Így találhatsz szuper bébiszitter állást a tanfolyam elvégzése után

Így találhatsz szuper bébiszitter állást a tanfolyam elvégzése után

Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 10
  Shares

Ahhoz, hogy megtaláld álmaid bébicsősz állását, tudnod kell, hogy a leendő munkaadóidnak, azaz a szülőknek milyen elvárásai vannak veled kapcsolatban.

Ha bébiszitter szeretnél lenni, akkor vizsgáld meg, hogy ott rejtőznek-e benned a következő tulajdonságok: gazdag kommunikációs készség, gyermekszeretet, játékosság, pontosság, illedelmesség, empátia, és persze végzettség. Ha igen, akkor közel fog hozzád állni ez a szakma.

A tapasztalatot nem mindig kérik, hiszen egy ilyen bizalmi állásnál főleg a szimpátia számít.

A szülők olyasvalakit keresnek, akivel a szemük fénye remekül kijön, órákig jól elvan, és nem kisírt szemekkel várja őket haza. Magyarul egy példakép kell, hogy legyél, hiszen a gyermek sok mindent el fog tőled tanulni.

Olyasvalakit, akitől rosszat nem, de sok jót tanulhat. Csúnyán semmiképp se beszélj előtte, és ne világosítsd fel semmi olyasmiről, ami nem az életkorának megfelelő. De ezt, mint a gyermeklélektan majdani nagyon jó ismerője, pontosan tudni fogod a képzés végére.

Tipp: Ha azt látod, hogy az interjúztatók, azaz a szülők vitába keverednek egymással abban a tekintetben, hogy milyen elvárásaik vannak veled szemben, három dolgot tehetsz:

 1. Megkéred őket, hogy vonuljanak félre pár percre, és beszéljék át a dolgokat.
 2. Tájékoztatod őket arról, hogy neked mi fér bele a munkakörbe, és mi nem (például, ha nem szeretnéd vezetni a háztartást, vagy a lurkót oviba vinni reggelenként, akkor ezt jelezd.)

Ne feledd: sokan ugyan azt hiszik, hogy a bébiszitter egyben bejárónő is, aki főz, mos, bevásárol és takarít, de ez nem így van, és jogod van nemet mondani.

 1. Kérsz egy új interjú időpontot, vagy egy telefonos visszahívást.

 

Az interjún kérdezz bátran! Fontos lehet, hogy van-e háziállatuk, kell-e etetned, szükséges-e majd autót vezetned, van-e a gyermeknek valamilyen betegsége, stb. A szülők nem veszik majd tolakodásnak, sőt imponálni fog nekik, ha látják, hogy tényleg érdekel a munka.

 

Valahol rád is vár egy gyermekes család, akik szívesen rád bízzák a csemetéjüket! Ám előbb el kell végezned egy bébiszitter tanfolyamot. Itt olvashatsz a képzés részleteiről.


Előre is köszönöm, hogy megosztod:
 • 10
  Shares
 • 10
  Shares
Comments are closed.