Társkeresés munkaidőben – Csajozós, pasizós tanfolyamok

Társkeresés munkaidőben – Csajozós, pasizós tanfolyamok

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 7
    Shares

Talán halvány fogalma sincs a tartós kapcsolatban élőknek arról, hogy milyen nehéz párt találni ma Budapesten vagy az ország bármely más pontján a legnagyobb városoktól a legkisebb településig bezárólag.

A leggyakrabban előforduló kérdésként a kapcsolatot keresők rendszerint az szokták feltenni, hogy mégis hol ismerhetnék korban hozzájuk illő, hasonló érdeklődéssel rendelkező párjukat.

Ne tévedjünk: ismerkedni természetesen bárhol lehet. Buszon, metrón, villamoson, liftben, orvosi rendelőben, de akár még az utcán is.

Nem állítjuk, hogy ezek a legjobb megoldások, mert a legtöbb ember könnyen bizalmatlanná válhat, ha egy számára teljesen idegen megszólítja. Így azonnal adódik a kérdés, hogy vajon mi legyen az első mondat az ismerkedésnél.

Ahogy az számtalan esetben lenni szokott, ebben a kérdésben is az élet a legjobb tanácsadó.

Nem szeretnék brit kutatókra, vagy egyéb más tudományosnak gondolt felmérésekre hivatkozni, de hidd el nekünk, hogy valóság sokkal egyszerűbb, mint gondolnád.

Biztosak vagyunk benne, hogy a munkahelyeken történő megismerkedés igen előkelő helyen állna a rangsorban, ami az első találkozás és párra találás helyszínét illeti.

Ez pedig azért ideális helyzet, mert nem kell azon törnöd a fejedet, hogy milyen erőltetett és átlátszó mondattal kezdd el a közeledést. A munkahely ugyanis mindig jó téma, és soha nem kelt gyanút. Senki nem fog csodálkozni, ha munkaügyben kérdéssel fordulsz valakihez, és beszélgetést kezdeményezel, amiből aztán később persze bármi lehet.

Ehhez nyilvánvalóan szükséged lesz egy jó szakmára, amit a legegyszerűbben egy ütős tanfolyamon tudsz megszerezni.

Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy a legfontosabb szempont a pályaválasztásnál a csajozás és a pasizás, de talán nem kell hosszasan bizonygatnunk, hogy ez sem feltétlenül hátrány.

Párt keresni persze minden munkahelyen lehet, de azért nézzünk körül jobban egy kicsit. Ha ezeknek a tanfolyamoknak az elvégzése után találsz állást, biztosan még több esélyed lesz erre, mint bárhol máshol.

Óvodai dajka, bébiszitter

Első ránézésre biztosan nem gondolnád, hogy bizony ez a szakma is alkalmas lehet arra, hogy megtaláld életed párját. Hiszen ha ezt a tanfolyamot elvégzed, akkor hat év alatti gyermekek között fogod tölteni a munkaidőd kilencven százalékát.

Ez persze teljes mértékben így is van, de mi a helyzet a fennmaradó tízzel?

Naná, hogy a gyermekek szüleivel fogod megbeszélni a csöppségek minden ügyes-bajos dolgát. Tehát szinte el sem tudod kerülni, hogy a csemeték mellett veled nagyjából megegyező életkorú felnőtteket is megismerj.

Az óvodában ez akár bármelyik nap előfordulhat, de ha gyerekfelvigyázást vállalsz, akkor sem kell túlzottan nagy fantázia ahhoz, hogy elképzeld ezt a helyzetet. A sokáig dolgozó vagy hivatalos ügyeit intéző elvált, egyedülálló apák ugyanis erőteljesen rá lesznek szorulva a segítségedre.

Ettől a ponttól kezdve talán már mindenkinek egyértelmű, hogy nem lesz nehéz szorosabbra fonni a szálakat. Nem végeztünk kutatásokat, de biztosak vagyunk benne, hogy hatalmas az aránya a hasonló élethelyzetekből induló kapcsolatoknak. Tehát tulajdonképpen csak rajtatok múlik a dolog.

Ugyanakkor a látszatát is szeretnénk elkerülni annak, hogy a gyerekek gondozásával kapcsolatos munkákat a már létező és működő kapcsolatok, házasságok szétrombolására kellene felhasználni. Természetesen kizárólag két egyedülálló ember egymásra találásának lehetőségét szerettük volna felvillantani, semmi mást.

Élelmiszer-, vegyi áru eladó

Ismered a régi viccet?

Egy fiatalember odalép a pulthoz, udvariasan köszön, mire az eladólány megkérdezi:

– Mi a kívánsága?
– Szeretném megölelni és szenvedélyesen megcsókolni. De amit venni akarok az csak egy pár zokni.

Nem állítjuk, hogy az ismerkedés ilyen egyszerű lenne a valóságban, de hidd el, hogy minden viccnek van alapja.

Ha te is mentél már be úgy egy boltba, hogy elsősorban nem is a vásárlás öröme motivált, akkor máris helyben vagyunk.

Komolyra fordítva a szót: az eladó talán az egyik leginkább hétköznapibb foglalkozás, és nem a szó rossz értelmére gondolunk. Hanem sokkal inkább arra, hogy nem sok olyan szakma van, melynek képviselőjével minden nap találkozol.

Ugyanakkor a pálya elég változatos az eladó és a vevők oldaláról egyaránt. Az eladó nyilvánvalóan minden nap új vevőkkel találkozik a visszajáró vendégeken túlmenően és a vevők sem feltétlenül ugyanabba az üzletbe járnak mindig vásárolni.

Ha egy eladó OKJ tanfolyam elvégzését tűzöd ki célul, akkor egy dologról semmiképpen ne feledkezz meg. A szakma alapjainak elsajátítása még biztosan nem lesz elegendő ahhoz, hogy sikeres legyél. Hányszor láttuk már, hogy unott, kedvetlen munkatársak szolgálnak ki egy üzletben, ahonnan szívünk szerint legszívesebben azonnal kifordulnánk.

Ezzel ellentétben, ha a megszerzett szakmai tudáson túl fel tudsz mutatni egy kis kedvességet, érdeklődést és nem utolsósorban segítőkészséget, akkor már egészen biztosan nyert ügyed van.

Azt pedig talán már nem kell sokat magyarázni, hogy egy remek beszélgetés a vevő és eladó között milyen könnyen vezethet az első randevúhoz.

Személyi edző, fitness instruktor

Meg kell mondanunk őszintén, hogy szívünk szerint ezt a végére tartogattuk volna, de egyszerűen nem lehetett bírni addig.

Mert ez bizony a csajozás, pasizás Jolly Jokere az OKJ tanfolyamok világában. Ugye, hogy te is egyből érted, hogy mire gondolunk?

– Először is, az edzőteremben egy kicsit mindenki kilép a komfortzónájából. Leveszi az öltönyt, a kosztümöt, az overált és a munkásnadrágot, vagy az utcai ruhát és kényelmesebb öltözéket visel. Nem ritka az uraknál rövidnadrág, a hölgyeknél a testhez simuló, feszes edzőszerelés.

– Másrészt a teremben mégiscsak a mozgásé a főszerep, teljesen természetes, hogy a test minden apró rezdülése áll az óra középpontjában.  Egy jó fitness instruktornak pedig maximálisan arra kell összpontosítania, hogy a tanítványai a helyes mozdulatokat végezzék el. Így aztán senki nem róhatja fel neked, ha néha elkalandozik a tekinteted.

– Végül, de nem utolsósorban nem feledkezhetünk meg arról, hogy a személyi edző szakmája más szempontból is különleges. Ez a foglalkozás ugyanis, azon kevesek egyike, melynek gyakorlása során senki nem néz rád gyanakvóan, ha hozzáérsz másokhoz. Innen talán már csak a két fél kölcsönös szimpátiáján múlik az első randevú.

Ismerkedés edzés közben
A közös edzés remek alkalom, hogy ismerkedj – persze betartva a szakmai és etikai normákat, melyekről a cikk további részében írunk.

Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy minderre kizárólag szigorú szakmai keretek betartása mellett kerülhet sor.

Semmi esetre sem szeretnék azt a látszatot kelteni, hogy a szakma gyakorlói elsősorban párkeresésre, rosszabb esetben zaklatásra használják munkájukat. Tisztában vagyunk vele, hogy a személyi edzők és fitness instruktorok tanulmányaik során fontos tudást szereznek és komoly szakmai munkát végeznek.

Grafikus

A művészet alapvetően mindig is egy magányos műfaj volt. Teljesen mindegy, hogy az irodalmat, képzőművészetet vagy a zeneszerzést vesszük alapul. Ebből akár arra is következtethetnénk, hogy ezzel a szakmával csajozni egészen biztos, hogy nem lehet.

Pedig ennél nagyobbat nem is tévedhettünk volna, mivel a valóság teljesen más képet mutat. Amióta világ a világ a művészek mindig is az érdeklődés középpontjában álltak.

Tudjuk, hogy az élet rendkívüli módon felgyorsult az elmúlt egy-két évtizedben, de vannak dolgok, amik még mindig nem mentek ki a divatból.

És már nem is fognak.

Észrevétlenül is segíti majd a párkeresést, ha olyan tanfolyamot végzel el, ami a művészi pályádhoz is hozzájárul.

Igaz ez még akkor is, ha a megismerkedésre nem feltétlenül a munkavégzés ideje alatt kerül majd sor.

Erre lehetőséged ugyanis elsősorban a mű elkészítése után lesz. Egy szép rajz, festmény, számítógépes grafika megszületése után ugyanis önálló életre kel. Lehet, hogy szűk körben, de kivételes esetben akár nagyobb, sőt országos hírt is szerezhet alkotójának.

Ennek pedig az internet és a közösségi oldalak világában igazából csak a csillagos ég szab határt. Innen pedig már tényleg nem nehéz elképzelni, hogy az alkotásod olyan nézőnek is felkelti a figyelmét, akit egyébként magadtól sosem mertél volna megszólítani.

Ingatlanközvetítő

Ha ingatlanközvetítéssel foglalkozol, akkor megint egy olyan szakmát űzöl, ami kiváló lehetőséget teremt az ismerkedésre.

Nyilván nem arra gondolok, amikor az irodában ülsz és hirdetéseket raksz fel az internetre.

A munkád ugyanis nemcsak ebből fog állni, sőt nyugodtan mondhatjuk, hogy elsősorban nem ez lesz a legfontosabb tevékenység a pályád során. Ennél ugyanis sokkal fontosabb lesz a kiváló emberi kapcsolatok kiépítése. Mire elvégzel egy OKJ képzést, látni fogod, hogy ez a szakma elsősorban a bizalomról szól. Ahogy egy párkapcsolat esetében sincs ez másképp.

Ha csak egy kicsit is jól végzed a munkádat, akkor az ügyfelek egymásnak fogják adni a kilincset az irodádban.

A lakhatás ugyanis az egyik legfontosabb megoldandó kérdés ma Budapesten. Mindig lesz, aki lakást vásárolna vagy bérelne, illetve eladna vagy bérbe adna.

Az már eleve fél siker, hogy nem egyedül dolgozol majd egy iroda mélyén, hanem minden nap más és más címen jelenhetsz meg. Az ügyfeleiddel rendszeres lesz a kapcsolattartás és folyamatos a kommunikáció. Ez pedig mind a te malmodra hajtja majd a vizet és ezer lehetőséged lesz az ismerkedésre.

Az ügylet megkötése után pedig már tényleg csak egy ugrás lesz egy kávé vagy egy koccintás a sikeres üzlet örömére. Egy egészen biztos: telefonszámcserét nem kell kérned, hiszen az már a munkakapcsolat kezdetén megtörtént.

Lakberendező

Ha már vett valaki egy lakást, akkor azt bizony előbb-utóbb be is kell rendeznie.

Bár sok ember saját maga is megoldja ezt minden külső segítség nélkül, de egyre nagyobb az igény Magyarországon is a lakberendezők munkájára.

Képzelj csak el egy olyan fiatal vagy akár középkorú üzletembert, aki komolyan veszi a munkáját. Nyilván ez annyira lefoglalja majd, hogy a kevés meglévő szabadidejét tuti, hogy nem a lakásával kapcsolatos morfondírozással és keresgéléssel fogja tölteni.

Lehet, hogy szabadideje vagy éppen kiváló ízlése nincs, pénze viszont annál inkább. Így aztán nem kell aggódnod: mindenki szereti a szépet – különösen a saját közvetlen lakókörnyezetében.

Teljesen életszerű, ha hasonló esetekben egymás után kapod a megbízásokat egy-egy igényes lakás berendezésére.

A tanfolyamon megszerzett tudásodat természetesen nemcsak magánlakások esetében hasznosíthatod.

Budapest egyben Közép-Európa üzleti fellegvára is, ahol gombamód szaporodnak a tőkeerős társaságok és a multinacionális cégek leányvállalatai. Akik aztán nem sajnálják a pénzt arra, hogy kulturált munkakörnyezetet teremtsenek, különösen akkor, ha meg is akarják tartani az egyre értékesebb munkaerőt.

De a lakberendezés persze nemcsak ezért álommeló.

Gyakorlatilag egyesíti magában a művészeti és az értékesítői szakma szépségeit is. Egyszerre valósíthatod meg önmagad és ráadásul hatalmas kapcsolati tőkére is szert tehetsz. Mert minden párkapcsolat megismerkedéssel kezdődik, és folyamatos kommunikációval folytatódik.

Ezekre pedig itt bőven lesz lehetőséged.

Rendezvényszervező

Bár első ránézésre talán nem tűnik úgy, de a rendezvényszervező munkája is kiválóan beleillik a művészeti és a lakberendezői tanfolyamok sorába.

Bár az önmegvalósítás talán jóval kevesebb, viszont az ügyfelekkel való kapcsolatfelvétel és a rendszeres kommunikáció ugyanúgy alapfeltétel.

Annyi különbséget mindenképpen kell tennünk, hogy a magánszemélyek irányából sokkal inkább a cégek, vállalatok felé tevődik majd a megrendelők többsége.

Ezzel persze nem akarjuk kizárni annak a lehetőségét, hogy egyedülálló anyuka, apuka kér meg a gyermeke születésnapi zsúrjának megszervezésére.

Sokkal valószínűbb azonban, hogy a felkéréseid többsége a céges partik megszervezésére vonatkozik majd.

Egy komolyabb konferenciát, vagy egy nagyobb vállalat akár száznál is több munkavállalójának buliját tető alá hozni bizony nem kis meló. Rengeteg emberrel fogsz kapcsolatot tartani e-mailen, telefonon, de akár személyesen is, ami kiváló lehetőség lesz az ismerkedésre.

Munkakapcsolatból párkapcsolat
Bizonyára Te is számos példát láttál arra, hogy egy munkakapcsolatból kölcsönös szimpátia esetén randi, majd párkapcsolat lesz. Rendezvényszervezőként sok emberrel találkozol, így erre igen nagy az esély 🙂

Garanciát persze nem tudunk vállalni arra, hogy minden egyes megbízás kiváló alkalom életed párjának megtalálására. De ha meg vannak elégedve a munkáddal, biztos lehetsz benne, hogy a megrendelők egymásnak adják majd a telefonszámodat.

Ez pedig mindig új emberek megismerésének lehetőségét rejti majd magában.

Villanyszerelő

Ki ne lett volna már abban a helyzetben, hogy hirtelen lett volna szüksége szakemberre egy létfontosságú dolog meghibásodása miatt?

Talán már nem kell hosszan magyarázni, hogy ilyenkor egy jó szerelő bizony aranyat ér.

Így egy OKJ képzés elvégzése után nemcsak fontos szaktudásra, biztos megélhetésre tehetsz szert, hanem egy rakás emberi kapcsolatra is. Az emberek általában barátságosak és nyitottak, hiszen kifejezetten szükségük lesz rád.

Ha pedig eddig eljutottál, akkor már egészen biztos, hogy a legjobb úton jársz. A nagy számok törvénye alapján jó esély van rá, hogy előbb-utóbb magányos hölgyek is lesznek a megrendelők között. Azt pedig nekem elhiheted, hogy a nők szemében nincs vonzóbb a mai világban, amikor valaki saját maga tud elhárítani egy hibát és megoldani a kialakult vészhelyzetet.

Ezek a szempontok persze minden szerelőre vagy egyéb építőipari szakemberre is igaznak bizonyulnak. Szóval felsorolhattam volna az asztalostól a kőművesen, a gázszerelőig gyakorlatilag bármilyen tanfolyamot, ami hasonlóan valamilyen ház körüli munka elvégzését segíti.

Bár még hosszan folytathatnánk, de felsorolásunkat ezzel most le is zárjuk.

Írásunkkal még véletlenül sem befolyásolni szerettük volna a döntésedet. A pályaválasztás sokkal komolyabb dolog annál, minthogy a csajozás, pasizás felől közelítsd meg a leendő hivatásodat.  Ugyanakkor mégis azt mondjuk, hogy megéri mindenben a pozitív dolgokat felfedezni.

Tanulj szakmát, helyezkedj el és fejleszd a tudásodat.

És ha mindez esetleg alkalmat nyújt az ismerkedésre, sőt mi több életed párjának megtalálására, akkor az már csak hab a tortán.

Érdemes minden lehetőséget kihasználni.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 7
    Shares
  • 7
    Shares
Comments are closed.