A kutyakozmetikus víg élete

A kutyakozmetikus víg élete

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 14
  Shares

Szereted a kutyusokat, és minden vágyad, hogy sok időt tölts velük? Állj kutyakozmetikusnak, és szedd ráncba a kedvenceket. Sokan azt hiszik, hogy a kutyának luxus a kozmetika, pedig ha belegondolunk, ez a gondoskodás tulajdonképpen alapszükséglet, melyet minden kutyus megérdemelne.

Ez a szakma tökéletes odaadást kíván, hiszen csak úgy érdemes csinálni, ha közben törekszel a tökéletességre. Folyamatos tanulást kíván, melyhez az első mérföldkő a kutyakozmetikus OKJ-s képzés. A kutyusoknak felelősségteljes szakemberekre van szükségük.

A kutyák ránk, emberekre vannak utalva. Ha mi nem törődünk velük, bundájuk sáros, tetves, bolhás lehet, vakarózik, büdös, és szenved.

A legnagyobb örömöd az lesz, hogy láthatod, amint a kutyusok frissek, és vidámak lesznek a kezeid között. Igazi varázsló leszel, és még a gazdikat is mosolyra fogod fakasztani.

Munkád során találkozhatsz szobában élő, és udvaron lakó kutyákkal, köztük olyanokkal is, akik épp fotózásra, vagy szépségversenyre készülnek.

 

A Te feladatod, hogy az egyes kutyafajtákhoz méltó bánásmód szerint:

 • megkurtítsd a hosszú körmöket
 • „tejben-vajban” fürdesd őket
 • gyors egészségügyi tisztítást kapjanak tőled
 • kitisztítsd a koszos, zsíros fülecskéket
 • alakíts a szőrök hosszán
 • utolsó simításként pedig egy kis parfümmel engedd útjára a vígan csaholó ebet

Olykor extrém kívánságokat is kell teljesítened: kutyaszőrt festeni, strasszkövet tenni az eb fülének hegyére, tetoválást, vagy szőrtetkót felhelyezni.

Az csöppet sem baj, ha nagy állatbarát vagy, mert a kutyákon kívül cicát, nyuszit, és még akár pintyet is vendégül láthatsz.

Kutyakozmetikusként biztosan a felszerelésed között lesznek a következő eszközök: kutyanyíró, sollinger ollók, kutyaszőrnyíró olló, toldófejek és nyírógépfejek, gép és eszköztisztítók, fésűk, körömnyíró ollók, trimmelő kések, eszköztárolók.

Lesz olyan állatka, akit havonta ismerősként köszönthetsz, de olyan is, akit elvétve látsz. Mindez azonban nem csak a gazdin múlik, el kell mondanod neki, hogy miért éri meg, ha rendszeresen törődik a kedvencével.

Kutyakozmetikus tanfolyamunkról itt olvashatsz bővebb infókat.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 14
  Shares
 • 14
  Shares
Comments are closed.