Nyiss új ablakot a világra! – avagy legyél profi nyílászáró-és árnyékolástechnikai szerelő!

Nyiss új ablakot a világra! – avagy legyél profi nyílászáró-és árnyékolástechnikai szerelő!

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 6
  Shares

Manapság egyre fontosabb, hogy otthonunkat környezettudatosan építsük meg, vagy energiabaráttá tegyük. Ennek egyik kulcsfontosságú tényezője a nyílászáró beépítése. Bár az évtizedes ablakok még rengeteg háztartásban fellelhetőek, mégis egyre többen választják az új típusú nyílászárókat lakásaikba.

 

nyílászáró beépítő tanfolyam
Trend: az emberek egyre inkább áldoznak arra, hogy jól nézzen ki a lakásuk. Miért ne használnád ki ezt a trendet?

Házunk szigetelésén sokat javítanak, és idővel megtérül az áruk, hiszen nyáron a villanyszámlán spórolhatunk (nem kell a klímát olyan sokszor használni), télen pedig a fűtésszámla fizetésekor maradhat több pénz az ember zsebében.

Az új típusú ablakok és lépcsőházi bejárati ajtók nagy előnye ráadásul, hogy remek zajszűrők. (Többségünk valószínűleg nem szívesen hallgatja a szomszédok magánéletét, a nagyothallókról nem is szólva.)

Természetesen nem utolsó dolog az sem, hogy a régi ütött-kopott, megsárgult, megvetemedett nyílászárók helyett esztétikusabb látványt élvezhetünk a csere után.

 

Így szerezz visszatérő megrendelőket!

Mi sem egyszerűbb, ha az ember belevág a cserébe, először is keres egy ezzel kapcsolatos céget. Viszont sokan nem gondolnak bele, hogy a piac tele van kóklerekkel és csalókkal.

De vajon miért? Valószínű nem véletlen, hiszen ebben az üzletágban rengeteg pénzt lehet kaszálni.

Így aztán sokan belevágnak előzetes tudás nélkül… Ennek eredményeiről számos olyan csoport alakult már a Facebookon is, ami a károsult kifejezést tartalmazza.

 

Tehát ha profi szakember szeretnél lenni, és komolyan gondolod, hogy ezt a foglalkozást szeretnéd űzni, akkor először is nézz ki magadnak egy nyílászáró-és árnyékolástechnikai szerelő OKJ-s képzést, ahol megtanulhatod az alapokat.

Fontos odafigyelned a munkádra, hiszen hiába vesz az ügyfél hiper-szuper nyílászárót, ha te nem megfelelő módon építed azt be. Tehát dolgozz pontosan, legyél igényes a munkádra!

 

Annyi munkát vállalj, amennyit még elbírsz!

Bizony előfordul, hogy egy-egy szakember sok munkát elvállal egyszerre, főleg az őszi-téli időszakban, amikor egyre több a megrendelés. Azonban jó, ha tudod, mennyi a kapacitásod, mi az a mennyiség, amit nem vagy már képes esetleg teljesíteni.

Ilyenkor lassíts! Nem szégyen udvariasan visszautasítani a megrendelőket. Hidd el, nagyobb galiba lesz belőle, ha nem tudsz határidőre teljesíteni!

 

Szerezz kapcsolatokat!

Te magad csak a nyílászáró cseréhez értesz, de az ügyfélnek van más kívánsága is? Például ha kőműves visszajavítást igényel a beépítés, akkor mit csinálsz? Természetesen elvégezhetsz egy kőműves OKJ-s képzést is, de az is célravezető, ha van olyan kőműves ismerősöd, akit beajánlhatsz a beépítés napjára.

Egyből vonzóbb lesz a Te brigádodat választani, hiszen nem kell még egy szakit keresgélni az ajtószerelő mellé. Tehát bővítsd az ismerősi körödet, fogj össze másokkal!

 

Ha ezeket a tanácsokat megfogadod, garantáltan elégedettek lesznek veled az ügyfeleid, sőt, ajánlani fognak ismerőseiknek is!

 

4 ok, amiért jó, ha elvégzed a nyílászáró-és árnyékolástechnikai szerelő OKJ-s tanfolyamot:

ablak szerelő tanfolyam
Az építőipar most nagyon pörög, vállalkozóként válogathatsz a munkák között.

Ahogy már fentebb említettem, olyan szaktudásod lesz, amivel nagyobb magabiztossággal építheted majd fel a saját vállalkozásodat.

 1. Megtanulod, hogyan kell felmérést készíteni, a beépítésre váró anyagokat fogadni és tárolni.
 2. El tudod majd végezni a nyílászáró keretszerkezetének szerelését és a beüvegezést.
 3. Nem kell hosszú ideig az „iskolapadban” ülni, ugyanis fél év alatt is elvégezhető az OKJ-s képzés.
 4. A tanfolyamra fordított költséged sokszorosan megtérül majd, mert többszázezer forinttal is gazdagodhatsz havonta.

 

Hogyan menedzseld magad?

Nekem az utóbbi két évben több nyílászáró cserével foglalkozó céggel volt tapasztalatom.

Meglepődtem, hogy szolgáltatóként mennyire nem értenek a reklámhoz. A legtöbben szórólapok útján vagy az interneten hirdetik magukat. Ezek alapján eljutottam addig, hogy felemeltem a telefont, és tárcsáztam.

 

– Hallo, jó napot kívánok, bejárati ajtót szeretnék cserélni, Önökre esett a választásom.

– Jó napot kívánok, állok rendelkezésére.

– Nagyon tetszenek XY ajtóik. De azt olvastam, hogy XY technikával könnyen feltörhetőek. Igaz ez?

– Hát igen, úgy be lehet őket törni…

Ezután nagy csend.

– Köszönöm, akkor viszonthallásra.

 

Másik eset:

– Hallo, jó napot kívánok, bejárati ajtót szeretnék cserélni, Önökre esett a választásom. Mikor jönnének felmérni?

– Hát jöjjön el az irodába, fizesse ki az előleget. Majd felmérjük. Nem fontos otthon lennie.

– Micsoda? Akkor hogy mérik fel? Zárva van a lépcsőház.

– Nem baj, mi azt megoldjuk. A felmérésnél meg elég, hogy a beépítő ránéz kívülről.

– Köszönöm, meggondoltam magam….

 

Hogyan legyél jobb, mint a konkurencia?

A fenti párbeszédek rávilágítanak arra, hogy egy telefonbeszélgetés alapján is le lehet vonni már következtetéseket a cégedről. Lehet, hogy sok olyan ember van, aki csak érdeklődik meg árajánlatot kér, de ne feledd, hogy közülük kerülnek majd ki a tényleges ügyfeleid! Mindig legyél udvarias, és tudjál válaszolni a feltett kérdésekre!

Még egy tanács: ha sok is a munkád, azért egy udvarias e-mail akkor is csak egy perc! Viszont így még esetleg másokat is lebeszélnek arról, hogy veled dolgoztassanak.

Ha lelkiismeretesen dolgozol, akkor pedig nem csak a szórólapok és az internet tud a támaszod lenni, hanem az ismerősi ajánlás is. Szerencsére a jó munkának is híre megy! Ne légy rest, nyugodtan osszál névjegyet, kérd meg a vevőidet, hogy ajánljanak másoknak is, ha elégedettek voltak veled!

 

Mi a helyzet a külföldi munkával?

Az építőiparban dolgozókat tárt karokkal várják külföldön is, ezért is megéri elhelyezkedni nyílászáró-és árnyékolástechnikai szerelőként.

Azonban itt már a modern technika fejlődésével is számolnod kell. Hallottál már az intelligens ablakról? Képzeld csak el, hogy reggel az üveg megérintésével felhúzod a redőnyt! Vagy az esti film/mese a nyílászáróba beépített táblagépen látható. Esetleg végigfutnád a híreket egy finom kávé mellett az ablakodon?

Közeli szomszédainknál, például Ausztriában egyre elterjedtebbek ezek a korszerű eszközök. (Megfizethetőségük miatt nálunk Magyarországon még gyerekcipőben jár.) „Ablakos” szakiként ezek beszerelésére és beállítására is fel kell készülnöd.

 

Milyen esetben nem való neked ez a szakma?

Természetesen ez a fajta munka fizikai aktivitást és jó erőnlétet kíván. Ha problémát jelent, hogy ablakokat kell fel-le cipelni például a 9. emeletre (kis liftes házban), akkor inkább gondold újra a pályaválasztást/módosítást.

Mivel emeletes házakon is sokszor kell nyílászárót cserélni, ezért a tériszony is kizáró ok magától értetődően.

 

Összefoglalva tehát nagyon jövedelmező foglalkozásról beszélhetünk, viszont ezért tenni is kell. Tanácsos gyarapítani a tudásod az OKJ-s képzés segítségével, és megfelelően kell tudnod reklámozni magad. Külföldön is keresett szakma ez, így az elhelyezkedéssel biztosan nem lesz gondod.

Ha látsz benne fantáziát, akkor válaszd ki a nyílászáró-és árnyékolástechnikai szerelő OKJ-s tanfolyamot felnőttképzési kínálatunkból, és máris megtetted az első lépést az anyagi jóléted felé.

 

Ha érdekesnek találtad a cikket, klikkelj a megosztásra!


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 6
  Shares
 • 6
  Shares
Comments are closed.