9 meghökkentő foglalkozás a nagyvilágból

9 meghökkentő foglalkozás a nagyvilágból

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 28
    Shares

Mindennapi taposómalomban élsz? Meglehet, hogy naponta fizikai munkát végzel: szerelsz, cipekedsz, gépeket kezelsz. De lehet, hogy éppenséggel egy kicsit változatosabb a munkaköröd, ahogyan az a szellemi foglalkozások esetében lenni szokott.

Az viszont egészen bizonyos, hogy sosem gondoltál arra, milyen jó lenne elszegődni hivatásos ölelgetőnek, esetleg bérelhető nagymamának…

Pedig külföldön még ezekre a szakmákra is van keresettség!

A következőkben 9 olyan foglalkozásról olvashatsz, amelyekről garantáltan nem hallottál még!

 

1. A hivatásos ölelő

Ahogyan már említettem, New York-ban egy Jackie Samuel nevű hölgy arra a megállapításra jutott, hogy az érintés és az ölelés gyógyító hatással van az emberekre. És ezt ő jó pénzért meg is adja. Kb. 17.000 forintért óránként bárkit szívesen a karjaiba zár.

Ha Te is szívesen segítenél az embereknek, de az intim ölelgetést kihagynád, akkor Szociális gondozó és ápoló OKJ-s  tanfolyamunkat ajánlom figyelmedbe!

 

2. A bérelhető nagyi

Micsoda szerencsés helyzetben vannak azok a szülők, akik csemetéjüket néha rábízhatják a nagymamára vagy a nagypapára! De mi a helyzet azokkal, akik valamilyen oknál fogva nem tehetik ezt meg? Texasban már erre is van megoldás! A www.rentagrandma.com oldalon nem kicsi a nagyikínálat.

Ha még fiatalnak érzed magad ahhoz, hogy hivatásos nagyszülőként keresd a kenyered, azonban szívesen vigyáznál gyerekekre, akkor itt jelentkezhetsz Bébiszitter OKJ-s képzésünkre!

 

3. A matracon ugráló

El tudod hinni, hogy van olyan ember, aki azért kapja a fizetését, mert matracokon ugrál? Nem? Pedig képzeld, ilyen is létezik!

San Francisco-ban van egy matracgyár, ahol egy Reuben Reynoso nevű férfi naponta három matracot ugrál végig, így teszteli és lapítja le azokat. Bevallása szerint ez egyébként egy komoly munka, ami nem való akárkinek.

Ha Te is szívesen mozognál és ugrálnál a munkád során, akkor a Sportoktató OKJ-s tanfolyam elvégzésével közelebb kerülhetsz a célodhoz!

 

4. A szerencsesütik szövegírói

„Jobb a földön járni, mint alatta feküdni.” – Ez a mondat egyike azoknak a finom falatkákba zárt üzeneteknek, amelyek írói igen jól meg vannak fizetve. A listán szereplő foglalkozások közül ezt csinálnám a legszívesebben!

Ülni egy asztalnál, miközben szellemes, mélyreható bölcsességeket írok szerencsesütit falatozó embereknek. Zseniális.

Közel áll hozzád is a szövegek világa? Többet olvasnál bölcseleti, filozófiai témában? Munkád során ezentúl időt szakíthatsz rá, hogy elmélyülhess a könyvekben! Jelentkezz a Segédkönyvtáros OKJ-s képzésünkre!

 

5. A hivatásos koszorúslány

A legtöbb családban sok a női rokon, az esküvőről készült képeken boldogan mosolyognak a menyasszony mellett szebbnél szebb ruhákban. De mi van akkor, ha a leendő arának extra kérése van feléjük, esetleg nincs annyi koszorúslánya, mint amennyit szeretne?

Amerikában már erre is van megoldás, hiszen bérelhetsz magadnak barátnőt a Nagy Napra. Igen, jól olvastad, barátnő is ő egyben, mert feladata a stressz csökkentése, a menyasszony lelkének ápolása is.

Téged is vonz a nagy rendezvények és az esküvők világa?  Rendezvényszervező OKJ-s tanfolyamunk ebben az esetben Neked lett kitalálva!

 

6. A sorban álló

Mindenki tudja, milyen fárasztó és idegtépő, ha a bevásárlás végeztével egy hosszú sorba is be kell még állni. De jó lenne, ha valaki kiállná a sort helyettünk! Gondoltad volna, hogy ez a kívánság már sok esetben megvalósult?

Persze nem ingyen… A türelmet és állóképességet kívánó munka olyan jól meg van fizetve, hogy volt, aki egy hét alatt 1000 dollárt is keresett már vele. (Kb. 280.000 forint!)

Ha ugyan sorban állni nem akarsz, de boltban szívesen dolgoznál, és inkább a pult másik felén lennél, akkor lehetőséged van elvégezni az Élelmiszer-vegyiáru eladó OKJ-s képzést.

 

Az őrült Amerika után mi jöhet még? Nézzük, milyen állásokra lehet például Japánban jelentkezni!

 

7. A fültisztító

Nahát, elfogyott a fültisztító pálcika otthon? Nem baj, nincs is rá többé szükség!

A japánoknál ugyanis létezik fültisztító szolgáltatás, ami annyiból áll, hogy lehajtod a fejedet egy hölgyemény ölébe, aki kipucolja a fülzsírt és egyéb piszkokat a hallószervedből. Erre az üzletágra épülve már sok szalon is létrejött, ahol egyébként komoly szaktudást kérnek.

Bár Magyarországon még nem szerepel a képzési jegyzékben a Hivatásos fültisztító szakma, de ne keseredj el! Kozmetikus OKJ-s tanfolyamunkra bármikor jelentkezhetsz, ha Te is mások szépségén és komfortérzetének javításán dolgoznál!

 

8. A hivatásos utastoló

Naponta több millió ember utazik Tokióban a metrón. Nem csoda hát, hogy alig férnek fel a szerelvényekre. Sikeresen kiküszöbölték azonban azt a problémát, ami nálunk jelen van: mindenki a kapaszkodók körül és az ajtóban áll meg.

Milyen megoldás létezhet arra, hogy  felférjenek az utasok a szerelvényekre? Már a címből is kitalálhattad: benyomják őket a járműbe az erre kijelölt személyek.

Ha azt gondolod, milyen jó is lenne ilyen munkát megcsípni, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy rossz országba születtél. Mégis, ha jó erőben vagy, ugyanakkor fontos számodra mások biztonsága akkor megfelelő lehet számodra a Személy- és vagyonőr OKJ-s tanfolyam.

 

Következő állomásunk Ausztrália, ahol kiemelt figyelem jár a négylábú kedvenceknek.

 

9. A kutya-és macskaeledel kóstoló

Kóstoló munka
Nem mindenkinek okoz gondot fura szagok vagy ízek hivatásszerű tesztelése 🙂

Általában bosszankodni szoktam, ha az áruházban a kutya-és macskaeledel sorra tévedek be, mert lássuk be, kellemesebb illat lengi be a többi részleget.

Viszont van, akit ez egyáltalán nem zavar, sőt! Ausztráliában a Huds and Toke nevű cég olyan embereket foglalkoztat, akik a kutyák és macskák ennivalóját tesztelik.

Legalább nem kell ledolgozni az ebédidőt…

Sajnos nálunk Magyarországon fizetés nem jár a jutalomfalatkák rágcsálásáért. Mégis ha kipróbálnád magad az élelmiszeriparban, ajánlom számodra Sajtkészítő OKJ-s képzésünket.

 

Látod? Nem kell, hogy unalmasan teljenek a hétköznapjaid!

Bár a felsorolt szakmákon kívül még lehetne mesélni a kukacszedők, a bikaspermagyűjtők és a hányástakarítók izgalmas életéről, azért szerencsére (?) a mi országunkban ennyire extrém foglalkozásokról nem tudunk.

Igazán viccesen hangzanak, de a listában szereplő foglalkozások közül több olyan is van, amihez valamilyen szintű szakmai tudás szükséges.

Az elméleti és gyakorlati képzés elsajátítható az OKJ-s tanfolyamokon, ezért ha valamelyik ajánlás megtetszett, nézz utána a képzésnek! Honlapunkon még több információt találsz velük kapcsolatban.

Kérlek, oszd meg a cikket, ha tetszett!
(Hátha valamelyik szakma Magyarországon is utat tör magának. 🙂 )


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 28
    Shares
  • 28
    Shares
Comments are closed.