Browsed by
Címke: pálinkafőzés képzés

Ha a minőségi pálinka a cél

Ha a minőségi pálinka a cél

„Barátság és szeretet, egyik mint a másik, pálinkával együtt egészségre válik!”   Nem kérdés: ha minőségi cefre és gyümölcspálinkát szeretnél főzni akár csak hobbiszinten is, akkor el kell végezned a gyümölcspálinka-gyártó tanfolyamok valamelyikét.   Egy kis kedvhozó pálinkás összeállítás   A pálinkát három módon állíthatod elő:   otthonfőzés keretében magánfőzőként bérfőzetőként szeszfőzdében lakossági bérfőzés keretében vagy kereskedelmi főzési módban   Néhány érdekesség a magyar pálinkákról:   a kecskeméti barackpálinka a Magyar kajszi vagy Magyar legjobb barackfajtából készül, és még a…

Read More Read More

Pálinkatitkok – egy pálinkafőző élete

Pálinkatitkok – egy pálinkafőző élete

„Barátság és szeretet, egyik mint a másik, pálinkával együtt egészségre válik!”   A pálinka igen kedvelt ital, és elismert hungaricum. A gyümölcspálinka gyártó OKJ tanfolyam tehát egy komoly, több száz éves hagyomány továbbéltetésében segít. A pálinkafőzés nem pusztán alkoholgyártás és -fogyasztás, hanem több annál: része az országimázsnak. Ugyan az egyes évjáratok esetében a minőség eltérhet, de viszonylag mégis tartható az egyenletes minőség.   Ismered az eredetvédett pálinkákat? Ilyen például a szatmári szilvapálinka, a kecskeméti barackpálinka, a szabolcsi almapálinka, a gönci…

Read More Read More