Edd magad okosra!

Edd magad okosra!

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 2
    Shares

Talán nem gondolnád, de az étkezésed is segítheti a tanulásodat. Igenis van összefüggés aközött, hogy mit eszel, és hogy mennyire tudsz koncentrálni a tanulnivalódra. Az ételek hatnak az agyra. Ha nem eszel tanulást támogató ételeket, akkor sokkal rosszabbul teljesíthetsz a tanfolyamon is.

 

Ha egész nap olyasmiket eszel, amiben sok a cukor, és nem valami táplálóak, akkor a tested gyakorlatilag éhezni fog.

Vizsgáld felül az étrended minőségét, és ha kell, válts! Ezzel hozzájárulhatsz a saját sikereidhez.

 

Amennyiben egy tápláló reggelivel kezded a napot, akkor nem csak hogy nem fogsz elhízni, de szorongani sem fogsz, és még az eszed is könnyebben vág a nap folyamán. A kognitív funkcióid rendben lesznek, és vidáman, éles elmével tudsz nekifogni a tanulnivalónak.

Amennyiben esti suliba jársz, akkor figyelj oda arra, hogy ne ülj be éhesen a terembe, hiszen így valószínűleg nem csak türelmetlen leszel, de figyelni sem fogsz tudni. Hogyan is tudnál, ha egyfolytában csak a kajára gondolsz.

Felejtsd el a gyorséttermi ételeket, a zsíros, szaftos finomságokat, a cukrokat és csokikat.

 

Tápláld az elméd!

Iktasd be a következő élelmiszereket: gyümölcs, zöldség, gabonák, Omega – 3 zsírsavban gazdag ételek.

Az Omega – 3-al az agyműködésed normális és megfelelő lesz. Ez a zsírsav tobzódik a DHA-ban, ami viszont az agysejtek membránjainak lényeges összetevője. Elősegíti az agy növekedését, javítja a memóriát, és ezáltal hatékonyabbá teszi a tanulást.

Felejtsd el a feldolgozott élelmiszereket!

 

Néhány okosító étel:

Tojás – a tojássárgájában található kolin hozzájárul a mentális frissességhez. Heti 4-5 darabbal máris sokat teszel az egészségedért.

Zöld leveles zöldségek – folsavtartalma nélkülözhetetlen a hosszú láncú zsírsavak agyban történő metabolizmusához. Fogyaszd naponta.

Eper – javítja a memóriát és a motorikus képességeket.

Étcsokoládé – élesíti a koncentrációs képességet, gyorsítja a reakcióidőt. Fogyaszd hetente.

 

Ha nem táplálkozol egészségesen, és csak egyre-másra tömöd magadba az olcsó kalóriákat, akkor annak könnyen elhízás, tunyaság, és akár cukorbetegség is lehet a vége.

 

Tartalmas étkezéseket, és eredményes tanulást kívánunk! Itt válogathatsz OKJ-s tanfolyamaink közül!


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
  • 2
    Shares
  • 2
    Shares
Comments are closed.