Legyél te is sportszakember! – A fitness instruktor szakma pozitívumai

Legyél te is sportszakember! – A fitness instruktor szakma pozitívumai

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 18
  Shares

„Életstílusunkat bármikor módosíthatjuk, ha az árt az egészségünknek. Sosincs korán, és sosincs késő elkezdeni.” – Rudi Westendorp (holland orvos)

 

Valószínűleg Te is egyetértesz az idézettel, ha az egészségtudatos életmód híve vagy. A táplálkozás nagyon erős befolyásoló tényező, de testmozgás nélkül bizony még nem tettél eleget a fittségedért.

Manapság sokan járnak konditerembe edzeni, mert számos előnye van az otthon végzett tornagyakorlatokhoz képest. Például bármilyen neked tetsző gépet használhatsz légkondicionált, kellemes környezetben. Előny az is, hogy akár egy új közösség tagja lehetsz, új ismeretségeket köthetsz.

A legszuperebb pedig, hogy saját személyi edződ is lehet, ugyanis a konditermek többsége foglalkoztat ilyen szakembereket.

Ha te már túllendültél a kezdeti tétovázáson, hogy érdemes-e edzőterembe járni, és gyakori vendég vagy ezeken a helyeken, plusz mindezek mellett a mozgás szerelmesének vallod magad, akkor van számodra egy jó hírünk!

 

Belőled is válhat fitness instruktor!

Hogy mit is jelent ez a megnevezés pontosan? Fitness oktatóként wellness és fitness termek edzőtermi részlegében teremedzőként dolgozhatsz, de uszodákban, szabadidőközpontokban is vállalhatod sportfoglalkozások megtartását.

Ha gyerekekkel foglalkozol szívesebben, akkor nevelési-oktatási intézményekben tarthatsz majd órákat a nebulóknak.

Felügyelheted a mozogni vágyókat, megismertetheted őket a megfelelő és gyakori mozgás jótékony hatásával. Ehhez csupán egy Fitness Instruktor OKJ-s tanfolyamot kell elvégezned.

 

Kíváncsi vagy, mi mindent sajátíthatsz el ezen a képzésen?


Nem is gondolnád, milyen sokrétű tudáshoz juthatsz hozzá!

Az OKJ-s tanfolyam elvégzése után képes leszel rá, hogy meghatározd a kliensed testalkati és fittségi állapotát. Ebből kiindulva már edzéscélokat tudsz számára kitűzni, melyhez a szükséges edzéseszközöket és módszereket is hozzá tudod rendelni.

Ha úgy érzed, félsikert érsz el, mert a kuncsaftod nem lesz elég kitartó, akkor emiatt nem kell aggódnod. A tanfolyamon több tippet, trükköt is megosztanak veled, amelyekkel kellő motivációt adhatsz ellustuló ügyfelednek. Indokolt esetben az edzésprogram megváltoztatására is lehetőséged lesz.

Emlékszel, milyen érzés volt először zöldfülűként a konditerembe lépni? Biztosan feltetted magadnak a kérdést, hogy vajon hogyan működnek a gépek.

Az OKJ-s tanfolyam elvégzése után Te segíthetsz a bizonytalankodó újoncoknak, hiszen feladataid közé fog tartozni a kondigépek bemutatása, az azon végezhető gyakorlatok ismertetése.

Mint minden mozgásnak, az edzőtermes erősítésnek is megvannak a maga veszélyei. Szerencsére bármilyen baleset vagy sérülés történik, hozzád akkor is lehet majd fordulni, mert az OKJ-s tanfolyamon azt is megtanítják, hogyan lehet szakszerűen segítséget nyújtani ezekben a helyzetekben.

 

Az OKJ-s képzésnek három fő modulja van:

 • Egészségügy-és elsősegélynyújtás
 • Edzéselmélet és gimnasztika
 • Fitness termi kondicionálás

A képzés során többek között anatómiai ismereteket szerezhetsz, az edzéstervezés folyamatát tanulhatod meg, valamint olyan gyakorlatokat sajátíthatsz el, amelyek egyes izmok és izomcsoportok fejlesztését célozzák meg.

Persze mindez szépen hangzik, de biztosan megfogalmazódott benned az a kérdés is, vajon mennyire lehet megélni ebből a szakmából.

Ha alkalmazottként helyezkedsz el, akkor nettó 120.000-180.000 forint között mozognak a bérek. Viszont tudnod kell, hogy ha saját vállalkozásba kezdesz, akkor akár háromszor ennyi is lehet a jövedelmed.

 

személyi edző képzés
Válaszd a Fitness instruktor szakmát, és amellett, hogy segítesz az embereknek az egészségük megőrzésében, szabadúszóként nagyon jól kereshetsz.

A fitness instruktorok emellett keresett szakemberek is. Manapság egyre több helyről hirdetik az egészséges életmód fontosságát, és mivel igény van rá, egyre több településen nyílik valamiyen edzőközpont, wellness szálloda.

Bár sportolási lehetőség bőven van ezeken a helyeken, jól képzett szakember annál kevesebb.

Egyszóval nem kell attól tartani, hogy a tanfolyam elvégzése után nem találsz magadnak állást.

Ha ezt a szakmát választod, akkor tudnod kell, hogy valóban sok mozgást igényel, akár napi 3-4 óra edzést is bírni kell. Mivel emberekkel foglalkozol, a megfelelő bánásmód és az empátia is kulcsfontosságú.

Fontos a vendégkör kiépítése is, ezért nem árt, ha inkább extrovertált személyiség vagy, aki nyitott és könnyen teremt kapcsolatot másokkal.

Hogy még sikeres is legyél, megéri különböző rendezvényekre járni, ahol népszerűsítheted az egészséges életmódot és a testmozgást. Ez plusz időt jelent, de ha szívvel-lélekkel végzed a munkád, akkor nem fog akadályt jelenteni.

Persze az OKJ-s tanfolyam megadja neked az elméleti és gyakorlati alapokat, de miután elhelyezkedtél, a Te felelősséged önmagad továbbképzése. Ajánlom a Személyi edző tanfolyamot például, ami a Fitness Instruktor képzésre épül.

Ha ezek után úgy érzed, hogy megállnád a helyed ebben a szakmában, itt jelentkezhetsz Fitness Instruktor OKJ-s tanfolyamunkra.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 18
  Shares
 • 18
  Shares
Comments are closed.