Óvodai dajka képzés online – dajka képzés távoktatás

Óvodai dajka képzés online – dajka képzés távoktatás

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 10
    Shares

Hatalmas az igény óvodai dajka tanfolyamainkra, és sok érdeklődő kérdezi, hogy online, távoktatásos formában is elvégezhető-e az óvodai dajka tanfolyam.

A válasz az, hogy ha OKJ-s végzettséget szeretnél, akkor nincs lehetőség a dajka képzés online elvégzésére.

Ennek pusztán az az oka, hogy OKJ-s képzést a jelenlegi jogszabályok miatt nem indíthatnak az iskolák teljesen távoktatásos formában, mindenképpen személyesen is meg kell jelenni az oktatáson (ráadásul az is meg van szabva, hogy mennyit hiányozhatsz, de az egy másik kérdés).

Ez nem csak a dajka képzésre vonatkozik, hanem minden OKJ-s képzésre.

Lehet, hogy ha rákeresel, akkor találsz olyan iskolákat, amik indítanak dajka képzést távoktatásos formában, de ezeknél a tanfolyamoknál nem kapsz államilag elismert OKJ-s bizonyítványt, csupán csak egy tanúsítványt.

Ez azt jelenti, hogy nem leszel szakképzett dajka, és nem dolgozhatsz olyan helyen, ahol dajka szakképzettség elvárt.

 

Óvodai dajka képzés online vs. offline – előnyök és hátrányok

Az online vagy e-learning oktatásnak alapvetően kétség kívül az az előnye, hogy nem kell bejárni az órákra, magad osztod be az idődet, nem kell máshoz alkalmazkodnod a tanulás során.

Ja, és persze általában olcsóbb is.

Mi alapvetően támogatjuk az e-learninget, mert úgy látjuk, hogy egyre inkább errefelé megy a világ, és a legtöbb esetben sokkal előnyösebb a tanulónak ez az oktatási forma.

Sok területen még csak nem is szakképzettséget várnak el a munkaadók, azaz vannak olyan szakmák, ahol inkább a tudás a fontos, nem az OKJ-s végzettség.

 

Ez mind szép és jó, de…

Az óvodai dajka azonban tipikusan nem ilyen szakma.

Ez nem az a hivatás, ahol munkakeresés során elég bemutatnod, hogy jó óvodai dajka vagy a gyakorlatban, de az OKJ-s bizonyítványt nem kérik el… itt bizony – sajnos vagy szerencsére – szükség van a végzettséget igazoló „papírra”.

Ráadásul, ha külföldi munkavállalásban gondolkodsz ezen a területen, ahhoz célszerű az Europass tanúsítványt is kiváltanod, ehhez pedig szintén szükséges az OKJ bizonyítvány.

Lehet, hogy távoktatásos dajka képzést kerestél eredetileg, de ezeket a tényeket látva valószínűleg kételkedni kezdesz abban, hogy ezt a szakmát online végezd el.

Természetesen nem dönthetünk helyetted, de abban egyetérthetünk, hogy kár lenne az online óvodai dajka képzésre kidobnod a pénzt (és időt…), ha az ott kapott tanúsítvánnyal végül nem tudsz elhelyezkedni.

A fentieket olvasva bizonyára már Te is felismerted, hogy ezt a szakmát OKJ-s formában érdemes elvégezned.

Itt nem éri meg az a néhány tízezer forint, és az a pár óra, amit megspórolsz online tanfolyam választás esetén.

Óvodai dajka tanfolyamunk jelenleg 22 helyszínen indul országszerte, és már 70.000 forinttól elérhető, amit részletekben is kifizethetsz.

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb dajka tanfolyamunkhoz egy másik képzést is kapsz ajándékba…

 

Te melyik helyszínen tanulnál szívesen?

Nézz szét az OKJ-s dajka képzéseink között, mert már országszerte 20-nál több városban is indulnak. Sőt, mivel hatalmas rá az igény, folyamatosan bővül a helyszínek száma (az elmúlt egy évben 11 új város került be a kínálatunkba).

Éppen ezért nézz szét a listában, esélyes, hogy indul a környékeden dajka képzés, de ha mégsem, nézz vissza pár hónap múlva, mert lehet, hogy akkor már a Te városod is az oktatási helyszínek között fog szerepelni.

 


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 10
    Shares
  • 10
    Shares
Comments are closed.