Kíváncsi vagy, hogy milyen az élet műszaki cikk eladóként? Beavatunk!

Kíváncsi vagy, hogy milyen az élet műszaki cikk eladóként? Beavatunk!

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 4
    Shares

Ahhoz, hogy el tudj helyezkedni műszaki cikk eladóként, mindenképp rendelkezned kell eladói, és műszaki végzettséggel. A legpraktikusabb az, ha ezt a két képességet egyszerre sajátítod el. Ezt a lehetőséget kínálja neked a műszaki cikk eladói tanfolyamunk.

A végzettség megléte mellett általában jó néven veszik, ha már van gyakorlatod a szakmában. Azonban ha nincs, akkor se keseredj el, hiszen a szakmai tudásod, és a jó fellépésed együtt már remek kiindulópont. Sok műszaki áruház ráadásul folyamatos továbbképzést biztosít, így egy csapat részeként szerezheted meg a szükséges gyakorlatot.

A végzettség és a gyakorlat egy dolog, de van, amit nem lehet tanulni. Ilyen például a kereskedelem szeretete, vagy az, hogy szeretsz emberekkel foglalkozni. Ha az a típus vagy, akiből úgy kell kihúzni a szót, és amikor meglát egy új vásárlót, legszívesebben az üzlet legtávolabbi sarkába menekülne, ez nem a te pályád.

Műszaki cikk kereskedőként végezned kell fizikai munkát is. Gondolj például arra, amikor le kell vinned egy mosógépet, vagy fagyasztóládát mondjuk az áruház parkolójába.

A vásárlókkal való beszélgetés mellett gondod lesz a termékek vonzó kihelyezésére, a raktárak rendben tartására, a leltárak lebonyolítására és a visszáruk kezelésére is.

Imádod a műszaki eszközöket? Önálló, és felelősségteljes vagy? Dinamikus személyiségként ismer a környezeted? Szívesen elmagyarázod a gépek működését a vásárlóknak, és megkeresed velük, melyik műszaki cikk lesz számukra a legoptimálisabb? Nem jössz zavarba a huszadik kérdéstől sem, és pláne nem röhögöd el magad rajtuk?

Ha mindez igaz rád, akkor téged az Isten is műszaki cikk eladónak teremtett, és van rá esélyed, hogy egy kiváló hangulatú munkahelyen, remek, hozzád hasonló érdeklődésű körű emberek társaságában töltsd el a munkanapjaidat. A folyamatos fejlődés és az előmeneteli lehetőség a legtöbb helyen biztosított.

Ha pedig olyan nagyáruházban helyezkedsz el, ahol olykor vasárnap is dolgozol, ott jár neked a vasárnapi pótlék.

Műszaki cikk eladóként nem lesz két egyforma napod, ezért a fejlődésed garantált.

A Műszakicikk-eladó OKJ-s tanfolyam mellé most AJÁNDÉK Konfliktuskezelés a kereskedelemben képzés jár!


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 4
    Shares
  • 4
    Shares
Comments are closed.