Kőműves tanfolyam – egy tuti befektetés

Kőműves tanfolyam – egy tuti befektetés

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 13
  Shares

A kőműves szakma nem épp sétagalopp: egyike a legnehezebb fizikai szakmáknak. Sokszor csak idénymunkára nyílik lehetőség, és a munkakörülmények sem a legjobbak. Ám az fix, hogy kőművesként mind hazánkban, mind pedig külföldön biztos megélhetésed lesz.

A kőfaragó mesterek már az 1500-as évek második felében megalapozták a szakma gyökereit.

Szép szakma, és nem igaz, hogy bárki meg tudja csinálni, hiszen munkád során akár bonyolult anyagokkal és technológiákkal is dolgozhatsz.

Ahhoz, hogy jó kőműves lehess, a jó fizikai teherbíráson túl megfelelő arányérzékre és jó kézügyességre lesz szükséged.

Örök szakma

Kőművesekre míg világ a világ, mindig szükség lesz. Az építési kedv egyre nagyobb (növekszik a magánépítkezések száma), és a már meglévő építmények is igénylik a törődést, azaz a felújítást, a bontást, a kül- valamint beltéri burkolást is.

Egy igazán jó kőművesnek értenie kell a műszaki dokumentáció értelmezéséhez, és a munkafolyamatokhoz szükséges anyagmennyiségek helyes felméréséhez is. Te fogod megtervezni a munkafolyamatokat, valamint a munka elvégzéséhez szükséges időt is. Ezek a tevékenységek szinte aranyat érnek az ügyfeleknek. Csakis hozzáértő kőműves tud költséghatékonyan mesterművet alkotni.

Fontos a jó kapcsolatra való törekvés a munkában részt vevő cégekkel és vállalkozókkal. A jó munka jó cégéred lesz, egymásnak ajánlanak majd tovább a megrendelők.

A kőművesek által lesznek:

 • megfelelően megépítve és szigetelve az épületek (a szigetelés jelentős megtakarítást von maga után)
 • megépítve a kémények, lefalazva, levakolva az épületek
 • gyönyörűen helyreállítva a műemlékek

Ügyes kezű kőművesként nem csak az ország berkein belül, hanem külföldön is meg fogod állni a helyedet, és anyagi biztonságban lehet részed. Természetesen ehhez beszélned kell az adott ország nyelvét.

Jelentkezz kőműves tanfolyamra, és tanulj meg mindent, ami ahhoz szükséges, hogy biztonságosan és jó kedvvel űzd a munkád. Akár kőműves vállalkozó is lehetsz.

Szeretnéd továbbképezni magad? Akkor a kőműves szakma mellett a burkolóit is tanuld ki.

 


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 13
  Shares
 • 13
  Shares
Comments are closed.