5 egyedi szolgáltatás, ami biztosan sikeressé teszi kutyakozmetikádat

5 egyedi szolgáltatás, ami biztosan sikeressé teszi kutyakozmetikádat

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 6
    Shares

Minden álmod, hogy egyszer saját kutyakozmetikád legyen?

Akkor érdemes elolvasnod cikkünket, ugyanis ajánlunk most neked 5 egyedi szolgáltatást, amelyeket ha te is biztosítasz majd saját üzletedben, garantáltan az egyik legkeresettebb szalon leszel a környéken.

Ahhoz hogy kisállatok megszépítésével foglalkozz, először is természetesen meg kell szerezned a megfelelő végzettséget, tehát el kell végezned egy Kutyakozmetikus OKJ tanfolyamot.

Ha ez sikerült, már nincs más dolgod, mint vállalkozóként megnyitni saját kutyakozmetikádat.

Manapság elég divatossá vált ez a szakma, így nem árt, ha előrukkolsz 1-2 extrával, ami előnyösebb helyzetbe juttat a versenytársaidhoz képest. Íme, néhány ötlet, amin érdemes elgondolkodnod, ha kutyakozmetikus vagy:

 

1. Ne csak kutyusokból álljon a klientúra

Manapság a kisállattartás nagyon divatos dolog, ami nem is csoda, hiszen sokan szeretnénk együtt élni egy aranyos kis szőrgombóccal.

De itt ne csak a kutyákra és a cicákra gondoljunk.

Sokan tartanak olyan kisállatokat, mint a törpenyúl vagy a tengerimalac például. Ha mondhatom ezt, velük talán egyszerűbb együtt élni még egy kisebb lakásban is.

Náluk is megkülönböztetünk rengetegféle szín-, és szőrtípust, amelyek eltérő ápolást igényelnek. Habár fürdetni ezeket az állatkákat nem szabad csak kivételes esetekben (pl. nagyon piszkosak), a szőrzetük akkor is megfelelő törődést igényel.

De nem csak a szőr, a karmok vágása is nagyon fontos a lakásban tartott nyusziknál illetve tengerimalacoknál, hiszen amíg a természetben a sok ásással, kaparással folyamatosan koptatják a karmaikat, addig egy lakásban erre nincs lehetőség, így hát meg is nő nekik bizonyos idő alatt.

És hát vannak azért köztük olyan kis makacs, vadóc jószágok, akik nem kifejezetten kedvelik, ahogy a gazdi ügyetlenkedve próbálja a karmaikat lecsippenteni.

Ilyenkor nagyon jól jön egy szakavatott kéz segítsége.

Ha tehát szeretnénk majd bővíteni az ügyfélkört, akkor érdemes egyéb állatkákban is gondolkodni.

 

2. Háztól-házig szolgáltatás, azaz kisállattaxi

Az biztos, hogy minden valamire való gazdi szeretné a legjobbat nyújtani kedvence számára.

Háztól-házig kutyakozmetika

Vannak azonban olyan tényezők, amelyek sokszor gátolják a gazdit ebben, ilyen eset például, amikor valami miatt nem tudja elvinni kutyusát a kutyakozmetikushoz.

Ez biztosan jó néhány embernél előfordult már, hiszen közbe szól a munkabeosztás, a gyerekek körüli teendők, a háztartással kapcsolatos feladatok.

Ilyenkor mekkora segítség lenne, ha lenne valaki, aki leveszi a vállunkról a terhet, és elviszi drága szőrmókunkat a kozmetikushoz.

Milyen jó ötlet, igaz?

Hát lehetsz éppenséggel te is az, aki megkönnyíti a kuncsaftok életét például egy kisállattaxi szolgáltatással. Ha vállalod, hogy a megbeszélt időpontban elszállíttatod a kiskedvencet a szalonodba, majd frissen, üdén, jólfésülten haza szállítod őt, biztosan minden elfoglalt gazdi el lesz alélva.

 

3. Szépítsd meg a kiskedvenceket saját otthonukban

Van olyan gazdi is, aki nem azért nem viszi el kedvencét egy kutyakozmetikába, mert nincs rá ideje, hanem mert például tart attól, hogy a szalonban nagy eséllyel más állatokkal is találkoznak majd.

Vagy egy másik példa, amikor bizonyos okokból a gazdi saját maga nem tudja megoldani az állat elszállítását, de azt sem szeretné, ha más vinné el.

Ilyen esetben remek ötlet, ha kiépítesz egy házhoz menő kutyakozmetikai szolgáltatást.

Így sem a gazdinak, sem pedig a kutyusnak nem kell kimozdulnia, hiszen házhoz jön a szépségszalon.

 

házhoz menő kutyakozmetikus szolgáltatás
Házhoz menő kutyakozmetikáddal prémium, jól fizető és lojális klienseket szerezhetsz.

Egy magyar vállalkozás tökélyre fejlesztette ezt a technikát, hiszen ők gyakorlatilag egy mozgó kutyakozmetikát hoztak létre.

Egy nagy furgont alakítottak át teljesen úgy, hogy minden olyan feladatot könnyedén végre tudjanak hajtani benne, amit egy átlagos szalonban.

Ez a vállalkozás pedig nem más, mint az Assino Mobil Kutyakozmetika, akik nem is húzták az időt, forradalmi ötletüket le is védették gyorsan.

Szolgáltatásaikat igénybe véve nem csak hogy ki sem kell mozdulnunk otthonunkból, de gyakorlatilag a kerti székünkből nézhetjük végig, ahogy kiskedvencünk megszépül, és ráadásul a kutyusról lekerülő kosz, szőr és egyebek nem a mi házunkban okoznak felfordulást.

 

4. Biokozmetikumot a kisállatoknak is

Ahogy ma már egyre többen figyelünk arra, hogy a saját és a családunk egészségét ne veszélyeztessük olyan szépségápolási termékekkel, amelyekben túltengenek a szintetikus, irritáló sőt, akár mérgező alapanyagok, úgy háziállataink esetében is nagyon oda kell figyelnünk erre.

Natúr kozmetikumok a kisállatoknak is
Natúr kozmetikumok a kisállatoknak is, hiszen ők sem szeretik a szintetikus, időnként allergén vagy mérgező kencéket.

Az, ha gondot fordítasz arra, hogy kizárólag olyan készítményeket használj, amelyek csak természetes anyagokat tartalmaznak, mindenképpen előnyödre fog majd válni, és ez még egy ok, ami miatt inkább téged választanak a konkurenciáiddal szemben.

 

5. Kutyapanzió – Az ebek miért ne nyaralhatnának?

Később, ha szeretnéd bővíteni szolgáltatásaid listáját, akár egy nagyobb volumenű projektbe is belekezdhetsz.

Kozmetikád mellett alakíts ki egy kutyapanziót!

Sokan vannak bajban olyankor, amikor szeretnének elutazni pihenni egy pár napra, de háziállatukat nem tudják, vagy nem szeretnék magukkal vinni.

Ilyenkor nagy fejtörést okoz, hogy kitalálják, mégis kire bízzák kutyusuk, cicájuk, vagy akár nyuszijuk gondozását a távollétükben.

Erre jelent remek megoldást egy megbízható kutya-, cica-, vagy nyuszihotel, ahol a kedvencünket a megfelelő bánásmód mellett biztonságban tudhatjuk. Ez persze nem csak azt jelenti, hogy naponta adnak neki enni, inni és kész, slussz-passz, hanem foglalkoznak is állatkánkkal, naponta játszanak vele, kiengedik mozogni, futkorászni.

Természetesen ez nagy felelősséget is jelent, hiszen idegen emberek bízzák ránk szeretett kedvenceiket, így aztán nem árt összebarátkozni a környéken egy kiváló állatorvossal, akit azonnal kihívhatunk vagy felkereshetünk, ha bármi történik.

Emellett pedig természetesen megfelelő helyet kell biztosítanunk az állatok számára, mintha csak a sajátjaink lennének.

Ha még esetleg plusz programot, játékokat is kitalálunk nekik, akkor a gazdikat megerősíthetjük abban, hogy a legjobb üdülőhelyet választották kiskedvencük számára, így biztosan visszatérő ügyfelek lesznek.

 

Reméljük, sikerült néhány ötletet adnunk arra, hogyan alakítsd ki egyedi üzletedet, vagy hogyan bővítsd kutyakozmetikád szolgáltatásainak körét, illetve a kuncsaftok számát.

Ha pedig még nincs meg a végzettséged, ne várj tovább, inkább jelentkezz gyorsan egy Kutyakozmetikus OKJ képzésre, hogy minél előbb saját szalonodban fogadhasd az aranyosabbnál aranyosabb kis klienseket.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 6
    Shares
  • 6
    Shares
Comments are closed.