Álláskeresőknek

Az oldal főbb témakörei – kattints a megfelelő címre:

Miről szól ez az oldal?
Pályaválasztás, karriertanácsadás
Tippek, trükkök álláskereséshez
Állásportálok
Álláskereső szolgáltatás
Állásajánlatok hirdető oldalakon
Álláslehetőségek partnereinknél
 
 

Álláshirdetések, állásajánlatok, munkák, álláskereső portálok, munkahelyek, partner cégek

Ezen az oldalon folyamatosan gyűjtögetjük Neked az álláslehetőségeket, hirdetéseket, és az álláskereséssel kapcsolatos tippeket!

Ha munkát, állást keresel, itt nézz szét!
 
 

Pályaválasztás, karriertanácsadás:

Az Orientify Karrierprofil egy karrierajánló és döntéstámogató rendszer, amely egyénre szabottan mutatja meg a neked való karrierirányokat.

Valódi segítség a pályaválasztás előtt, vagy karrierváltás közben hatékony karrierteszten keresztül.

SZÁMTALAN KARRIERLEHETŐSÉG ÁLL ELŐTTED

Segítünk a bölcs döntésben.

 
 

Tippek, trükkök álláskereséshez:

Mindenek előtt írj egy önéletrajzot! Persze ez nem újdonság. Pályafutásunk során önéletrajzok százait volt alkalmunk végignézni, és határozottan ki merem jelenteni, hogy van értelme leírnunk a sokak számára banálisnak tűnő tanácsokat is. Milyeneket is?

Az önéletrajzod legyen tagolt, könnyen áttekinthető! Amennyiben lehetőség nyílik rá, önéletrajzodat személyesen, vagy postán (számítógéppel szerkesztve, kinyomtatva, kézzel aláírva!) juttasd el az állást kínáló céghez. Sok esetben e-mailben kérik, de pozitív benyomást kelt és személyesebb, ha nem interneten jelentkezel az állásra. Amennyiben nem kérnek kézírást, géppel írt, fehér A4-es papírra nyomtatott, és kézzel aláírt levéllel pályázz! Nagyon ügyelj a helyesírási és elütési hibákra, hiszen ezek pontatlanság és hanyagság benyomását keltik.

Előny, ha tudod, ki az a munkatárs, aki a beérkező önéletrajzok elbírálásában dönt. Címezd személy szerint neki a levelet, és az önéletrajzban, motivációs levélben szólítsd meg! (Mennyivel személyesebb, ha az önéletrajzodban a “Tisztelt cég!” vagy “Tisztelt Hölgyem/Uram!” megszólítás helyett “Tisztelt Kovács Péter Úr!” díszeleg a papíron?)

Motivációs levél gyakran nem elvárt, vagy sokan az önéletrajz végére szúrják be, azonban véleményem szerint nem érdemes sajnálni azt a kis időt, és azt az egy A4-es lapot. Minden álláshirdetésre egyedi motivációs levelet írj! És ami ugyanilyen fontos:

Ne a megszokott “a legjobb suliba jártam”, “szeretem a csapatmunkát” sablonokat használd. Lelkesen írj, reklámozd és add el Magad, keltsd fel a munkaadó érdeklődését! A motivációs levél első sora legyen olyan érdekes, hogy az olvasó elolvassa a 2. sort is. A jelentkezéseket elbírálóknak több száz vagy több ezer önéletrajzot és kísérőlevelet kell értékelniük. A rossz hírem az, hogy nem mindegyiket fogják végigolvasni. Az első sorral adod el az egész motivációs levelet, a motivációs levéllel és önéletrajzzal adod el azt, hogy behívjanak állásinterjúra. Az állásinterjúval pedig azt adod el, hogy Téged vegyenek fel! És mi az, ami ezt a folyamatot megolajozza?

Önéletrajz és motivációs levél fontossága álláskeresésnél

Járj utána, pontosan milyen munkakörbe, milyen feladatra hirdették meg az adott állást, és gondold át, mik azok az erények és képességek, melyek abban a konkrét munkakörben lényegesek. Emeld ki ezeket az önéletrajzodban, motivációs leveledben! Hogyan?

Gondolkodj a munkaadó fejével: mi az, amit a legszívesebben hallana a leendő munkatárstól? Mik azok a készségek, előnyök, melyet leginkább olvasna egy önéletrajzban? Próbáld pontosan azt visszaadni, amit leginkább vár egy pályázótól! Hitesd el, hogy TE vagy a lehető legjobb (vagy az egyetlen jó) választás, és érvelj, hogy miért! De vigyázz…

Semmiképpen se állíts valótlant! A fenti pontban részletezett dolog, és általában a marketing célja nem az, hogy hazudjunk annak, akinek el akarunk adni. Valótlant állítani szigorúan tilos!!! (Az úgyis hamar kiderül, és ez minkét fél számára borzasztóan kellemetlen!) Csupán arról van szó, hogy azon képességeidet és előnyeidet helyezed előtérbe a motivációs levélben, amelyet az állást hirdető elvár. Hogy mire is gondolok?

Például… Ha várhatóan ügyfelekkel telefonon kerülsz kapcsolatba, és jól kommunikálsz, akkor erről írj sokat, ne pedig arról, hogy mennyire tudod kezelni ezt meg ezt a pénztárgép típust, és hogy az előző munkahelyeden a főnök irodáját milyen nagyszerűen rendezted be! Ha szakácsnak jelentkezel, és az egész napot a konyhán kell töltened, akkor pedig ne azt reklámozd a motivációs levélben, hogy milyen remekül eltársalogtál az ügyfelekkel mixer állásodban, és a remek szövegeddel tartottad benn a bárban, hanem az általad létrehozott gasztronómiai csodát reklámozd, mely után a vendég megnyalja mind a tíz ujját!

Regisztrálj önéletrajzoddal az alábbi állásportálokra! Mindenhol jelöld meg a megszerzett szakmai végzettséged, ha voltál gyakorlaton, írd be a gyakorlati helyed is, mint szakmai tapasztalatot!

Böngészd át az apróhirdetési portálok álláshirdető rovatait! Néhány ilyen oldalt összeszedtünk Neked. Az állást keres kategóriába adj fel Te is olyan apróhirdetést, mellyel érdekessé teheted Magad az álláshirdetők szemében.

Ha voltál szakmai gyakorlaton, érdeklődj az oktatás-szerveződnél a gyakorlati hely felvételi lehetőségeivel kapcsolatban! Sok esetben ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a munkába állásodnak. Ha nincs is felvétel, mindenképpen kérj referenciát a gyakorlati helyedtől! Az önéletrajzodban kifejezetten jól mutat!

Ha találtál egy jónak tűnő álláshirdetést, és jelentkeztél is rá, NE hagyd abba a keresést, ne tegyél fel mindent egy lapra! Sok esetben hetekig, vagy hónapokig váratnak  a cégek a végleges válasszal. Ha befutónak érzed Magad, és ez álmaid állása, akkor is keresgélj tovább, hiszen ha nem Téged választanak a posztra, újra kezdődik az egész procedúra, és az idő közben telik… hogy mennyi önéletrajzot érdemes kiküldened?

A minőség mellett a mennyiségre is figyelj! Ha komolyan állást keresel, ne teljen el úgy nap, hogy nem adtad be egy új helyre az önéletrajzodat! Sőt, naponta lehetőleg több potenciális állásra is jelentkezz! Minél több helyre jelentkezel, annál gyorsabban lesz munkád. Ne szomorodj el, ha visszautasítanak, vagy nem válaszolnak.

Tarts ki, menj előre! Álláskeresés, önéletrajz, pontosság és komolyságMinél többet foglalkozol a témával, annál több tapasztalatot, szerzel álláskeresés terén, és egyre nagyobb lesz az esélyed a sikerre! Sajnos előfordulhat, hogy több száz hirdetésre is jelentkezel, mégsem kapsz pozitív visszajelzést. Hogy jársz jobban? Ha a több száz jelentkezést egy hónap alatt legyűröd, vagy mindig csak halogatod a dolgot, és havi 3-4 próbálkozással megelégszel, és így – könnyen kiszámolható – lehet, hogy hosszú évekig eltart, mire munkát találsz. Ha pedig egyszerre több helyről is visszajeleznek, hogy megkaptad a munkát, akkor már könnyebb dolog válogatni a lehetőségek közül, nem igaz? Nem hivatalos tanácsunkra is kíváncsi vagy? Íme!

Ha a szakmádban nincs elég álláshirdetés – tehát a mennyiséggel van probléma – próbálkozhatsz azzal is, hogy olyan hirdetésekre is jelentkezel, melyek minden feltételének nem felelsz meg. Itt kisebb az esély a sikerre, de ha úgy érzed, minden lehetőséget szeretnél megragadni, akkor ezeket se hagyd ki! Milyen esetekre gondolok, melyek néha beválhatnak?

Lejárt határidejű álláshirdetés is megérhet egy önéletrajz beküldést, ugyanis nem ritkán a cégek HR osztálya is el van úszva, és ha késnek a kiértékelésekkel, előfordulhat, hogy a késve beérkezett pályázatokat is hozzácsapják a többihez. Arról nem is beszélve, hogy nem ritka az sem, hogy a már alkalmazott új munkatárs valamiért nem vált be, és időhiány miatt gyorsított eljárás keretében keresik az utódját… és Te ekkor lépsz színre a tökéletes motivációs leveleddel, mint a cég megmentője. :-) Nem rossz helyzet, ugye?

Ha nem felelsz meg minden feltételnek, de úgy érzed, mégis gond nélkül be tudnád tölteni az állást, jelentkezz! Nem a legcélravezetőbb és legetikusabb módszer ez, hiszen mint munkaadó, bevallom, nem túl hálás feladat több száz önéletrajzból első ránézésre kidobni a 90%-át, mert azok az alapvető jelentkezési feltételeknek sem feleltek meg. DE!

Volt már rá példa, hogy egy olyan késve érkezett pályázó nyert, akinek nem volt meg a megfelelő végzettsége a munkához, de annyi pluszt nyújtott, hogy nagy kár lett volna nem felvenni, és időközben a cégben is megváltozott az igény a leendő munkatárssal kapcsolatban. A lényeg: Add el Magad! Fogalmazd meg, miért járnak jobban, ha Téged vesznek fel, miben nyújtasz többet azokkal az “átlagos” munkatársakkal szemben, akik megfelelnek minden elvárt feltételnek!

Készülj fel jól az állásinterjúkra: Álláskeresés, önéletrajz, pontosság és komolyságlegyél elérhető telefonon, e-mailben, az email-címed ne legyen komolytalan, amit az önéletrajzodban megadsz! Leendő munkáltatód őszintén szeretné tudni, ki is vagy valójában, ezért nem titok, hogy utána néznek a profilodnak a közösségi oldalakon. Hogy a magánéletedhez tartozik?

Természetesen szíved joga eldönteni, milyen tartalmakat osztasz meg, de ha közízlést sértő, túl komolytalan hozzászólásokat és fényképeket találnak rólad, drasztikusan csökken az esélyed álláskeresésnél. Nézd a szakmai fórumokat, és ha eljön az interjú ideje: öltözz fel kulturáltan, elegánsan, a betölteni kívánt állásnak megfelelően, és érkezz oda pontosan! Készülj fel az interjúra fejben is, ne érjenek készületlenül az általános kérdések.

Már a tanfolyam befejezése előtt nézelődj! Készülj fel az álláskeresésre, töltsd fel az önéletrajzodat, mozgasd meg a kapcsolataidat, készülj az állásinterjúkra, írj motivációs levelet, és keress meg minket is! Ha találsz olyan álláshirdetést, mely a bizonyítványod megszerzése körüli időpontban lesz aktuális, akkor bátran jelentkezz rá, de ne felejtsd el közölni, hogy az elvárt végzettség megszerzése folyamatban van!

Tipp! Többféle, magyar és angol nyelvű Önéletrajz minta és további hasznos tanácsok Önéletrajz megírásához a Profession oldaláról.

További tippek Önéletrajz íráshoz, és Önéletrajz minták a Workania.hu állásportálon.

Önéletrajz minta és tippek a megírásához a Job-center.hu oldalon

 


Állásportálok:

Ez itt szereplő weboldalak kifejezetten álláshirdetésre, álláskeresésre szakosodtak. Miért jobbak ezek, mint az “átlagos” hirdetési oldalak?

– a specializálódás miatt sokkal hatékonyabban használhatók
– az állásportálokon célzott, többféle szempont alapján kategorizált álláshirdetések vannak, így jóval könnyebben szűrheted az állásajánlatokat
– a legtöbb esetben az önéletrajzodat is feltöltheted, melyet a munkáltatók is megtalálhatnak, letölthetnek
– kérheted, hogy az állásportál küldjön hírlevelet, kizárólag az általad megadott feltételeknek megfelelő álláshirdetésekkelTipp! Work24.hu – Állás, munka, karrier. Állások több, mint 20 álláskategóriában.

Work24.hu - Állás, munka, karrier. Állások több, mint 20 álláskategóriában.

 

Tipp! Profession.hu – több ezer állásajánlat, önéletrajz és motivációs levél minták, karrier tanácsok, álláskeresési tippek, munkaügyi központok és kalkulátorok áttekinthető rendszerben.

Profession.hu - állásajánlatok

Tipp! Legjob.hu – tízezer állásajánlat egy helyen, remek kalkulátorok, önéletrajz és motivációs levél minták.

Legjob.hu - állásajánlatok

Jobmonitor.hu - állásajánlatok

Workania.hu - állásajánlatok

Jobline.hu - állásajánlatok

Jobpilot.hu - állásajánlatok
 

Álláskeresők:

 

Az álláskereső és figyelő portálok túlmutatnak a fent említett állásportálokon, ugyanis az azokon található álláshirdetéseket gyűjtik össze egy oldalra.

Tipp! Szeretnénk figyelmedbe ajánlani a www.careerjet.hu oldalt, mely az egyik legnagyobb álláskereső adatbázis Magyarországon, illetve globális viszonylatban is.

A Careerjet álláskereső portál több mint 90 országban működik, 28 különböző nyelven érhető el. Magyarországon több, mint 80.000 állásajánlatot listázunk.

www.careerjet.hu

 

Tipp! Jooble – Álláshirdetések, álláskeresés Magyarországon

Álláskeresés város, megye szerint állások Magyarországon régióban

A Jooble – egy olyan egy weboldal, ahol Ön állást tud keresni az egész interneten.

Jooble álláskereső


Tipp! Jobsora – Állás, állások, munka Magyarország

Jobsora álláskereső

 

Állásajánlatok hirdető oldalakon:

Jófogás.hu – állásajánlatok – állás, munka

88.hu – Állás, munka, álláshirdetés

Startapró – Állásajánlatok

Sokapró.hu – Álláshirdetések Budapesten

 

Egyéb álláslehetőségek partnereinknél:


Marketing álláslehetőségek a DLX MEDIA-nál

Marketing álláslehetőségek


A Tudásfa Felnőttoktatási Gimnázium főállású központi igazgató- helyettest keres Budapestre ill. Szegedre, és iskolatitkárt.

Továbbá: tagintézményeibe középiskolai pedagógusokat délutáni munkarendben főállású illetve részmunkaidősöket (nyugdíjas kollégák jelentkezését is szívesen fogadjuk)

Szigetszentmiklós: földrajz, történelem szakos;
Győr: Tagintézményvezetőt, ill. matematika ,biológia, történelem, fizika ,földrajz, magyar nyelv és irodalom, kémia, , angol/német, informatika szakos pedagógust,
Pécs: Tagintézményvezetőt, ill. matematika ,biológia, történelem, fizika ,földrajz, magyar nyelv és irodalom, kémia, , angol/német, informatikus szakos pedagógust,
Komló: Tagintézményvezetőt, ill. matematika ,biológia, történelem, fizika ,földrajz, magyar nyelv és irodalom, kémia, , angol/német, informatikus szakos pedagógust,
Békéscsaba: Tagintézményvezetőt, ill. magyar nyelv- és irodalom, történelem, informatika, biológia, angol szakos;
Pápa: Tagintézményvezetőt, ill. matematika ,biológia, történelem, fizika ,földrajz, magyar nyelv és irodalom, kémia, , angol/német, informatikus szakos pedagógust,
Vác: matematika szakost, ill. adminisztrátort
Fényképes önéletrajzokat, életpályát bemutató CV-t várunk a

tudasfagimnazium(kukac)gmail(pont)com illetve
igazgató.tudasfagimnazium(kukac)gmail(pont)com e- mail címre.

Telefon: 06-20-237-9035, 06-20-531-0668


Az Amplifon Magyarország Kft. ÜGYFÉL KOORDINÁTOR munkatársat keres!
============

Ügyfél koordinátor munka

A hallókészülék kereskedelem piacán meghatározó pozícióban lévő, nemzetközi háttérrel működő vállalat, az Amplifon Magyarország Kft. ÜGYFÉL KOORDINÁTOR munkatársi pozícióba munkatársakat keres.

>> Miből áll a napi feladatod?

– Ügyfelek fogadása, (főként idősek, segíteni kell őket)
– Telefonhívások kezelése, időpontok szervezése, online naptár töltése
– Bolti értékesítés, árukészlet nyilvántartása
– Pénztár kezelése, számlázás
– Adatrögzítés, adatkezelés, dokumentáció, kartonok naprakészen tartása
– Hallásspecialista teljes körű támogatása

>> Téged keresünk ha birtokában vagy:

– Érettségi
– Felhasználói szintű számítógépes ismeret
– Kiváló kommunikációs készség, szép beszéd
– Proaktív, pozitív személyiség
– Türelem, ügyfél-orientáltság, nyitottság az idősebb korosztály felé
– Pontosság, precizitás

MUNKAVÉGZÉS HELYE: BUDAPEST
==========================
Jelentkezés és bővebb információ: allas(kukac)amplifon(pont)com
==========================


AUDIOLÓGUS MUNKATÁRSAT KERESÜNK!

Audiológus munka

Miből áll a napi feladatod?

• Vizsgálati, kezelési, ellátási időpontok jegyzésének figyelemmel kísérése
• Hallásproblémák okainak felderítése, anamnézis felvétele
• Szigorú sztenderdek alapján történő magas szakmai színvonalú vizsgálat elvégzése
• Ügyfél igényeinek, lehetőségeinek felmérése és a hallás rehabilitációjához szükséges megfelelő eszközök ajánlása és értékesítése
• Tájékoztatás a hallás rehabilitáció lehetőségeiről, hallókészülékekről, előnyeiről, lehetőségeiről, napi használatáról
• Információ, statisztikák szolgáltatása a régióvezetők számára
• Új értékesítési lehetőségek feltárása

Végzettségek és készségek

• középfokú végzettség
• MS Office felhasználó szintű alkalmazása
• sikerorientáltság, üzleti szemlélet, elvárásokon felüli szolgáltatói attitűd
• kiváló kommunikációs készség, empátia és ügyfélközpontúság
• jogosítvány

Előny:

• kiskereskedelmi értékesítési tapasztalat
• audiológus szakasszisztens / KEFA / GYSE végzettség
• egészségügyi végzettség

Amit kínálunk:

• nemzetközi vállalati háttér, stabil folyamatokkal támogatott önálló munkavégzés
• életpályát átfogó szakmai fejlődés, Munkáltató által támogatott képzések / szakirányú végzettség megszerzése
• motiváló juttatási csomag, emberközpontú vállalati filozófia
• folyamatosan fejlődő technológiák alkalmazása, professzionális eszközök és munkakörnyezet

Állás típusa: Teljes munkaidő

MUNKAVÉGZÉS HELYE: BUDAPEST


Szerviz technikusi állás pályakezdők részére

Budapesti, mobilkommunikációs termékek garanciális szervizelésével foglalkozó vállalat, szerviz technikus munkakör betöltésére alkalmazottakat keres.

Feladatok:
– munkalapok rögzítése,
– elektronikai termékek (mobiltelefonok és modemek) szervizelése, javítása.

Elvárások:
– precizitás
– jó állóképesség
– elektronikai/ műszaki termékek javítását támogató előképzettség. (pályakezdők)

Amit kínálunk:
– bejelentett, versenyképes bérezés
– fiatalos, lendületes csapat

Infó: csaba.pap(kukac)tanfield.hu / 0670-505-1993


Expanziós asszisztens és beszerzési asszisztens, egyéb kereskedelmi állások

Partnerünk, a Lidl Magyarország Kereskedelmi Bt. aktuális állásajánlatai:

Lidl – Összes álláslehetőség


Villanyszerelő és biztonságtechnikai telepítő

Keresünk biztonságtechnikai telepítőt valamint villanyszerelőt. Szakképzettség nem feltétel, de minimum 3 éves szakmai tapasztalattal kell rendelkezni vagy szakirányú közép vagy főiskolai végzettség szükséges.

Feltétel:

  • B kategóriás jogosítvány
  • Alapfokú számítástechnikai ismeretek

Amit kínálunk:

  • Versenyképes jövedelem
  • Munkához használható cég autó

Elvárt szakmai tapasztalatok:

Riasztó, kamera, tűzjelző és beléptető rendszerek

Önéletrajzot kérjük a következő e-mail címre: info(kukac)silentnight(pont)hu
Vagy telefonon: 06-30-982 4462