Ne szégyelld az érzelmeidet!

Ne szégyelld az érzelmeidet!

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 1
    Share

Az, hogy hogyan kezeljük a belső világunkat, mindent áthat. Életünk minden aspektusát: azt hogy hogyan vezetünk, szeretünk. Az érzelmek a hagyományos nézet szerint vagy jók vagy rosszak, pozitívak vagy negatívak. Ez nagyon merev és mérgező hozzáállás. Ebben a kérdésben sokkal nagyobb rugalmasságra van szükségünk.

Sokan vannak, akik elpalástolják az érzelmeiket, például elrejtik a fájdalmukat, és még maguk előtt sem mutatják ki. Ez egy tévút. Ha más nem, már egy lelki napló vezetése is hasznos lehet.

Miközben soha nem látott technológiai, politikai és gazdasági változások tanúi vagyunk, az emberek egyre inkább elzárkóznak a saját érzelmeik megélése elől. Napjainkban az érzelmek elfojtásának nagy a divatja.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a depresszió előfordulási aránya megelőzi a rákét és a szívbetegségeket. Az előrejelzések szerint 2030-ban a depresszió képezi majd a világ legnagyobb egészségügyi terhét.

Egy 70 000 ember részvételével végzett vizsgálat szerint a szomorúság, a harag és a félelem érzését aktívan félretesszük. Mivel negatív skatulyába rakjuk őket, szégyelljük is, és elfojtjuk őket. Ezt a viselkedési mintát pedig tovább „ajándékozzuk” a gyermekeinknek.

Épp itt az ideje belátni, hogy a negatív érzelmek is természetesnek tekinthetők. Nem tudunk mindig pozitívak maradni, és nem tudjuk mindig kikerülni a dühöt. Ha így teszünk, a pozitivitás zsarnokságát gyakoroljuk.

A tagadás nem működik, sem egyéni, sem családi, sem társadalmi szinten.

Tudtad? Minél inkább elnyomjuk az érzelmeinket, annál inkább erősebbek lesznek. A belső fájdalom, az elrejtett érzelmek előbb-utóbb kiütköznek, és a gyerekeink, a kollégáink fizetik meg az árát.

A kemény érzelmek az életünkkel kötött szerződésünk részét képezik. A világ nem létezik stressz és kényelmetlenség nélkül. A kényelmetlenség az életbe való belépés ára.

 

A következő tanfolyamokkal segítheted az embereket abban, hogy bátrabban kifejezzék az érzelmeiket:

· Pszichológiai konzulens tanfolyam Budapesten

· Önismereti és párkapcsolati problémamegoldó távoktatásos tréning Budapesten

· Gyermekpszichológiai konzulens tanfolyam Budapesten

· Mediátor tanfolyam Budapesten

· Life Coaching tanfolyam Budapesten

· Integrál Coach tanfolyam Budapesten

· Business Coaching tanfolyam Budapesten

 


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 1
    Share
  • 1
    Share
Comments are closed.