-üzletvezető képzést is érdemes elvégezned.

Mivel lehet pénzt keresni szakácsként vagy cukrászként? Jól futnak mostanában a gasztroblogok, egyre nagyobb igény van egészséges ételek készítésére, speciális étrend kiszolgálására… de ez csak pár tipp a sok közül, hogy pénzt keress a szakács vagy cukrász szakma szeretetével…

Nagy divatja van ma már a gasztroblogoknak is, így ha nem akarsz éttermekben dolgozni, kiélheted szenvedélyedet az interneten is.

Ha kitartó vagy, és elég sok követőd lesz, építhetsz erre egy vállalkozást, pl. kiadhatod szakácskönyvedet, indíthatsz catering szolgáltatást, cukrászként vállalhatod esküvői torták készítését, vagy kitalálhatsz egy teljesen új szolgáltatást. Ez már csak a kreativitásodon múlik.

2. Fotózás

A fotózás az egyik legnépszerűbb hobbi, amivel pénzt lehet keresni.

Ha jó érzéked van hozzá, könnyen pénzre válthatod a tehetségedet, hiszen egyre több képgyűjtő oldalra lehet feltölteni képeket, melyek eladása esetén a fotós jutalékot kap (pl. iStock, Shutterstock).

Amennyiben hivatásos fotós szeretnél lenni, elengedhetetlen, hogy elvégezz egy Fotográfus tanfolyamot az új típusú szakképesítések közül. Emellett az átfogó, online Fotós tanfolyam is sokrétű tudással fog felvértezni.

A fotográfus szakmai képzés elvégzése után viszont esküvői fotózást, portréfotózást, jegyes fotózást vagy kismama fotózást is vállalhatsz.

Egy esküvői fotózással egy nap alatt akár 100-130.000 Ft-ot is kereshetsz.

Ha nem szívesen mész nagyobb tömegbe, és inkább az érdekel, mivel lehet pénzt keresni otthon, akkor is ajánlom a fotózást, ez esetben hasznos lehet egy kis fotós stúdiót kialakítanod otthon, esetleg a fotós utómunkákra, retusálásra koncentrálni.

Érdemes először az ismeretségi körödben kipróbálni magadat, aztán egy jó honlappal, egy igényesen összeválogatott referenciaanyaggal már másoknak is eladhatod szolgáltatásodat.

3. Lakberendezés

Mindig is érdekelt a lakberendezés? Szívesen adsz tanácsot barátaidnak, ismerőseidnek, hogyan rendezzék be lakásukat? Imádod bújni a lakberendező áruházak katalógusait?

Miért ne váltanád pénzre a hobbidat?

Rengeteg embernek okoz nehézséget, hogy ízlésesen rendezzék be otthonukat, és nagy segítség számukra, ha valaki leveszi ezt a terhet a vállukról.

Egy lakberendező tanfolyam elvégzése után saját vállalkozásodat is elindíthatod.

Neked a hobbid a lakberendezés, de lehet, hogy másoknak nyűg… szívesen fizetnének is érte… és nem is keveset!

Készíts lakberendezési blogot, vagy indítsd el lakberendezéssel kapcsolatos Pinterest vagy Instagram oldaladat, így már a tanfolyam megkezdése előtt ismertséget szerezhetsz.

Mire elindul a vállalkozásod, nem kell azon törnöd a fejed, hogyan szerezz ügyfeleket.

4. Edzés

Imádsz mozogni, és egész nap csak az edzőteremben lennél?

Edzőként egész nap a hobbidat űzheted, és még pénzt is kereshetsz vele.

Ma szinte minden mozgásformára meg lehet szerezni Magyarországon az edzői vizsgát, így többé nem kell választanod a sport és a munka között.

Nézz körül képzéseink közt, és találd meg a hozzád közel álló mozgásformát:


5. Táncolás

Ha imádsz táncolni, és szívesen megismertetnéd az emberekkel az általad legkedveltebb táncstílust, tánc instruktorként megtalálhatod a számításaidat.

Taníthatsz tánciskolában, de adhatsz magánórákat is az érdeklődőknek.

Ma már az sem gond, ha nem akarsz a hagyományos keretek közt táncot tanítani. Vedd fel az általad választott tánc alaplépéseit, és indíts online tanfolyamot. Partnerünk, az Edutio.hu platformot is biztosít az online képzéseidhez, és még eladni is segítenek azokat.

Ha azon gondolkodsz, mivel lehet pénzt keresni otthon, az online tánctanfolyam készítés egy jó ötlet lehet.

6. Kutyázás

Minden szabadidődet állatokkal töltenéd? Nem lehet saját állatod, vagy a meglévő kedvenceid mellett is marad időd másra?

Ha azt kérdezed Magadtól, “hogyan keressek pénzt otthonról?”, akkor lehet, hogy a legegyszerűbb válasz a legjobb megoldás…

Ha szereted a kutyákat, nem kell sokat gondolkodnod, hogy a hobbiddal pénzt keress. Néha a legegyszerűbb megoldások a legjobbak.

Vállalj kutyasétáltatást az ismerőseid körében, vagy kisebb összegért cserébe vigyázz ismerőseid kedvenceire, ha elutaznak.

Esetleg végezz el egy kutyakiképző tanfolyamot, és indíts kutyaiskolát.

7. Divat

Érdekelnek a legújabb trendek? Jó a stílusérzéked? Szívesen megosztanád tapasztalataidat másokkal?

Indíts divatblogot, és lásd el hasznos tartalmakkal olvasóidat.

A minőségi tartalmak vonzzák a látogatókat, így reklámokat is elhelyezhetsz az oldaladon, emellett pedig akár divatcégek vagy női magazinok is felfigyelhetnek rád.

Ha inkább Te alakítanád a trendeket, akkor pedig jelentkezz a Divat- és stílustervező tanfolyamra.

8. Önfejlesztés

Állandóan az önfejlesztő könyveket keresed a könyvesboltokban? Úgy gondolod, hogy a céljaid elérése csak rajtad múlik?

Egy Life coaching képzésen olyan ismeretekre tehetsz szert, melyek az önfejlesztésben is rendkívül hasznosak pl. motivációs technikák, konfliktus-és stresszkezelési ismeretek, időtervezés és –gazdálkodás.

De ezeknek a technikáknak az elsajátításával hivatásos coachként másokon is segíthetsz, és még pénzt is kereshetsz.

Egy life coach egy foglalkozásért akár 20-30 000 forintot is elkérhet, szóval az önfejlesztés egy igen jövedelmező hobbi.


9. Kertészkedés

Szereted a virágokat és a kertészkedést?

Talán nem is gondolnád, milyen sokan fizetnének egy elhivatott kertésznek egy gyönyörű kertért…

Sokaknak nincs idejük rendben tartani, gyomlálni kertjüket, locsolni, átültetni virágaikat, és örömmel fizetnének azért, hogy a fárasztó munka után gyönyörű virágok között pihenhessenek.

10. Rajzolás

Ha otthoni pénzkeresési ötleteket keresel, akkor rögtön eszedbe juthatnak a számítógépen végezhető munkák.

Szeretsz rajzolni, és a kreativitásoddal pénzt is keresnél? Akkor érdemes elgondolkodnod a grafikus pályán.

Grafikusként miből lehet pénzt csinálni?

A lehetőségek száma jóformán végtelen, de például készíthetsz könyvillusztrációkat, tervezhetsz logókat, vagy megálmodhatod a legújabb sikerfilmek plakátjait.

Bár a grafikusok elsősorban számítógéppel dolgoznak, a kézi rajztudásnak nagy hasznát veszed majd a pályán a vázlatok elkészítésénél.

11. Blogírás

Az otthoni pénzkeresési ötleteknél maradva érdemes megemlíteni a blogolást.

Ha van olyan témakör, melynek szakértője vagy, szeretsz írni, elég kitartó vagy, és képes vagy egyedi hangvételeddel megszólítani olvasóidat, nyert ügyed van.

A a saját blog írása nem a leggyorsabb pénzkereseti lehetőség, de hosszú távon jól jövedelmező.

Ha elég nagy követőbázist sikerül építened, már cégek is megkereshetnek, hogy mondj véleményt termékükről, vagy felkérhetnek szövegírási munkákra.

Szinte mindenki elgondolkodik időnként azon, milyen hobbival lehet pénzt keresni otthon.

A blogírás erre egy tökéletes példa 🙂

A blogoláshoz természetesen nem árt, ha a Word professzionális használata mellett tudsz gyorsan gépelni, és saját honlapod is van, ahol megjelentetheted az írásaidat. Ehhez nem árt egy Wordpess vagy egy Webszerkesztő tanfolyam.

Miből lehet pénzt csinálni gyorsan?

Ha erre a kérdésre keresed a választ, akkor is jó megoldás lehet a szövegírás, annyi csavarral, hogy ez esetben jobb, ha saját blog írása helyett más cégeknek vállalsz szövegírási munkákat.

Sok kisvállalkozás szeretne olvasmányos, jól fogyasztható tartalmakat publikálni, de – tapasztalatból írom – erre gyakran nincs kapacitásuk, így kapva kapnak a jó szövegírókon.

Ez tipikusan otthon, a saját magányodban, időbeosztásodban, kényelmesen végezhető munka, amihez ki sem kell mozdulnod, mégis jól kereshetsz vele.

Ha a keresőoptimalizáláshoz is értesz, akkor a keresőkben jobb helyen megjelenő tartalmakat is írhatsz, így a tudásodért még magasabb díjat kérhetsz. Ha további online marketinges tudást is felszedsz, akkor még többet érhetsz a cégnek, és akár többféle marketing feladatot is elvállalhatsz a szövegírás mellett.

Remélem, a cikkel sikerült megmutatnom, hogy a munkának nem kell utálatos és unalmas feladatnak lennie, és adtam néhány ötletet ahhoz, hogy hogyan szerezz bevételt kedvenc időtöltéseddel.

Ha a hobbiddal keresel pénzt, a mindennapi munka igazi örömforrássá válhat, melyben kiteljesedhetsz.

Nem találtad meg a fentiek közt azt a szakmát, melyet minden nap örömmel végeznél? Akkor nézz szét képzéseink közt!

Kapcsolódó cikkek

  • Nagy szerelmed a fotózás, de úgy gondolod, a technikai részén van még mit csiszolnod? Készen…

  • Lehetnél hivatásos ceruzahegyező, vagy golflabdaszedő is, de mi most olyan érdekes szakmákat ajánlunk, amelyekkel biztosan…

  • Léteznek olyan kifejezetten fiús szakmák, amelyek képzésének elvégzése esetén az elhelyezkedés szinte garantált. Az ok…