A matematika szexi

A matematika szexi

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 5
  Shares

„Azok, akik nem szeretik a matematikát, mindig azzal vádolják a matematikusokat, hogy a matematikát szándékosán bonyolulttá akarják tenni. Aki azonban valóban szereti a matematikát, pontosan tudja, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz: a matematika az egyszerűséget jutalmazza, a matematikusok mindenek felett az egyszerűséget értékelik.” Hanya Yanagihara

 

Te is imádod a mások által elvontnak és unalmasnak tűnő számokat, számításokat és szabályokat? Akkor tudod, hogy mennyire szükség van hozzá a logikus gondolkodásra. Egy cseppet sem elvont: gyakorlatilag az igazság megtalálásáról szól, közben pedig latba kell vetned az összes képzelőerődet.

Tudtad? A franciák mindenki másnál jobbak a matekban. Rengeteg matematikus él ott, és a matematikai Nobel-díjnak (Fields-érem) Franciaországban volt eddig a legtöbb díjazottja.

A matematikai magyarázatok megváltoztatják a világlátásunkat is.

Általuk tudtuk meg például, hogy:

 

 • a világunkat atomok alkotják (eszköz volt ehhez a véletlen pályák matematikai analízise és a Gauss-görbe)
 • milyen méretű a Föld (az ókori Eratoszthenész jóvoltából)
 • a Föld a sarkoknál 0,3%-kal be van lapulva (Newton)

 

A matematika lehetőséget nyújt arra, hogy túljussunk megérzéseinken, és felfedezzünk olyan területeket, amelyeket másképp nem tudunk megragadni.

Ma a matematikusok munkája még inkább hasznos, hiszen a digitális korszak eljöttével egyre több feladatnál kell matematikai elemzéshez folyamodni.

 

A matematikusi a világ legjobb állása, és még sokat is lehet vele keresni.

Alkalmazási területei: kommunikáció-elmélet, információelmélet, játékelmélet, tömörített érzékelés, gépi tanulás, gráfelemzés, harmonikus analízis, sztochasztikus folyamatok, lineáris programozás, folyadékmodellezés, stb.

 

Ezeken a tanfolyamokon biztosan szükséged lesz a matekra:

Pénzügyi tanfolyamok (Közbeszerzési referens, Pénzügyi-számviteli ügyintéző, Bérügyintéző, TB ügyintéző, Vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző)

Számítástechnikai tanfolyamok


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 5
  Shares
 • 5
  Shares
Comments are closed.