Szakácsnak áll a világ!

Szakácsnak áll a világ!

Előre is köszönöm, hogy megosztod:

A gasztronómia szerelmeseként szakácsnak tanulnál? Ha tehetséges vagy, szakmai ismereteid elsajátítása után fiatalon is az élvonalba kerülhetsz, és hozzájárulhatsz az emberek kulináris boldogságához.

A szakácsok igazi befektetések az ország számára, hiszen a vendéglátásnak hatalmas szerepe van az idegenforgalom fellendítésében. Szakácsként megismertetheted a magyar étkezési kultúrát a nagyérdeművel, illetve tovább építheted, vagy megújíthatod azt.

Nyithatsz a különböző kultúrák felé, megkóstoltathatod a vendégeidet akár mexikói, indiai, karibi, vagy hawaii ételkülönlegességekkel is. Sőt, akár utazhatsz is, hogy ellesd a külföldi konyha titkait.

Ugyan autodidakta módon is képezheted magad, és bújhatod a gasztronómiai enciklopédiákat, de ha ezt a mesterséget szeretnéd űzni, legalább egy OKJ szintű szakács tanfolyamot el kell végezned.

Szakácsként megvan rá a lehetőséged, hogy egyedi főzőstílusod legyen, és akár az adott konyha profilját is te magad alakíthatod. Ehhez viszont nagyon ügyesnek kell lenned.

 

Néhány alapismeret a tanfolyamról:

  • alaposan megismered a húsrészeket
  • elsajátítod a konyhai szakkifejezéseket
  • megismerkedsz a tálalási alapismeretekkel
  • megtanulod az alaptechnológiákat
  • tudni fogod, milyen ételeket párosíthatsz össze
  • megtanulod, hogy az egyes alapanyagokból milyen ételeket tudsz varázsolni
  • elvégzése után tudsz majd készíteni alapleveket, alapkrémeket, mártásokat

 

Attól függően, hogy mi az álmod, dolgozhatsz kisvendéglőben, és nagyobb éttermekben is. Ha elég szorgalmas vagy, hosszú évek gyakorlata után mesterszakáccsá is válhatsz. Sőt, akár saját éttermed is lehet.

Szakácsként fontos, hogy megtanulj kommunikálni a vendégekkel, és kikérd a véleményüket. Így te is visszajelzést kaphatsz az egyes ételekről, és megtanulod, hogy a törzsvendégeknek milyen az ízlése.

 

Szeretsz jókat enni és főzőcskézni? A konyhaművészet gyönyörű dolog, és szakácsra mindig szükség lesz. Szerezz Te is szakácsképesítést!


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
Comments are closed.