Született Feleségek – ezekkel a szakmákkal futottak be a szereplők

Született Feleségek – ezekkel a szakmákkal futottak be a szereplők

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 129
    Shares

A Született feleségek vetítése Magyarországon 12 éve kezdődött, és 5 éve ért véget. A sikersorozatról a 8 évad alatt több ezer cikk jelent meg csak a hazai médiában, de ilyen válogatást még nem láttam sehol, ezért:

Összegyűjtöttem, hogy milyen szakmák jelennek meg a Született Feleségekben.

 

A válogatásnál olyan szakmákra, szakképesítésekre fókuszáltam, amelyek megszerezhetőek egy OKJ-s tanfolyam elvégzésével. Tehát a diplomás szereplőkről most nem lesz szó.

Ezek közül is főleg azokról írok, amelyek megtalálhatóak képzéskínálatunkban.

Bevallom, kicsit rendhagyó megközelítés, de mit vársz attól, aki azt tűzte ki célul, hogy megismertesse az egyes szakmák szépségeit, és bemutassa a legjobb felnőttképzőket, tanfolyamokat?

Lássuk hát, hogy az ismertebb – és a kevésbé ismert – szereplők milyen végzettséggel rendelkeztek, és mit értek el vele a sorozatban 🙂

 

Bree Van de Kamp, miután az első pár évadban az anyaságra és a háztartásvezetésre koncentrál, később sikeres szakácskönyv íróként robban be a köztudatba és kerül az amerikai háziasszonyok könyvespolcára. Emellett vállalkozásában szakácsként, cukrászként és rendezvényszervezőként is tevékenykedik.

Két tanulság számomra Bree életpályájából: Az egyik az, hogy vállalkozóként kinyílik számunkra a világ, és ha elég céltudatosak vagyunk, semmi nem állíthat meg minket. A másik pedig az, hogy szakácsként és cukrászként is lehet hihetetlen sikereket elérni

Ha Bree nyomdokaiba szeretnél lépni, ajánlom számodra Szakács, Cukrász, valamint Rendezvényszervező OKJ-s képzésünket.

 

 

Mike Delfino vízvezeték-szerelőMike Delfino vízvezeték-szerelőként keresi a kenyerét, emellett szinte végig kitart, kiéve a sorozat vége felé egy rövid időszakot, amikor Alaszkában vállal munkát egy olajfúrótornyon.

Olajkitermelő tanfolyam ugyan nincs a kínálatunkban, de vízvezeték-szerelő képzést tudunk ajánlani Neked.

 

 

 

Lynette és Tom ScavoLynette Scavo a Született Feleségek elején felváltva hol háztartásbeli, hol pedig reklámiparban dolgozik. Aztán férjével, Tommal nyitnak egy szuper pizzázót, amit sikeresen felfuttatnak és 6-7 évig biztosítja a Scavo család megélhetését. Ha hasonlót tervezel, a Szakács és Vendéglátó-üzletvezető képzés az, ami kell Neked.

A sorozat utolsó két szezonjában pedig Renee Perry barátnőjével közösen lakberendező vállalkozást alapítanak. Talán Te is emlékszel arra az epizódra, amikor Tom elhatározza, hogy olyan irodát szeretne, amilyen Donald Trumpnak van. Persze Lynette szokásához híven helyette akar dönteni…

Te szeretnél olyan képességet, amellyel egy unalmas kis dolgozószobából egy csapásra Trump irodájához hasonlót varázsolhatsz?

Vagy inkább cuki gyerekszobákat rendeznél be?

Esetleg családi házak komplett lakberendezését vezényelnéd le?

Miután elvégezted Lakberendező tanfolyamunkat, a Tied a döntés, mit kezdesz a megszerzett tudással 🙂

 

Gabrielle SolisGabrielle Solis, ha éppen nem a márkaüzleteket járja, és dolgozik valamit a sorozatban, az főként a modellkedés. Az utolsó részekben pedig a kereskedelembe kóstol bele: személyi vásárlóként segíti a tehetősebb urakat. Persze közben – ismerjük Gabit – némi flörttel dobja fel az ügyfelei napjait, ezzel együtt természetesen a saját forgalmát is 🙂

Az itt tapasztalt sikerektől fellelkesülve később saját brandet, személyi vásárló honlapot és mesés karriert épít…

Kereskedelem és saját vállalkozás – ennél a Született Feleségnél ez volt a siker kulcsa.

Nézz szét kereskedelmi és vállalkozási képzéseink között, biztosan találsz valami kapcsolódó tanfolyamot.

 

Carlos SolisCarlos Solis alapvetően üzletember, szinte minden cégnél vezető pozíciót tölt be – amikor éppen nem a börtönben csücsül.

Kivétel talán az az időszak, amikor elveszti a látását, mert ekkor masszőrként igyekszik eltartani a családját.

Üzletember és börtönlakó szakunk sincs, így most a gyógymasszőr tanfolyamot dobnám be ide.

 

 

Edie BrittEdie Britt az, aki jóformán a Lila akác köz összes lakójának házvásárlását és eladását intézte, hiszen Edie Széplak egyik legmenőbb ingatlanosa. Irigylésre méltóan magas életszínvonalat sikerül ezzel fenntartania, Susan egyszer még meg is jegyzi, hogy „Ingatlanoznom kéne”, amikor Edie zsebből kifizet 2000 dollárt egy magánnyomozónak.

Általában Ingatlanközvetítő tanfolyam is van kínálatunkban, kattints ide.

 

 

Felicia TilmanFelicia Tilman ápolóként, kórházi nővérként jelenik meg néhány flashback-ben. Egy darabig Mary Alice Younggal egy kórházban dolgoztak – amikor még Mary Alice-t Angela Forrest-nek hívták. Na, erre emlékszel? 🙂

Aztán a Noah Taylor mellett köt ki házi betegápolóként. Persze nem önzetlenül gondozza a könyörtelen milliomost, ez az egész csak arra jó, hogy Paul Young elleni bosszúját beteljesítse.

Remélve, hogy Te nem holmi bosszúállásra használnád fel ezt a hivatást, megragadom az alkalmat, hogy ajánljak pár kapcsolódó képzést:

Házi betegápoló és gondozó, valamint Szociális gondozó tanfolyamaink több városban is indulnak, itt találod az aktuális listát.

 

 

John RowlandJohn Rowland, Gabi Solis fiatalkorú szeretőjeként tűnik fel a Született Feleségekben. Az utcában több lakónál vállal fűnyírást. Az érdekes csak az, hogy a csinosabb feleségeknél John látogatása után sem lesz szebb a pázsit, mert mindig talál valami más elfoglaltságot 😉

Később szállodatulajdonosként látjuk viszont, de valljuk be, ez inkább a vagyonos após érdeme.

Bár ahhoz, hogy fűnyírást vállalj, nincs szükséged szakképesítésre, de ha komolyabban is érdekel a kert(sz)építés, akkor azt a Dísznövénykertész OKJ-s tanfolyamon tanulhatod meg.

 

Ennyi fért rövid válogatásunkba a Született Feleségek (és szomszédjaik) szakmáiból.

Lehet, hogy nincs túl nagy tanulsága ennek a posztnak… Talán csak annyi, hogy jó dolog sorozatokat nézni, mert leköti, megnevetteti, és sok esetben elgondolkodtatja az embert… De aki igazi eredményeket szeretne elérni, és változtatni akar az életén, az nem csak nézi a sikersztorikat, hanem megéli, erőt és ihletet merít belőlük:

A sorozatok nézése mellett tanul, célt tűz ki, dolgozik, fejleszti magát, és szépen halad előre.

Az egészben a szép, hogy  – tapasztalatból írom – nem kell lemondani a hobbidról (a példában a hobbi a sorozatnézés, de lehet bármi más), sem a pihenésedről ahhoz, hogy fejlődj, vagy hogy megvalósítsd az álmaidat.

Próbálj lecsípni minden napból 1-2 órát (ha ez nem megy, akkor felet, de azt minden nap!), és fejleszd Magad, tanulj, dolgozz a céljaidon, álmaidon.

Ha vannak igazi céljaid, és változtatni akarsz az életeden, ez aztán igazán nem nagy ár.

De persze Rajtad múlik. Ha úgy döntesz, hogy a haladókkal tartasz, és fejlődni akarsz, tudunk segíteni.

 

A fotók forrásai: wikipedia.org | fanpop.com | pinterest.com


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 129
    Shares
  • 129
    Shares
Comments are closed.