IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

A tanfolyam indulásának időpontja: 2017. szeptember 15.


A tanfolyam további adatait megtalálod alább, a táblázatban. Érdeklődj most, ne maradj le.

IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

Ha nem szeretnél lemaradni tanfolyamunkról, érdeklődj MOST az űrlapon keresztül kötelezettségmentesen!
Ne maradj le a tanfolyamról.

A tanfolyam díja: 115.000 Ft


A tanfolyam további adatait megtalálod alább, a táblázatban. Érdeklődj most, ne maradj le.

Miért nálunk végezd el a Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyamot?

Miért válaszd ezt a tanfolyamot?
 • Iskolánkban a szakmát aktívan gyakorló szakemberektől sajátíthatod el az ismereteket.
 • Tanfolyamainkat könnyen megközelíthető, belvárosi helyszínen tartjuk.
 • Az oktatás igényes, kulturált környezetben zajlik, hogy diákjaink a tanulásra koncentrálhassanak.
 • Tanulni szeretnél, de nem tudod egy összegben befizetni a tanfolyam díját? Segítünk! Tanulóinknak részletfizetési lehetőséget biztosítunk.
 • Saját vizsgaszervezési jogosultsággal rendelkezünk, így vizsgaszervezési díjaink is kedvezőek. A vizsgákat a megszokott helyszínen és saját oktatóink közreműködésével bonyolítjuk le.
 • Tanfolyamaink munka mellett is elvégezhetőek.
 • Iskolánk sokéves szakmai múlttal rendelkezik, és magas szintű oktatást biztosít a tanulóknak.
 • Pályakezdők, regisztrált álláskeresők és kismamák számára kedvezményt biztosítunk!
 • Segítőkész ügyfélszolgálatunk mindenben segíti a jelentkezőket és képzések résztvevőit.
 • Végzett tanulóinknak az elhelyezkedésben is segítünk, a hozzánk rendszeresen beérkező állásajánlatokat továbbítjuk a tanfolyamon résztvevőknek.
FIGYELEM! Ez nem iskolarendszerű és nem ingyenes tanfolyam. Ez önköltséges, azaz fizetős képzés. A tanfolyam árát az alábbi táblázatban találod.
 
A Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam főbb adatai:
Tanfolyam besorolása: OKJ-s tanfolyam
A tanfolyamhoz szükséges szakmai előképzettség: ✔ 55 344 07 Vállalkozási mérlegképes könyvelő
Kattints ide és végezd el nálunk a tanfolyamot
Szakképesítés típusa: Emelt szintű szakképesítés-ráépülés
A tanfolyam OKJ száma: 55 344 05
A tanfolyam időtartama: kb. 6 hónap
A tanfolyam ütemezése: Esti tagozat
A tanfolyam helyszíne: 1074 Budapest, Szövetség utca 37.
A tanfolyam díja: 115.000 Ft
Részletfizetési lehetőség: Van
2 X 62.000 Ft vagy 8 X 16.000 Ft
Szakmai vizsgadíj: 49.000 Ft
Modulzáró vizsgadíj: 24.000 Ft (2 db vizsga)
Nyilvántartásba vételi száma: E-000457/2014/A005

IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

Kamatmentes részletfizetési lehetőséget biztosítunk minden tanfolyamunk díjainak befizetésére!
Tanfolyamainkat fizetheted kamatmentes részletekben is
A Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam egyéb adatai:
Időtartam: Indulás: Ütemezés: Tanfolyam ára:
kb. 6 hónap 2017. szeptember 15. Hetente 1 nap
Péntek
14:00 – 20:00
115.000 Ft
kb. 6 hónap A további indulási időpontokról
érdeklődj az űrlapon!
Érdeklődj a részletekről! 115.000 Ft

IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

Ha nem szeretnél lemaradni tanfolyamunkról, érdeklődj MOST az űrlapon keresztül kötelezettségmentesen!
Ne maradj le a tanfolyamról.
Felkeltettük az érdeklődésedet? Érdeklődj most, tudj meg több infót erről a képzésről: IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületbenPlease leave this field empty.

Teljes név (kötelező):

Telefonszám (kötelező):
+36
E-mail cím (kötelező):
További kérdés, megjegyzés:
Please leave this field empty.

Miért végezd el az IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyamot Budapesten?

Mindig is érdekelt a pénzügy és a közgazdaság? Megszerezted már a Vállalkozási mérlegképes könyvelő OKJ-s bizonyítványt, és most szeretnéd tovább bővíteni, mélyíteni ismereteidet? Nemzetközi cégeknél szeretnél dolgozni könyvelőként? Az IFRS mérlegképes könyvelő bizonyítvány megszerzése után erre lehetőséged lesz.

A kormány 2014. november 14-én elfogadta azt a kormányhatározatot, amelynek alapján bizonyos társaságoknak kötelezővé, másoknak pedig opcionálisan választhatóvá válik az IFRS-ek alkalmazása a magyar számvitel alapján készített beszámoló helyett. Az 1387/2015. kormány határozat alapján 2017-től azok a vállalkozások, akiknek nincs anyavállalata, azaz csak egyedi beszámolót készítenek, viszont könyvvizsgálatra kötelezettek, választhatják az IFRS-ek alkalmazását az egyedi beszámolójuk elkészítéséhez.

Éppen ezért, mivel bizonyos pénzügyi vállalkozásoknak már kötelező az IFRS alkalmazása, megnőtt az IFRS mérlegképes könyvelők iránt a munkaerő-piaci kereslet. A szakmai elismerés mellé persze anyagi megbecsültség is jár, IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s végzettséggel kiemelkedően lehet keresni.

A Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam elvégzése után nem csak alkalmazottként helyezkedhetsz el, hanem saját vállalkozásodat is elindíthatod. Az IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam során olyan szakmai ismereteket szerezhetsz, mellyel komoly összegeket takaríthatsz meg vállalati ügyfeleidnek.

Az IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam elvégzése után olyan szakmád lehet, mellyel biztosan nem okoz majd nehézséget az elhelyezkedés. Ha továbbtanulnál ezen a területen, a tanfolyam elvégzésével komoly plusz pontokat (24) szerezhetsz a felvételin.

Mit csinál egy IFRS mérlegképes könyvelő?

Az IFRS mérlegképes könyvelő a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 150. § (2) bekezdésében meghatározott könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok irányítását, vezetését végzi, számviteli beszámolót készít. Ellátja a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény hatálya alá tartozó gazdálkodónál mindazokat a feladatokat, amelyek a könyvviteli szolgáltatás körébe tartoznak.

Az IFRS mérlegképes könyvelő kialakítja a számviteli politikát, a könyvviteli elszámolás, a beszámoló készítés rendszerét, módszerét ideértve a belső információs rendszer kialakítását is. Ellátja a számlarendhez, a könyvvezetéshez, valamint a beszámoló készítéshez szükséges szabályzatok elkészítésével, rendszeres karbantartásával kapcsolatos feladatokat. Biztosítja a valóságnak megfelelő belső és külső információk előállítását, szolgáltatását, az elszámolások, az adatok jogszerűségének, szabályszerűségének, megbízhatóságának, bizonylatokkal való alátámasztottságát a számviteli alapelvek betartásával.

Az IFRS mérlegképes könyvelő elvégzi a könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatokat a gazdálkodó alkalmazottjaként, tagjaként, egyéni vállalkozóként, vagy számviteli szolgáltatást nyújtó társaság tagjaként, illetőleg alkalmazottjaként. A Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) alapján ellátja a nyilvántartások vezetését, összeállítja a beszámolót. Részt vesz a konszolidált beszámoló összeállításának folyamatában.

2014. január 1-jétől hatályos számviteli törvény 10. §-a értelmében azon társaságok, amelyek a nemzetközi számviteli standardok alapján állítják össze az összevont (konszolidált) éves beszámolójukat, kötelesek gondoskodni arról, hogy a könyvviteli szolgáltatás körébe tartozó feladatok irányítását, vezetését, és az éves beszámoló, az összevont (konszolidált) éves beszámoló elkészítését olyan személy végezze, aki:

 • IFRS regisztrálási szakterületen szerepel a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásában, illetve
 • IFRS minősítéssel rendelkező kamarai tag könyvvizsgáló.

Azon vállalkozó, amely a nemzetközi számviteli standardok szerint állítja össze az összevont (konszolidált) éves beszámolóját jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói feladatok ellátására csak akkor adható kamarai tag könyvvizsgáló (cég) részére megbízás, ha a kamarai tag könyvvizsgáló (cég) rendelkezik IFRS minősítéssel. Az Európai Parlament és Tanács 1606/2002/EK rendelete értelmében a tagállamok jogszabályainak hatálya alá tartozó, tőzsdén jegyzett társaságoknak 2005. január 1-jével vagy azt követően kezdődő minden egyes üzleti évről a konszolidált beszámolót a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) szerint kell elkészíteniük. A nem tőzsdén jegyzett anyavállalatok számára a számviteli törvény lehetőséget biztosít arra, hogy – saját döntés szerint – a nemzetközi számviteli standardok alapján készítsék el összevont (konszolidált) éves beszámolójukat.

A törvény 2014. január 1-jétől hatályos, így ezt a 2014-ben induló üzleti évi beszámolókra kell elsőként alkalmazni.

A következőkben részletesen bemutatásra kerül a mérlegképes könyvelők IFRS regisztrációja, illetve a könyvvizsgálók IFRS minősítésének megszerzése.

IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

Ha nem szeretnél lemaradni tanfolyamunkról, érdeklődj MOST az űrlapon keresztül kötelezettségmentesen!
Ne maradj le a tanfolyamról.
Felkeltettük az érdeklődésedet? Érdeklődj most, tudj meg több infót erről a képzésről: IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületbenPlease leave this field empty.

Teljes név (kötelező):

Telefonszám (kötelező):
+36
E-mail cím (kötelező):
További kérdés, megjegyzés:
Please leave this field empty.

Mérlegképes könyvelők IFRS regisztrációja:

A mérlegképes könyvelők IFRS szakterület szerinti minősítéséhez (hasonlóan, mint a vállalkozási szakterület, az államháztartási szakterület; a pénzügyi szervezeti szakterület; valamint az egyéb szervezeti (nonprofit) szakterület minősítésnél) OKJ-s tanfolyam sikeres elvégzése szükséges.

Az IFRS képesítés megszerzésének előfeltétele a mérlegképes könyvelői képesítés.
A képzés 240 órás, amely után modulzáró vizsgát (a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezéséből, illetve a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazásából), valamint komplex szakmai vizsgát kell a hallgatóknak sikeresen teljesíteniük a regisztráció megszerzéséhez.

A tanfolyam alól felmentést kapnak az ACCA Diploma in International Financial Reporting (DipIFR) nemzetközi oklevéllel vagy az ACCA (Association of Chartered and Certified Accontants) végzettséget igazoló oklevéllel rendelkező hallgatók, az alábbiak szerint:
A modulzáró vizsga alóli felmentés feltételei:

Az a jelölt, aki rendelkezik „ACCA Diploma in International Financial Reporting” (DipIFR) nemzetközi oklevéllel felmentést kap a Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezése és a Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazása szakmai követelménymodulokhoz rendelt írásbeli modulzáró vizsga alól.

Az a jelölt, aki rendelkezik „ACCA (Association of Chartered and Certified Accountants) végzettséget” igazoló oklevéllel, amely alapján felvételt nyert az ACCA tagjai sorába („ACCA member”), felmentést kap a Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezése és a Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazása szakmai követelménymodulokhoz rendelt írásbeli modulzáró vizsga alól.

Jelentkezz Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyamunkra!

Jelentkezz Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyamunkra!

A komplex szakmai vizsga alóli felmentés feltételei:

Az a jelölt, aki rendelkezik „ACCA Diploma in International Financial Reporting” (DipIFR) nemzetközi oklevéllel felmentést kap az IFRS szerinti konszolidált beszámoló készítése vizsgafeladat gyakorlati, Az IFRS elméletének és a konszolidált beszámoló készítésen kívüli egyéb gyakorlati kérdések vizsgafeladat írásbeli, valamint Az IFRS nyelvezetének, terminológiáinak ismerete vizsgafeladat szóbeli vizsga alól.

Az a jelölt, aki rendelkezik „ACCA (Association of Chartered and Certified Accountants) végzettséget” igazoló oklevéllel, amely alapján felvételt nyert az ACCA tagjai sorába („ACCA member”), felmentést kap az IFRS szerinti konszolidált beszámoló készítése vizsgafeladat gyakorlati, Az IFRS elméletének és a konszolidált beszámoló készítésen kívüli egyéb gyakorlati kérdések vizsgafeladat írásbeli, valamint Az IFRS nyelvezetének, terminológiáinak ismerete vizsgafeladat szóbeli vizsga alól.

A vizsgák sikeres letétele után, az IFRS mérlegképes könyvelő bizonyítvány megszerzését követően a regisztráció iránti kérelmet a bizonyítvány kézhezvételét követően lehet benyújtani, amennyiben már rendelkezik más szakon regisztrációval a hallgató. Amennyiben még nincs regisztrálva, akkor erre az első mérlegképes könyvelői bizonyítvány megszerzésétől számított 3 éves szakmai gyakorlat megszerzését követően van lehetőség mindkét szakterületen.
Könyvvizsgálók IFRS minősítése

A könyvvizsgálóknak szakmai minősítő vizsga letétele szükséges (hasonlóan, mint a pénzügyi intézményi, a befektetési vállalkozási; a pénztári; a biztosítói; valamint a költségvetési minősítésnél) az IFRS minősítés megszerzéséhez. A szakmai minősítő vizsga minden esetben egy írásbeli és egy szóbeli vizsgarészből áll.

Szakmai minősítő vizsgát a kamarai tag könyvvizsgálónak kérelmeznie kell a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál. Minősítést a kamarai tag könyvvizsgáló kérelem alapján akkor kaphat, ha igazolja, hogy a minősítés megadása iránti kérelem benyújtását megelőző 5 éven belül:

 • legalább három éven át a minősítésnek megfelelő tevékenységet végző (IFRS-minősítés esetén a beszámolóját a nemzetközi számviteli standardok szerint összeállító) gazdálkodóra vonatkozóan számviteli, ellenőrzési tevékenységet végzett (ideértve az ehhez kapcsolódó szabályozási és felügyeleti feladatokat is) és legalább két éves gyakorlata van a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység ellátásában, vagy
 • legalább három éven át jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet végzett és adott minősítésű kamarai tag könyvvizsgáló mellett legalább két évig közreműködött olyan gazdálkodó tekintetében a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység ellátásában, amelyre vonatkozóan jogszabály az adott minősítés meglétét előírja, vagy
 • legalább három éven át jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet végzett és sikeresen teljesítette az adott minősítésre előírt szakmai minősítő vizsgát.

Könyvvizsgáló cég kérelem alapján akkor kaphat minősítést, amennyiben az alábbi két feltételnek megfelel:

 • igazolja, hogy van legalább egy olyan, a megfelelő minősítéssel rendelkező kamarai tag könyvvizsgáló, aki a könyvvizsgáló cég nevében jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet végez, és
 • vállalja, hogy működése során az a kamarai tag könyvvizsgáló, aki a könyvvizsgáló cég nevében jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenységet végez olyan gazdálkodó tekintetében, amelyre vonatkozóan a minősítést külön jogszabály előírja, rendelkezik a megfelelő minősítéssel.

Az IFRS minősítéshez kapcsolódó szakmai minősítő vizsga letételének kötelezettsége alól kérelem alapján az Oktatási bizottság felmentést adhat, ha a kamarai tag könyvvizsgáló az okleveles könyvvizsgálói képzés keretében a számvitel nemzetközi szabályozása részmodul vonatkozásában minimum 80 órás képzésben részesült és ezt követően sikeres vizsgát tett, vagy az adott modulból felmentéssel rendelkezik.

A minősítés megadásáról a Magyar Könyvvizsgálói Kamara igazolást ad, és a minősítést rögzíti a kamarai nyilvántartásokban.

IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

Ha nem szeretnél lemaradni tanfolyamunkról, érdeklődj MOST az űrlapon keresztül kötelezettségmentesen!
Ne maradj le a tanfolyamról.
Felkeltettük az érdeklődésedet? Érdeklődj most, tudj meg több infót erről a képzésről: IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületbenPlease leave this field empty.

Teljes név (kötelező):

Telefonszám (kötelező):
+36
E-mail cím (kötelező):
További kérdés, megjegyzés:
Please leave this field empty.

A Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam elvégzése után képes leszel:

A Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyamon megtanulod, hogyan lehet értelmezni és alkalmazni az IFRS logikáját és terminológiáját, felismerni a konszolidált pénzügyi kimutatások összeállításának sajátosságait az IFRS és a 2000. évi C. törvény szerint.

Az IFRS mérlegképes könyvelő képzésen elsajátíthatod, hogyan kell azonosítani és kiszámítani a magyar és IFRS számviteli szabályozás eltéréseit és hatásait, végrehajtani a szükséges konszolidációs lépéseket,

Végzett IFRS mérlegképes könyvelőként képes leszel betartani az IFRS szerinti besorolási, megjelenítési és értékelési szabályokat, kinyerni a számviteli információs rendszerből az IFRS szerinti pénzügyi kimutatásokhoz szükséges információkat, adatokat, illetve a hiányzóakat előállítani,

A Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam során elsajátíthatod, hogyan kell önállóan feldolgozni és kitölteni az anyavállalati IFRS adatszolgáltatási táblázatrendszert, összeállítani az IFRS szerinti beszámolót.

IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

Ha nem szeretnél lemaradni tanfolyamunkról, érdeklődj MOST az űrlapon keresztül kötelezettségmentesen!
Ne maradj le a tanfolyamról.
Felkeltettük az érdeklődésedet? Érdeklődj most, tudj meg több infót erről a képzésről: IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületbenPlease leave this field empty.

Teljes név (kötelező):

Telefonszám (kötelező):
+36
E-mail cím (kötelező):
További kérdés, megjegyzés:
Please leave this field empty.

Az IFRS mérlegképes könyvelő tanfolyam ezekben a városokban indul:

Budapest

Tanfolyamaink, képzéseink a következő városokban indulnak

A Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam után többféle munkakörben tudsz elhelyezkedni, többek között lehetsz:

 • Számviteli ügyintéző
 • Analitikus könyvelő
 • Főkönyvi könyvelő
 • Készlet- és anyagnyilvántartó
 • Pénzügyi ügyintéző
 • Bérszámfejtő
 • Pénztáros
 • Számlaellenőr
 • Adóügyintéző
 • Hatósági ügyintéző
 • Analitikus könyvelő
 • Bérelszámoló
 • Készlet- és anyagnyilvántartó
 • Számviteli egység vezetője
 • Könyvelő
 • Kontroller, belső ellenőr
 • Szervezetirányítási vezető

IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

Ha nem szeretnél lemaradni tanfolyamunkról, érdeklődj MOST az űrlapon keresztül kötelezettségmentesen!
Ne maradj le a tanfolyamról.
Felkeltettük az érdeklődésedet? Érdeklődj most, tudj meg több infót erről a képzésről: IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületbenPlease leave this field empty.

Teljes név (kötelező):

Telefonszám (kötelező):
+36
E-mail cím (kötelező):
További kérdés, megjegyzés:
Please leave this field empty.

Milyen modulokból áll a Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam?


 • 10792-16 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) elméleti kereteinek értelmezése
 • 10793-16 Nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) értékelési és megjelenítési sajátosságainak alkalmazása

Milyen fizetésre számíthatsz a Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam elvégzése után?

Az IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam elvégzése után vállalatoknál, hitelintézeteknél, nemzetközi végeknél helyezkedhetsz el alkalmazottként, de akár saját vállalkozást is indíthatsz. Alkalmazottként nettó 250-300 000 Ft-os fizetésre számíthatsz ezen a szakterületen, de vállalkozóként ennek az összegnek akár a dupláját is hazaviheted. Az IFRS mérlegképes könyvelőkre rendkívül nagy a kereslet Magyarországon, így a Budapesten induló IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam elvégzése után nem kell sok időt fecsérelned az álláskeresésre.

IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületben

Ha nem szeretnél lemaradni tanfolyamunkról, érdeklődj MOST az űrlapon keresztül kötelezettségmentesen!
Ne maradj le a tanfolyamról.
Felkeltettük az érdeklődésedet? Érdeklődj most, tudj meg több infót erről a képzésről: IFRS mérlegképes könyvelő OKJ-s tanfolyam Budapesten, a VII. kerületbenPlease leave this field empty.

Teljes név (kötelező):

Telefonszám (kötelező):
+36
E-mail cím (kötelező):
További kérdés, megjegyzés:
Please leave this field empty.